Šta je novo?

Sony S81

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Nigde nisam uspeo da pronadjem neki review ili nesto konkretnije o ovom monitoru. Uglavnom su to dole navedene specifikacije i na shop sajtovima user reviews...

Jel imao neko iskustva sa doticnim?
Jel zna neko gde ima neki text?

The Sony S81 [SDM-S81] LCD flat panel display monitor is the perfect combination of form, function and convenience. This advanced computer display boasts a 18.0" TFT LCD panel designed for the home or office to provide quality and reliability. Slim, stylish two-tone gray or black design delivers a greater level of flexibility while maximizing desktop space. Screen images are bright and colorful, thanks to Advanced Digital FlexRes™ and Auto ImageSet™ image technologies.
Features:

18.0" Flat Panel - TFT LCD technology provides flicker free images and minimized glare.
Adjustable Pivot Stand - Provides Optimal viewing angle for maximum comfort.
Zero Footprint™ design - Removable tilt base to provide arm or wall mounting.
Digital FlexRes™ technology - Delivers a crisp, clear, full-screen image for resolutions up to 1280 x 1024.
Auto ImageSet™ technology - Automatically sets image position, phase and pitch.
Specifications:

LCD size: 18.0"
LCD Type: TFT Active Matrix
Native resolution: 1280 x 1024
Pixel Pitch: 0.279mm
Colors: 16.78 million
Luminance: 200cd/m2
Contrast Ratio: 400:1
Horizontal Scan Range: 28kHz – 92kHz
Vertical Scan Range: 48Hz – 85Hz
Viewing Angles:
Horizontal: 160°
Vertical: 160°
Response Time:
Rise Time: 20ms
Fall Time: 10ms
Video Input Connectors: HD15

pa ja sam imao jedan pa ga prodao:D :D :D ,bedak sto sam ga imao samo 1. dan kod sebe.

hihi
monitor je zver(aaaaaaaggrhhhh - Homer J. Simpson)

pozdrav

p.s
jesi pogledao cene kod nas?

Pa kada sam video cenu u tom cenovniku tada sam se i zagrejao, jer rekao si da je 820-850, a ja sam racunao da maximum bude 750-800 tako da mozda dodje do tog "protezanja" ako mi se monitor stvarno svidi, ali nazalost, nigde nema nista konkretnoo njemu....osim specifikacije koju sam gore quotova.

Kako se npr ovo objasnjava:
Response Time:
Rise Time: 20ms
Fall Time: 10ms

Da li se sto svrstava u response time 30ms?

I kakvaje situacija sa mrtvim pixelima ako uzmem monitor preko tvoje firme?

Monitor je jezivo dobar, cudno mi je da je osvetljenost samo 200cd/m2
Ipak, za 400 i kusur evra bi trebalo da dobijemo 1 inch manji Herculer 17"... koji je jos bolji...

byMaX je napisao(la):
Ipak, za 400 i kusur evra bi trebalo da dobijemo 1 inch manji Herculer 17"... koji je jos bolji...

he , i ja cu uzmem jedan sebi:D

pozdrav

Ti bi mogao da vrnesh neke dugove, znas :) ;)

byMaX je napisao(la):
Ti bi mogao da vrnesh neke dugove, znas :) ;)

a! (run homer,run)

cu,morao da pazarim plocu,procesor,memoriju i napajanje,dozivelo udar(strujni) pa da se sa mnom ne bi desilo isto(od strane moje slatke majke koja je u sred posla)morao da kupim od mojih para sve polovno.
life is a bich,and then you die!

sada mi je jos samo gedza ostao da mu vratim dug,morao da vracam ono sto sam pozajmio pred put v'tursku.

nego cu ti donesem da pogledas jenu kartu.

pozdrav

Vocko je napisao(la):
i cenovnik da posalje :)

smatraj poslatim,koliko li sam to puta napisao u poslednjih mesec dana,bruka.
izvini ,pregledaj PM oko 8 uvece.

pozdrav:wave;

byMaX je napisao(la):

Koja je tacno oznaka pomenutog Herculesa? Ja do kraja godine sklapam sebi neki desktop, pa za sada jurim info. Najveci problem mi je monitor!
Posle godinu dana na 15.1 Sony TFT (na notebooku) nema sanse da cu da se vratim na CRT. Samo je pitanje koji LCD da uzmem s obzirom da kod nas nigde ne postoji neki show room :(

Mali HoBiT je napisao(la):
a! (run homer,run)

cu,morao da pazarim plocu,procesor,memoriju i napajanje,dozivelo udar(strujni) pa da se sa mnom ne bi desilo isto(od strane moje slatke majke koja je u sred posla)morao da kupim od mojih para sve polovno.
life is a bich,and then you die!

sada mi je jos samo gedza ostao da mu vratim dug,morao da vracam ono sto sam pozajmio pred put v'tursku.

nego cu ti donesem da pogledas jenu kartu.

pozdrav

Ma opusteno, samo se ti javi kada nesto bude zanimljivo na lageru - znas da ja volim te stvari :)

PJ je napisao(la):
Koja je tacno oznaka pomenutog Herculesa? Ja do kraja godine sklapam sebi neki desktop, pa za sada jurim info. Najveci problem mi je monitor!
Posle godinu dana na 15.1 Sony TFT (na notebooku) nema sanse da cu da se vratim na CRT. Samo je pitanje koji LCD da uzmem s obzirom da kod nas nigde ne postoji neki show room :(

P71... Idi na tomshardware.com pa pogledaj njegov test 17" TFT-ova... prvi u nizu je Hercules, I think... that one

byMaX je napisao(la):
P71... Idi na tomshardware.com pa pogledaj njegov test 17" TFT-ova... prvi u nizu je Hercules, I think... that one

Hm, nece biti da je bas ova oznaka modela, ali dobro. Ajde ti meni javni na [email protected] ako mogu i ja da uzmem neki :)
Sony deluje mocno, ali ipak je preko limita koji sam odredio (???) za monitor...
A mozda mu padne cena dok ne dodje do kupovine :) (do kraja godine)

Mocan je i hercules... To moras da vidis sa Hobitom... Ja ne uvozim monitore :)

byMaX je napisao(la):
Mocan je i hercules... To moras da vidis sa Hobitom... Ja ne uvozim monitore :)

posle 7. januara + 7 do 10 dana dok ne dodjem,znacete sve.

max jel mozes da probas jednog 8500LE sa 128MB i da ga ocenis da li uzimati ili ne uzimati.
zvacu te sutra.

pozdrav

Mali HoBiT je napisao(la):
posle 7. januara + 7 do 10 dana dok ne dodjem,znacete sve.

max jel mozes da probas jednog 8500LE sa 128MB i da ga ocenis da li uzimati ili ne uzimati.
zvacu te sutra.

pozdrav

Jel ovo znaci da nema nista da se naruci do polovine januara?

PJ je napisao(la):
Jel ovo znaci da nema nista da se naruci do polovine januara?

pa moze da se naruci,ali mora da se ceka do polovine januara:D
a i pitanje je da li ce u tom trenutku biti na lageru to sto je naruceno.bice nesto dobro to je sigurno,ali backup plan mora da postoji.

Vrh Dno