Šta je novo?

Sony SDM-HS93B

Odlicno izgleda, slika je fenomenalna ali je spor poprilicno.

Sasa je napisao(la):
Odlicno izgleda, slika je fenomenalna ali je spor poprilicno.

Imam priliku da nov kupim u Austriji (trenutno je neka akcija) za 375 EUR. To meni za Sony-a 19" izgleda veoma jeftino.
Gledao sam cene za njega na netu su vrlo razlicite. Koja je njegova prava realna trenutna cena?

Svuda je x3 serija sada na snizenju, stize x4 tj. 74 i 94 modeli.
To se sigurno isplati za kupiti, pored naseg PDV-a, pitanje je da li ti taj monitor odgovara po pitanju brzine.

Ja ga ne bih drzao na stolu pa da ga dobijem za mizerju od para jer je bas spor, naravno, ne bi ga ni bacio vec bih ga prodao 🙂

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Svuda je x3 serija sada na snizenju, stize x4 tj. 74 i 94 modeli.
To se sigurno isplati za kupiti, pored naseg PDV-a, pitanje je da li ti taj monitor odgovara po pitanju brzine.

Ja ga ne bih drzao na stolu pa da ga dobijem za mizerju od para jer je bas spor, naravno, ne bi ga ni bacio vec bih ga prodao 🙂

Ne razumem se bas, tako da ne znam sta se odnosi na brzinu. Ako se ne varam to je 25 ms (10/15),
a koliko sam primetio u toj cenovnoj kalsi nema boljih performansi. Mozda ima ali su to verovatno visi
rang modeli po ko zna kakvim cenama. Na sta mislis pod brzinom?

Bas je spor, bas ima duhova.
Ali pazi, jos uvek ne postiji 19" TFT koji se moze okarakterisati kao brz.
Ima par modela koji su deklarisani na 16ms ali to je daleko od 16ms kod 17" modela.
Isto tako je svaki 19" TFT pa i taj Sony sporiji od svakoh 17" modela deklarisanog na 25ms.

Realno, ako se budes igrao, videces "duhove" veoma jasno na tom Sony-u,
Medjutim, u Windowsu, prozori, Photoshop, Corel Draw itd... u svim sporim programima gde se prikaz ne menja konstantno, to je odlican izbor.

Pozdrav!

Hvala na savetima.
Ispalo je da je ta "akcija" bila samo navlaka. Imali su samo jedan taj model Sony-a kao izlozbeni model koji ne prodaju.
Prijatelj je isao u shoping za mene i kaze mi da je mozda i bolje tako, jer on uzivo izgleda uzasno ruzno (onaj okvir za
ekran kao da je od nekog reflektujuceg materijala, tako da uzasno smeta). Kao zamenu Uzeo mi je za isti novac
Benq T903, koji je po karakteristikama isti kao Sony SDM-HS93B osim:

bolja brzina - 16ms(12/4)
slabiji kontrast - 450:1 (Sony 700:1 - da li je to velika razlika?)

Upravo ga probam i mogu da kazem da sam iznenadjen sam kvalitetom, s'obzirom da ne znam nista o tom brendu.
Sve mi se cini jako dobro osim mozda crne boje, koja definitivno nije kao crna na crt monitoru,
ali kako nemam iskustva sa LCD-ima, ne znam kako je to kod ostalih ...?

Sto vise crne na ekranu, to manje lici na crnu sa CRT-a.
Tako je na svakom TFT-u, ne brini 🙂

Nazad
Vrh Dno