Šta je novo?

Sony Vaio E serija

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
755
Pita me drugar (video negde, sviđa mu se izgled, pored brand-a, jel' te...) da li se isplati za 70k Sony VPC E serija, ne znam oznaku tačnu ali ovo je konf:

Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)
Intel® HM55 Express Chipset
Intel® Core™ i3-330M Processor 2.13
Memory Size (GB) 3
Memory Specification: PC3-8500
Memory Speed (MHz) 1066
Memory Type DDR3 SDRAM
Max. Supported Memory (GB) 8
Serial ATA Hard Drive (GB) 320
Hard Drive Speed (rpm) 5400
Optical Drive Type DVD+-RW/+-R DL/RAM
Screen Type VAIO Display
Diagonal Size (in) 15.5
Resolution 1366 x 768
Intel® HD Graphics
Wireless LAN
802.11 b/g/n
10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-T
Built-in Camera
Weight with Supplied Battery (Kg) 2.7
Li-Ion battery (VGP-BPS22)
39Wh (11.1V/3500mAh)
Number of cells 6
Battery Life time (minutes) 275

Jel' to novija neka serija, na google nema ništa s našeg područja ?

Pa cim ima i3, naravno da je noviji model.
za slicne pare ipak moze da se uzme bolja toshiba, hp, asus pogotovo... 70k i integrisana grafika, 3gb rama, samo da bi imao sony napisano na masini mi je malo previse...

a bila je prica i da se sony bas zvanicno ne uvozi u srbiju (laptopovi mislim), mada ni na acer.com srbija ne postoji, a opet ima ih puuno..

Poslednja izmena:
Pa jeste, to stoji, plaća se brand...
Ali, jesi li siguran za ovo kod uvoza, ima garanciju 1 godinu :(
I ako je to tačno, šta to konkretno znači?

Šta biste vi kupili do 70k?
Znači, za office, internet, email, ppt prezentacije i posebno Photoshop (Illustrator) preview fajlova, zbog kolornog prostora, ali samo preview, znači treba brz start, ništa efekti kasnije kod procesinga slike i sl...
Obavezan je win 7 instaliran.
Ekran od 15,4"-16", 17" bi već bilo kabasto.
Autonomija nije bitna, igrice takođe, od grafike je dovoljno da može da pusti mkv novije generacije...

Nesto mi se taj Sony cini skup - mislim da to neko dere.

Trenutno imas bash veci izbor laptopova i nove i stare generacije (a stara nije nista losija realno, ali je jeftinija).
Npr. sestra za AudoCAD koristi HP pro book 4510s, koji je oko 40K. A zadovoljava tvoje potrebe (jedino nisam siguran za MKV, ali mislim da ce i to raditi).

Pa cim ima i3, naravno da je noviji model.
za slicne pare ipak moze da se uzme bolja toshiba, hp, asus pogotovo... 70k i integrisana grafika, 3gb rama, samo da bi imao sony napisano na masini mi je malo previse...

Ne kosta Sony puno zbog nalepnice nego zbog kvaliteta izrade kucista, trajanja baterije, ciljnog trzista... to je isto kao da kazes za Lenovo T serije koji kosta 70k dinara, nemoj to ima integrisanu grafiku uzmi HP ili ne daj boze Toshibu, a to sto Lenovo ima kuciste od magnezijuma nije ni bitno.

Ako ce cesto da nosi laptop bolje da ide na sto kvalitetnije kuciste i sto manju dijagonalu (znam iz licnog iskustva), ako ce da laptop menja stonu masinu za igranje filmove i slicno onda zna se najbolje sto moze od graficke, memorije i procesora da izvuce u laptopu za pare koje ima.

Nisam nikad ni jedan vaio koristio, a Srbija mu definitivno nije ciljano trziste.
Ono sto sam na brzinu pogledao, daleko je ovaj vaio E serije od thinkpada T, toshibe tecre ili hp-ovih poslovnih modela (a magnezijumska kucista svi imaju)... tako da ovo sto si napisao veze nema sa zivotom.
Koliko vidim u pitanju je plastikara, u rangu sa value modelima drugih jacih proizvodjaca (nisam msi niti fujitsu preporucio...), a samo precenjenija upravo zbog nalepnice... ako sam nesto propustio u specifikacijama, ispravi me slobodno.

Nađoh link:
http://www.sony.co.uk/product/vn-e-series/vpceb1e0e-wi

84578

Nego... ne reče ništa niko oko uvoza, zna li neko ko je zvanični uvoznik za Vaio i ko je davalac garancije (1 godina :trust:)

Za te pare u Nemackoj imam taj E sa 4Gb RAM, ATI 512MB i 15.5 FullHD, garancija 2 godine, ne znam da li sam jos nesto propustio...

Tastatura nije ThinkPad naravno, nema nista kao ThinkPad, ali ni cena nije takva za tu konf i pre je ovo jedan consumer lap nego li nesto vise.

Poslednja izmena:
Nekih eksluzivnih ili generalnih uvoznika za ovaj brand kod nas nema, ko god ima para može da ode, kupi, ocarini (ako je potrebno i atestira), plati PDV te kasnije prodaje uređaje. Sam brand nema Srbiju niti neku od balkanskih zemalja kao ciljno područje te zbog toga nemamo ni zvaničan servis za njih. Sony Vaio laptop je korak do MAC-a, ali više je stvar prestiža.

Ne isplati se vaio uopste kupovati u evropi. U usa moze da se nadje bukvalno za 50% manje para pa iscimaj nekoga da ti ga odande donese, ako ne batali sony-ja i uzmi nesto sto ima lokalnu podrsku. A ako bas mora sony idi do hrvatske i kupi preko vshopa koji ima konkretni e model na akciji za nekih 580e bez pdv-a, uzmi pdv nazad i nadaj se da nece nista da otkaze posle garantnog roka jer za sony-ja je zeznuto i u garantnom roku (nema popravke na balkanu nego se salje u eu) .

Poslednja izmena:
Ja isto planiram da uzmen Sony ali F seriju,imam drugara u USA koji mi je jurio laptop ali cena uopste nije povoljnija nego u EU.
Primer:
USA Sony VAIO-VPC-F115FM-B 1513$ (1254€) sa taxom i shipping
Austrija Sony Vaio VPC-F11S1E/B 1232€ sa taxom (mozes vratiti 15% od cene)

Napomena:
Ista konfiguracija ali razliciti modeli u evropi i usa
USA
http://reviews.cnet.com/laptops/sony-vaio-f-series/4014-3121_7-33970188.html?zip=33139
Austrija
http://geizhals.at/a499588.html

Ja jurim da tastatura bude QWERTY i WIN7 da bude na engleskom (valjda se možea posebno naručiti)

Vrh Dno