Šta je novo?

Sony Vegas

dule020

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2013
Poena
265
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D | DeepCool LT720
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X870E HERO
RAM
2x16GB CL30 G.Skill 6000MHz
GPU
Asus TUF 7900XT
Storage
SSD: 250GB 850Evo M2: 1TB 970Evo M2: 2TB 980Pro
Zvuk
Logitech G633
PSU
Seasonic Prime PX-1300
Kućište
CoolerMaster H500P
Monitor
Samsung Odyssey G85SB 21:9 3440x1440 175Hz
Miš & tastatura
Logitech G502 i G815
Mobilni telefon
Zamzung S25U
Pristup internetu
  1. Optički internet
Opasan program... Ali pitanje je sad da li je ziv :trust: Sony Vegas 13 je poslednji koji je objavljen. Program nije dobio svog naslednika od 2014 god... A od strane Sony-a ni traga a ni glasa o tome da li se pravi novi Vegas i da li uopste ce i biti neke novije verzije ili da je zvanicno mrtav (jednostavno nista nisu potvrdili)... Sta vi mislite? Ako znate nesto u vezi ovoga, bilo bi pozeljno da podelite ovde sa svima nama. Hvala :)

Ne razvija se vise, do daljnjeg.

U svakom slucaju, kad vec imas GTX970, obavezno predji na Adobe Premiere. ;)

Što se programa tiče lagani prelazak sa Vegasa bi ti bio na Final Cut koji je ujedno i kvalitetniji program. Final Cut barem mene u mnogo čemu podseća na Vegas Video. Ista je logika, veoma sličan interfejs i gotovo identičan način manevrisanja. Ima sve što i Sony Vegas i još ponešto što ovaj nema, plus dodatne aplikacije koje idu uz njega Compressor i Motion. Problem je naravno što bi to podrazumevalo prešaltavanje iz Windows-a na Mac OS X, što je u principu izvodljivo u tvom slučaju uz malo truda ako je suditi po komponentama koje imaš.

Poslednja izmena:
Ja i dalje koristim Sony Vegas i neću prelaziti na nešto drugo do daljnjeg, pošto mi jednostavno završava posao.
Prosto mi odgovaraju neka rešenja u njemu, a i stvar je navike.
Trenutno mi ništa u njemu ne fali. Ako mi u nekom momentu zatreba neka opcija koju on ne podržava, onda ću razmisliti o prelasku.

Što se programa tiče lagani prelazak sa Vegasa bi ti bio na Final Cut koji je ujedno i kvalitetniji program. Final Cut barem mene u mnogo čemu podseća na Vegas Video. Ista je logika, veoma sličan interfejs i gotovo identičan način manevrisanja. Ima sve što i Sony Vegas i još ponešto što ovaj nema, plus dodatne aplikacije koje idu uz njega Compressor i Motion. Problem je naravno što bi to podrazumevalo prešaltavanje iz Windows-a na Mac OS X, što je u principu izvodljivo u tvom slučaju uz malo truda ako je suditi po komponentama koje imaš.

Cuo sam i za Hackintosh... Radio o tome tutorial jos 2013 ;) Ne znam, da koristim PC samo za video editovanje pa i ajde ali postoje stvari koje mi trebaju a nazalost nisu dostupne na Mac OS-u a za dual boot nemam dovoljno prostora, tako da za sad ostaje samo da se koristi jos Vegas i krene ucenje u polako Premieru (ali sve se nadam da ovo nije kraj Vegasa tj da ce izaci neka nova ver :( )

Kako pricaju Apple dize ruke od Final Cut

Apple je već digao ruke od nekih aplikacija, ali kada je reč o fotografiji i audio-videu ne verujem da će se to desiti. U Americi gotovo svi profesionalci koriste Final Cut X ili recimo za audio Logic Pro X uključujući Hollywood. Cenim da je to još uvek dovoljno da bi ti programi i dalje živeli.

Izgleda da nije mrtav... Videcemo :)

Untitled-1.png

Vrh Dno