Šta je novo?

Sony Vaio-FW41M vs Apple MacBook Pro

Zavisi za sta ti treba..
Monitor na Sony FW je fenomenalan (osim ako ti ne smeta glossy, ali kvalitet slike je stvarno vrhunski za bilo koju potrebu).
Mislim da ti cena u ovom slucaju treba biti presudan faktor. (a cena ce zavisiti od toga gde mozes nabaviti laptop)

Pa zamena za desktop, jer mi zato sluzi laptop vec pola godine.
Da li znas mozda razliku izmedju LED-a na Dell-u i ovog Sonija?

Cena mi nije toliki presudni faktor, a mogu nabaviti i u nemackoj i uk

Poslednja izmena:
Dell iskreno nisam primetio da ima glossy monitore, pa samim tim mislim da ne vredi uporedjivati.
Ja sam gledao 13" Dell XPS sa onim boljim Dell LED-om (ima od 220 i 300cd) - Sony je def. bolji. Dell nije los, ali boje, odziv i prosto sve na Sony-u je bolje.

Najbolje ti je da pogledas. Do sada sam samo cuo pohvale za Sony LCD-ove (a pogledao sam i radio na svim Sony lapptopima, cak i onim malim P serije, 8" bez vecih problema (slab vid, 1600x800 rezolucija na 8" - ipak sam video!), ali ipak - ne mora da znaci da ce i tebi odgovarati.
Jedino sto sam video da moze prici kvalitetu je Apple Cinema 24" (jedino on, jer je jedini glossy).

Imas radnju sa podosta Sony laptopa u Usce TC-u. predlazem ti da pogledas, mislim da FW modele bash imaju izlozene za probu (vecina ih je samo izlozena, neukljucena).

Izbegavaj Nemacku - UK je jeftinija i upola za laptopove (Sony/Apple) naspram Nemacke. (kad se uzme trenutna vrednost funte)

Gledao sam u USCU ali nisu imali ove novije serije, svidja mi se i izgled i izrada sonija.

U nemackoj me Sony izadje 950 eura jer uzimam na firmu i automatski dobijam pdv, a u uk me izadje 1300 eura najjeftinije a macbook 1500.

Koji bi ti odabrao? Sony ili Mac?

Poslednja izmena:
Je l' mac os uopšte zadovoljava tvoje potrebe?
Jer nema poente bacati pare na apple laptopove ako sam operativni sistem nije nešto što bi ti odgovaralo za svaki dan - u tom slučaju i za manje para ima boljih ne-apple mašina.
Da ne bude da kupiš macbook, a onda uglavnom cepaš windows na njemu. :)

Poslednja izmena:
Ja bih naravno odabrao Sony, jer radim na windows-u iskljucivo za sada :D
Koje si video Sony laptopove? 17" i 18" recimo imaju slicne monitore (ista rezolucija, samo su veci), osim dva 18" modela (kojih verovatno nema kod nas), koji su sa 6-lamp umesto 3-lamp kod ostalih. Ako si video 15" sa 1920x1080 rezolucijom i svidja ti se monitor - idi na Sony-a def.

Hm, da, u UK i nije jeftiniji ovaj model... cudno.

Nisam se nesto narocito igrao sa mac-om pa ne mogu da preciziram, koliko sam video nema mogucnosti HDMI port-a a to mi se ne svidja nimalo.

@alfa

Uzimao sam ja dell-ove u Uk i oni su povoljniji, pogotovo zimus kada je bilo skoro 1:1. Koji bi model 17 ili 18" preporucio?

Zimus je Sony isto bio extremno povoljniji nego u Nemackoj. Skoro sam i gledao Sony desktop, tu vec razlika nije velika ali je ipak bilo jeftinije u UK.

Nijedan model od 17/18" mi nije nesto poseban (svi monitori su ja mislim 1920x1080 ili 1920x1200 i barem 3-LED, dva su 6-LED). Posto mi je unutra sve manje vishe slicno (dual core, brzi/sporiji, manji/veci HDD, male su razlike). Moniotr cini najvecu razliku u ceni. (i za neke modele mogucnost SSD diskova - izbegavaj te modele, u pitanju su slabi PATA SSD jos uvek)

Vrh Dno