Šta je novo?

Sony Playstation2 u LAN-u?

tanasko

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2003
Poena
609
Koliko je realno da se kod nas moze naci mrezni adapter za Sony 2 i da li je neko pokusao da gore navedenu spravu (Sony2) :) stavi u LAN?

Pozdrav...

p.s. unapred zahvalan

Realno od skoro. Imash ga u jednoj radnji u Knez Mihajlovoj za 40€. Mogu da se raspitam za tachnu adresu ako si zainteresovan.

Ja sam adapter nabavio tek pre 5-6 dana iako ga odavno jurim, i na kraju sam ga kupio iz USA. Lan adapter ti omogucava "instaliranje" isoa vrlo lako i brzo (na PCu), igranje online na privatnim pa chak i na zvanichnom serveru, i naravno vezu sa PCem za kopiranje isoa i drugim PS2 za igranje u mrezi...

Cekaj, nisam te ispratio sad a ovo me jako zanima ako nista drugo ono sa tehnicke strane...

Kazi mi TACNO sta se dobija kupovinom tog adaptera kada pricamo o vezi PS2 - PC. Da li se PS2 moze koristiti kao jedinka u PC mreznom igranju, recimo PES5, ili nesto slicno? To mi deluje totalno nerealno i neverovatno?

Naravno da ne moze da se mrezi sa PCjem za igranje, vec za prebacivanje podataka...

Mrezni adapter za Sony 2 je ovde bezobrazno skup i preko oglasa ga prodaju i do 60e. Zbog toga sam ga kupio u USA za 25$ (sve zajedno sa porezom i dostavu na kucnu adresu u USA) pa ako imas nekoga tamo to ti je najbolje resenje. Tamo se moze kupiti i polovan za manje para.

E sada, meni je adapter bio potreban kako bi igre za Sony 2 terao sa HDD-a a ne da bi igrao online. Ako hoces da igras online onda ti je neophodno da startujes boot disk koji stize uz Network adapter.

Ukoliko hoces da stavis IDE HDD u Sony 2 preko mreznog adaptera onda citaj dalje (naime HDD se zabode u network adapter a sve zajedno u Sony 2, nisu svi HDD-ovi kompatibilni ali velika vecina jeste):

Za LAN sa PC-ijem ti je potreban recimo HD Advance 3.0 koji u sebi ima ugradjen server i butuje se u Sony 2. Sa druge strane treba da imas recimo HD Dumb (mada postoji i HD dump) koji ti omogucava da sa PC-ija prebacujes igre na HDD koji ti se nalazi u Sony 2. Takodje taj program omogucava da brises igre koje se vec nalaze na HDD-u. Pored ovog imas i recimo program Exec FTP koji omogucava da preko nekog FTP-a recimo iz Total commander-a pristupis sadrzaju na HDD-u i memorijskoj kartici sto je fino narocito ako hoces da bekapujes podatke sa memorijske kartice na HDD svog racunara i onda kasnije da ih vratis na memo karticu ako se i kad se ukaze potreba. Kad je o PC-iju rec postoji jos nekoliko programa koji sluze za vezu sa Sony 2 a to su recimo FapLink, WinHip i sl. Takodje postoji i varijanta povezivanja HDD-a preko USB-a gde se sa druge strane nalazi HDD u USB rack-u i to sljaka ali video sekvence su jako spore jer Sony 2 ima USB 1.1.

Napomena: HD Loader je slicna stvar kao i HD Advance 3.0 ali je ovaj drugi bolji jer ima ugradjen server za razliku od ovog prvog. Ova prica se odnosi na starije tj. debele Sony 2 konzole dok Slim ima nesto drugaciju pricu.

tanasko je napisao(la):
Koliko je realno da se kod nas moze naci mrezni adapter za Sony 2 i da li je neko pokusao da gore navedenu spravu (Sony2) :) stavi u LAN?

Pozdrav...

p.s. unapred zahvalan

Ja sam adapter kupio preko Ebaya, ali me je ispalo na kraju 35e sa poshtarinom koja je u toj aukciji bila preskupa, ali nije tada bilo na drugom mestu i nisam mogao da chekam, inache se sam adapter moze naci za oko 20$ i 6-7$ poshtarina do nas.

Zaboravio si da pomenesh da se igre mogu kopirati i direktno na PCu na taj hard pomocu WinHiip-a, shto je daleko brze nego kroz mrezu, odnosno isto kao da kopirash bilo shta sa jednog na drugi hard.

USB je glupost, ne samo za video sekvence, vec uopshte, jer je i od CDa sporije duplo zbog 1.1.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Zaboravio si da pomenesh da se igre mogu kopirati i direktno na PCu na taj hard pomocu WinHiip-a, shto je daleko brze nego kroz mrezu, odnosno isto kao da kopirash bilo shta sa jednog na drugi hard.

Da, svaki od navedenih programa HD Dumb, HD Dump, FapLink i WinHip imaju i opcije za kopiranje, kao sto si rekao, direktno na PC-iju i to je svakako najbrza opcija jer recimo takvo kopiranje punog DVD-ija traje nekih desetak minuta dok preko LAN-a isti takv disk se kopira mnogo duze tako da koga ne mrzi najbolje je da HDD izvadi iz Sony-ija, prikaci na PC, zavrsi posao i vrati nazad. U svakom slucaju na taj Net adapter uz HDD je vrlo prakticna spravica :) Steta sto ovde prodavci dvojke nemaju sluha i u vecoj meri to ponude, cene za uvoz su veoma povoljne.

Pa naravno, ja sam ga zbog HDDa i uzeo na prvom mestu, lan je zezanje :) Nije toliki problem ni igrati sa DVDa, ali je veliki smor traziti diskove u velikoj gomili. Ovako upalish sonija, odaberesh igru u meniju i vozish...

Poslednja izmena:
Momci, piraterija ovo ono, a ? :)

Sasa je napisao(la):

Gresis, ljudi hoce originalne igrice, koje su placene sve sa PDV-om, da naprave beckup na HDD. Ni traga pirateriji... :D :d :smoke: :p

poz

Sasa je napisao(la):

Shta piraterija ? :) Ko je ovde pomenuo kopije, crackove, razmenu, nudio, prodavao, trt mrt ?

Igranje sa HDDa je potpuno legalno bre...

Sasa , postajesh ko leksa sa tim anti-pirat opaskama...
Pa ti gledaj :)

A ima li da se skine sa nekog sajta HD Advance 3.0,HD Dumb,HD Loader ako ima mozete li da mi kazete sajt.

HD advance i HD loader se placaju, a to si mogao da saznash samo da si potrazio u google..

newcomerima je google prst u oku :d

PS Mozda decko nije ni cuo za google, sledeci put mu daj punu adresu, ovako fino: www.google.com

Vrh Dno