Imam problem sa refresh-om monitora, ali nakon duzeg ispitivanja se ispostavilo da je problem u samom monitoru. Problem je u tome sto graficka ne moze da ocita podatke monitora, znaci uopste ga ne prepoznaje kao pre (sony cpd-200ES), nego samo kao default monitor. I bez obzira sta uradim, instaliram monitor manualno ili probam bilo koji driver za monitor ili graficku (GA R9KPRO), nije moguce menjati refreshrate monitora. Sva podesavanja su prisutna, ali kad ga menjam npr. sa 60Hz-a na 85 ili bilo sta drugo, slika isto tako nestane na tren pa se opet pojavi ali opet je na 60Hz-a, a u displ. properties-u pise da je promenjena na 85Hz-a. Jedino sam uspeo da promenim sa powerstrip-om i samo ako stavim na neku ne standardnu vrednost, znaci custom timings. I ni powerstrip u monitor information-u ne moze da ocita podatke monitora kao sto je jos mogao pre neki dan, kaze da su podaci koje dobija od monitora "corrupted".
Da ponovim, nisu u pitanju driveri ni os, ni graficka sve je provereno, formatirano, sveze instalirano, samo me interesuje sta je najverovatnije pokvareno u monitoru, da mi ne naplate cenu novog monitora i da se sto pre popravi.
I evo kako je sve pocelo:
Doneo sam neku stariju masinu na servis, sa Diamond stealth video 2500 pci grafickom, koja u 1024x768 mose da prikazuje sliku samo u "interlaced" modu, i posle kad sam prikljucio svoj komp, i kod mene je bilo interlaced i to u svim rezolucijama, sto sam mogao da sredim jedino reinstalacijom driver-a, ali promenu refresh-a sa 60Hz-a ni posle formatiranja nisam mogao da menjam. Moj hard je bio u tom komp-u, pa sam mislio da je zbog toga, zato sam i formatirao posle.
Mislim da sam napisao sve detalje...
F1, F1, F1!!!
Da ponovim, nisu u pitanju driveri ni os, ni graficka sve je provereno, formatirano, sveze instalirano, samo me interesuje sta je najverovatnije pokvareno u monitoru, da mi ne naplate cenu novog monitora i da se sto pre popravi.
I evo kako je sve pocelo:
Doneo sam neku stariju masinu na servis, sa Diamond stealth video 2500 pci grafickom, koja u 1024x768 mose da prikazuje sliku samo u "interlaced" modu, i posle kad sam prikljucio svoj komp, i kod mene je bilo interlaced i to u svim rezolucijama, sto sam mogao da sredim jedino reinstalacijom driver-a, ali promenu refresh-a sa 60Hz-a ni posle formatiranja nisam mogao da menjam. Moj hard je bio u tom komp-u, pa sam mislio da je zbog toga, zato sam i formatirao posle.
Mislim da sam napisao sve detalje...
F1, F1, F1!!!