Šta je novo?

Sony vaio_problem..

nemanjaa

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2004
Poena
301
imam problem sa pregrevanjem notebook-a (sony vaio 2.4ghz/512mb)

tj. ukoliko gledam neki film on se na pola filma iskljuci..
i na poledjini bude toliko vruc da maltene ni ruku ne mogu drzati..
takodje sam primetio da ukoliko radim nesto na njemu posle nekih 2 sata on brzinu sa 2.4 skine na 800 mhz,
da li se i ovo desava zbog pregrevanja...? ima li neko ideju sta dovodi do tog pregrevanja..?

njegov ventilator "duva" znatno manje nego kod klasicnog pc-a , cak kad stavim ruku skoro da ga i ne osetim.. ..
(posto nemam iskustva sa laptopom ... ne znam ni kako kod njih uobicajeno radi ventilator)
postoji li kod nas Sony servis., tj. zna li neko za neki dobar servis..

POZDRAV & HVLA
p.s.
moze li ovo pregrevanje,ukoliko nastavim sa daljom upotrebom .. da dovede do crkavanja laptopa

Poslednja izmena:
Pa sad, za pregrevanje ne znam, ali to sto ti obara klok trebalo bi da je zato sto se ne radi nista "zahtevnije" na njemu i sam obara klok radi smanjenja potrosnje baterije.
Kada se krene sa nekim "radom" sam dize klok da ne bi masina, naravno, se teglila, ali dize i potrosnju baterije!

A jel si gledao temperature negde? Koje su?

Skidanje frekvencije najverovatnije moze da se podesi u BIOSU, to je verovatno neka speedstep tehnologija koju mozes da iskljucis, a koja obara frekvenciju procesora radi ustede baterije.

Sto se pregrevanja tice meni to ne lici na dobro. Ako ti je racunar u garanciji obrati se nadleznima, a ako nije bolje ti je da sada posetis neki servis nego kasnije da ispadne neki veci problem koji moze debelo da te kosta...
Skoro je drugar imao problem sa ventilatorom koji hladi procesor na svom notebook racunaru, a na kraju price ostao je sa spaljenom plocom...

Pozdrav

kupljen je 2003 i ja mislim da vise nije pod garancijom..
nego zna li neko neki dobar i kvalitetan servis , jer nebih ga davao bas bilo kom...

Definitivno se pregreva, imao sam slican problem na starom DELL LATITUDE C400 P3 733MHZ, kome se sace hladnjaka i ventilator prepunili prasine, ventilator se skroz ukocio. Posle 15-40min se gasio ceo je bio skroz vreo.
Otvoriom sam ga sam produvao kompresorom, podmazao ventilator i radi kao sat, mator je skoro 4 godine.

Otvori ga sam pazljivo i ocisti ako je ventilator crko kupi takav i zameni ga imas u biloj kojoj radnji koja prodaje elektronske delove.

Poledjina kod svakog notebook-a mora da bude dosta vruca, kod mene ne novom ASUS MR6 je non stop vruca temperatura ja oko 50c, dok je tastatura hladna kao spricer.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ima jedna sitna fora da odgledas film do kraja - uzmi cetiri podloske za case ( ja koristim one sa Jelenkom ;)), i stavi ih ispod masine, ali da jedva dodiruju gumene nozice na kojima lezi notebook, i da su sto vise van povrsine koju zauzima nb. Time ces podici nb na visinu od nekih 2-3mm, ali mu dati dovoljno prostora za mnogo bolje stujanje vazduha.
Znam da je ovo stap i kanap fora, ali bolje i to, nego da gledas film do pola, pa od pola ;).

nesharm je napisao(la):
Ima jedna sitna fora da odgledas film do kraja - uzmi cetiri podloske za case ( ja koristim one sa Jelenkom ;)), i stavi ih ispod masine, ali da jedva dodiruju gumene nozice na kojima lezi notebook, i da su sto vise van povrsine koju zauzima nb. Time ces podici nb na visinu od nekih 2-3mm, ali mu dati dovoljno prostora za mnogo bolje stujanje vazduha.
Znam da je ovo stap i kanap fora, ali bolje i to, nego da gledas film do pola, pa od pola ;).

Ala si ti pametan alal ti vera ljubi ga mama u pametnu glavicu.

Postoji mnogo bolje i efikasnije resenje zvano NOTEBOOK COOLER kosta oko 30e.

Poslednja izmena:
nesharm je napisao(la):
Sta fali tako, ja jedan film gledam i po nedelju dana, svaki put kada jedem ja pustim po malo! A ja jedem brzo, pa gledam po 10-15 min!

Velickovic je napisao(la):
Ala si ti pametan alal ti vera ljubi ga mama u pametnu glavicu.

Postoji mnogo bolje i efikasnije resenje zvano NOTEBOOK COOLER kosta oko 30e.
Bas lepo od tebe sto vredjas!
Covek je dao prirucno resenje, privremeno da bi covek odgledao film!
Svi mi znamo da moze da se kupi kuler, ali nemaju svi da daju po 30-40 € kad god im nesto zatreba.
Chill out! :smoke:

moze neko reci rec,dve vise o spomenutomom COOLER-u .. konkretno me zanima gde se ugradjuje...

Nazad
Vrh Dno