Šta je novo?

Sony Vegas Pro 10, system is low on memory?

Učlanjen(a)
09.06.2010
Poena
160
Pozdrav :)

Vegas mi izbacuje gresku koju vidite u atacmentu, pri renderovanju snimka u Windows Media Video V11 codec-u, rezolucija je 1280x800px pri 60fps. Googlao sam o tom problemu, nasao sam par predloga u vezi page fileova, ali nista nije pomoglo.

Konfiguracija je:

AMD Phenom II X4 955 3.2GHz
ATI Radeon HD 5850
2x2GB RAM

Zanima me da li mi je stvarno neophodno jos RAM memorije ili je neka softverska greska, jer se na atacmentu vidi da nije sva memorija zauzeta.

Hvala u napred :)

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    394.3 KB · Pregleda: 41
32bit ili 64bit verzija Vegas-a?

32 bitna verzija. Uspeo sam da izrenderujem pri 30fps, izgleda da mu je mnogo pri toj rezoluciji da fura 60. Ali ipak mi nije jasno zashto trazi josh memorije za to kada je ima na raspolaganju...

32bitne aplikacije ne mogu da adresiraju preko 2 GB ram-a. Doduše koliko vidim nije ni ta 2 GB iskoristio, a i trebalo bi da ume da se snađe sa page fajlom, čak i ako mu zafali memorije.
Ne znam... možda se taj WMV plugin nešto istripovao. Jesi li probao neki drugi video format?

Jesam, Sony AVC (mp4) i ista je pricha, hoce da renderuje na 30fps, na 60 kuka za memorijom. A inache mi vegas crashuje u sred rada u ovom projectu,
verovatno zbog mnogo fajlova koji su 1280x800, ali prosto ne mogu da verujem da nije predvidjeno da se radi sa takvim kvalitetom...

Probaj 64 bitnu verziju, sa njom nećeš da imaš problema što se adresiranja memorije tiče. I ako se planiraš malo ozbiljnije baviti video montažom, dokupi još 4 GB memorije.

Tako nesto sam i odlucio. Nego, da li mogu project radjen u 32bit verziji da nastavim u 64bitnoj?

Naravno.

Ubaceno jos 2x2GB RAMa, instaliran 64bit win7 i program radi neuporedivo bolje; preview npr mnoooogo manje laguje.
Medjutim, problem u vezi sa renderovanjem videa pri 60fps je ostao, ali sam se pomirio sa tim :)

Novi problem! :D Pri otvaranju avi fajla, koji je na 32bit verziji normalno otvarao, vegas mi izbacuje ovu gresku:

"An error accurred while opening a codec"

Instalirao sam silne packove kodeka ali opet isto. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem?

Hvala u napred.

Edit: u pitanju je .avi fajl sa HD kamere

Poslednja izmena:
Obriši Vegas, prečisti registry i asocijacije, pa ponovo instaliraj. Ili instaliraj dual-boot na klot W7 da bi bio 100% siguran.

Avi je kontejner, pitanje je koji je kodek kojim je encodovan materijal. Neki nisu zgodni za editovanje pa Vegas odbija da saradjuje sa njima. Uzmi preko nekog drugog programa (Handbrake) prepakuj malo taj materijal u nesto sto ce Vegas voleti da zvace i pici dalje sa editingom.

Nazad
Vrh Dno