Šta je novo?

Sony PS2 Crnobeli prikaz na TVu!

codejan

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-3470 quad core
Matična ploča
Gigabyte GA-P75-D3
RAM
Kingston 12GB DDR3 HYPER blu
GPU
EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3
Storage
Hitachi 1TB, EXRAM 512GB SSD
Zvuk
Creative Live! 5.1
PSU
Thermaltake SMART RGB 700W
Kućište
MS MidiATX
Monitor
BENQ FP91G+, HP W19
Miš & tastatura
Logitech MX400
Ostale periferije
neo SW-H55
Laptop
Lenovo ThinkPad T450s, ASUS eeePC 1001HA
Tablet
Lenovo TB-8505X
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 10 2022
Pametni uređaji
Denver BFH-17, Xiaomi TV Stick 4K
Pristup internetu
  1. ADSL
Da li neko zna da mi pomogne kako da resim crno beli prikaz nekih igara na mom PS2?
Ako moderatori smatraju da je moj post vezan za pirateriju, molio bih da ovde obaveste i da ljude pitam da mi na pm odgovore.

1. Nije vezan za pirateriju
2. Koristi scart kabl za povezivanje sa televizorom

Da li neko zna da mi pomogne kako da resim crno beli prikaz nekih igara na mom PS2?
Ako moderatori smatraju da je moj post vezan za pirateriju, molio bih da ovde obaveste i da ljude pitam da mi na pm odgovore.

Pa lako se to reši. Imaš na daljincu kontrolu za intenzitet boje. Smanjiš je na minimum i imaš crno-belu sliku. :D

Sad malo ozbiljno... te igre su ntsc verzije (za američko i japansko tržište), a ti si verovatno povezao ps2 preko kompozitnog video kabla, a tvoj tv ne podržava ntsc prikaz boja, pa zato imaš crno-belu sliku. Da bi imao boju, najbolje da povežeš ps2 na tv preko rgb scart kabla. Time ćeš ujedno dobiti i najbolji kvalitet slike (i za pal igre).

p.s. jeste post vezan za pirateriju, pošto nemodifikovane konzole mogu da puste samo igre za svoj region :eyebrows: ;)

Uz sony sam dobio tro-cincni kabl za povezivanje( video, i dva audio cinca). U medjuvremenu sam kupio adapter za skart. I ovo mi nije dalo boju na TVu.
Kada budem kupovao taj kabl da li ima neki poseban tip scart kabla na koji bi trebalo da obratim paznju?

Uz sony sam dobio tro-cincni kabl za povezivanje( video, i dva audio cinca). U medjuvremenu sam kupio adapter za skart. I ovo mi nije dalo boju na TVu.
Kada budem kupovao taj kabl da li ima neki poseban tip scart kabla na koji bi trebalo da obratim paznju?

To što imaš ti daje kompozitni video preko scart-a. Kada kupuješ kabel traži rgb scart kabel za ps2. (ili samo kaži - hoću da imam boju na ntsc igrama :p )

Ili je moguće da si u podešavanjima na konzoli video izlaz stavio na CMY umesto na composite RGB... onda zeza i sa PAL igrama... a najverovatnije je da ti tv ne podržava NTSC...

Svi televizori bar 10 godina podrzavaju i NTSC, tako da mi nije jasno gde ubode bash taj koji nema :D

Da rezimiram:
potreban mi je najobicniji scart kabl da bih dobio kolor sliku na TVu. Ili ima nekih podvrsta tih kablova?

Ja imam Sony TV mladji od 10 godina koji podrzava samo PAL, dosta novih TV-a ne podrzava NTSC, neki modeli Gorenje TV-a ne podrzavaju.

Da rezimiram:
potreban mi je najobicniji scart kabl da bih dobio kolor sliku na TVu. Ili ima nekih podvrsta tih kablova?

Ima. Lepo sam ti rekao RGB scart, a ne kompozitni scart. Što se tiče ntsc i pal, to su načini kodiranja video signala. Malo televizora kod nas podržava ntsc kodiranje boja. Kada koristiš RGB, nema nikakvog kodiranja boja, i onda je potpuno svejedno da li je nešto pal ili ntsc. Jedino će vertikalna frekvencija osvežavanja kod ntsc igara biti 60Hz, a kod pal 50Hz.

na kraju sam kupio scart kabl, ali nije bio on u pitanju.
u pitanju je bilo podesavanje video izlaza konzole na RGB.

poz i hvala svima.

Nazad
Vrh Dno