Šta je novo?

Sony VAIO VGN-NR430E/S

Ralf

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2008
Poena
304
Zelim da kupim ovaj laptop pa me interesuje vase misljenje o njemu... Nasao sam ga u Gigatronu za 56201din. Ovo je njegova specifikacija:
-T2390/PDC-1.86C 2048MB/2-DIMM 160GB/5400RPM DVDRW MR 56K 10/100 802.11A/B/G/N INTEL-GMAX3100/358MB 15.4XBWXGA VHP GRANITE-SILVER 6.2LBS
Hvala unapred! :)

Uz svo moje poštovanje i dobra iskustva prema računarima navedenog proizvođača, mislim da je 56k ipak previše za takvu konfiguraciju.

Sony nema distributera na našem tržištu.

Samim tim nemaš ni servis. Za garanciju zavisiš od dotične firme, tj njihove dobre volje da ti servisiraju notebook ako dodje do kvara. Nemaš se kome žaliti ako nešto krene naopako.

Valjda ne moram da podsećam kakve su probleme imali kupci prošle godine koji su kupovali notebook-ove iz slične "šeme" od firmi koje su se zatvorile u medjuvremenu...

Sony nema distributera na našem tržištu.

Samim tim nemaš ni servis. Za garanciju zavisiš od dotične firme, tj njihove dobre volje da ti servisiraju notebook ako dodje do kvara. Nemaš se kome žaliti ako nešto krene naopako.

Valjda ne moram da podsećam kakve su probleme imali kupci prošle godine koji su kupovali notebook-ove iz slične "šeme" od firmi koje su se zatvorile u medjuvremenu...

1 METRO CC prodaje Sony lap top masine.
2 GIGATRON je ipak , valjda , velika firma
3 Postoji trzisna isnpekcija koja resava takve probleme
4 Covek je pitao za kvalitet/cenu a ne da li postoji servis, nije pitao za neki GUMGANGSAN

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima... Ja stvarno volim sony i hocu da kupim nesto kvalitetno. I ja sam video u Metro-u neki sony iz NR serije za 61500, ali je taj imao jaci procesor i 3GB rama. Ne znam sta da radim!

1 METRO CC prodaje Sony lap top masine.
2 GIGATRON je ipak , valjda , velika firma
3 Postoji trzisna isnpekcija koja resava takve probleme
4 Covek je pitao za kvalitet/cenu a ne da li postoji servis, nije pitao za neki GUMGANGSAN

1+2 - Sve je to u redu i stoji ali i dalje ne postoji ovlashcjen servis za Sony laptopove, isto tako mozes da kupis i polovan super ekstra ocuvan Sony laptop ali sa garancijom u Madjarskoj ili u USA.

3 - Da li zaista mislish da ljudi jedva chekaju da se bave chak i tim stvarima ? Mislim da bih tu temu potegao eventualno ako se desi neki ozbiljan problem, ti ovde to navodish kao plus ?!

4 - lepo je obavestiti ljude koji zele da daju ne malo novca za laptop koji ne mogu da odnesu tu i tu i da sa sigurnoscu ocekuju ishod manji od famoznih 45 dana [ predpostavka je da u tom sluchaju metro i gigatron moraju da shalju u prvi najblizhi ovlashcjeni sony servis i da to tamo isto tako neko vreme "bleji" tako da mu je tu u ne daj bozhe situaciji zagarantovano chekanje od mnogo dana.

Ne koriste svi ljudi laptop u te svrhe da im se isplati chekanje od-do [preko] mesec dana.

Druga stvar ako se masina u ne daj boze situaciji odnese u servis koji nije ovlascen svima je jasno da se tim cinom garancija gubi, ali ishod ne mora biti pozitivan za korisnika i na kraju krajeva tu ce morati da plati bilo kakavo servisiranje.

Da me ne shvatite pogreshno, Sony jeste sinonim za kvalitet i zaista poseduju postovanje, ali u vremenu u kojem se nalazimo prosto moramo biti obazrivi i na tu nekada nebitnu stvar a to je - garancija i servis.

:wave:

Nazad
Vrh Dno