Šta je novo?

Sony Playstation 2 ili dodatni 2 GB Kingston memorije za komp

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Imam dilemu, pa mi treba vas savet. Imam neku extra lovu, pa bi hteo nesto da pazarim. E sad, razmisljam sta je bolje. Dvoumim se da li da kupim sony playstation 2 ili da izbacim ovaj 1GB samsung ddr memorije i da dodam 2 GB ddr kingston memoriju. Cena je otprilike tu negde, mozda je varijanta sa play stationom skuplja 30ak eura ali nije nista strasno. Interesuje me da li cu sa 2 GB kingston ddr memorije (naravno, dual channel) dobiti neka poboljsanja u igrama i koliko ce biti ta poboljsanja u odnosu na trenutnu memoriju???
Koliko mi se isplati uzimati sada PS 2 (naravno, sa mod chipom) ?? Znam da je izaslo jako puno kvalitetnih igara za tu konzolu koji nikada nisu izbaceni na PC i ako sa ovom memorijom ne bi dobio nikakve promene u smislu porasta performansi u igrama, uzeo bi PS 2 . Sta vi mislite o tome i da li se isplati??

Za igranje igara na kompu ti je vaznija grafika, a 2GB memorije ne moze
da skodi, ali neces osetiti poboljsanje koje je vredno tih para .
Posto volis da se igras uzmi ti lepo PS2 i uzivaj .
Ima toliko dobrih igara da neces stici da ih sve odigras .

Poslednja izmena:
Ili da mozda prodas procesor, plocu i graficku i da dodas te pare i predjes na PCI-E. ;)

Ta mašina je i više nego dovoljna za igranje svih sadašnjih igara, uzmi bolje Sony.

Ja glasam za 2gb rama :D:D:D:D

Ps2

po meni definitivno ram, osetices poboljsanje u igrama, recimo oblivion, fear....
ali ne u smislu povecanja br. FPS nego nece biti onih neprijatnih usporenja kad hdd pocne da drlja, plus sto ce sam sistem da ti radi dosta brze, sto se kaze kao po loju, dakle ima da klizi

ali, najbolja ti je solucija, opet po meni, ona koju ti je rekao eternity jer za cenu PS2 jalo lep upgrade moze da se odradi plus to tvoje sto raspordas

KIBLA's, ne mozesh na osnovu postera PS2 da znash da li je bolje kupiti ram ili njega :D:D:D

Pazi o chemu se ovde pricha :) 2GB rama u vecini igara skoro nishta nece doneti, donece najvishe u programima koji gutaju ram (photoshop, 3d) i za takvu stvar potpuno podrzavam. Ali, ako treba zbog igranja, upgrade na 2GB je isto kao da si bacio pare kroz prozor, dok ce PS2 doneti nedelje i mesece vrhunske zabave.

Poslednja izmena:
PS2, ne volim mnogo konzole, ali mi jos 2 giga rama zaista ne treba

Poslednja izmena:
oblivion npr voli 2gb rama, provereno |>>

ja licno ne znam sta bih radio sa sony-em, tako da glasam za 2gb rama (kolko i sam imam |>

danijel00 je napisao(la):
oblivion npr voli 2gb rama, provereno |>>

ja licno ne znam sta bih radio sa sony-em, tako da glasam za 2gb rama (kolko i sam imam |>
pa sigurno ne bi igrao oblivion sa 2 fpsa vise.sam god of war vredi vise od 4gb rama.

@mikelebg26
tebi je sledeci logican upgrade prelazak na pcie.mislim da je i kupovina 7800gs bila glupa posto si za slicne pare mogao da kupis neki 7600gt i da pedjes na pcie.glupo je bacati pare na ram,pogotovo ako se najvise igras na kompu.

Nema potreba da prelazim sada na PCI-E varijantu, jer imam dobar kompjuter u vidu grafike i procesora, a defintivno sam odlucio da ipak uzmem sada taj jos 1GB samsung ddr memorije,a za PS2 mozda nekom drugom prilikom. Mislim da je 2 GB potrebno za lagano igranje Ghost Recon Advanced Warfighter, FEAR, Oblivion, LOTR Battle for the middle earth 2, Desperados 2, Act of War, Condemnde jer su to samo neke od igara koje preferiraju 2 GB rama, a netreba zaboraviti da za 10ak dana izlazi i Pray kome ce sigurno prijati 2GB rama. Meni i ovako ove igre sa high podesavanjima rade dobro,ali mislim da jos 1GB rama moze potpuno da neutralizuje probleme koje recimo Ghost Recon AF ima. Znaci, da sam malo mladji, mozda bi uzeo PS2, ali imam 27 godina i 400 eura ulozenih u PC u zadnjih mesec dana, iluzorno mi je kupovati sada PS2. Videcemo kako ce se pokazati PS3 pa ako sve bude ok i bude nekakav mod chip napravljen, ko zna, mozda jednog lepog dana i to kupim...:banana:

to care
zeiveli PC-jevi

dole konzole:d

Evo me ispod tvog prozora, bacaj sad! :d

Poslednja izmena:
da li je bolje da dam jos 80ak eura za neku do jaja plocu sa socektom 478 i AGP 8X tipa Abit IC7 ili Asus P4C800 Deluxe ,pa onda da imam super komp ili da uzmem polovan sony playstation 2 za 120 eura???

Poslednja izmena:
ja bih uzeo plocu, ali taj sonyska je bas jeftin

dilema

KIBLA`s je napisao(la):
ja bih uzeo plocu, ali taj sonyska je bas jeftin

dilema

***** mu mater, neznam sta da radim, a ne bacaju mi se bas pare!! Neki jos savet???

kupi bre covece ps2 kad vec toliko volis da se igras, to sto budzis komp za igranje ti je rupa bez dna. Pa za 6 meseci ces mozda pozeleti da promenis graficku zato sto ce ti neka igra kociti, seckati i sta vec.

mikelebg26 je napisao(la):
Imam dilemu, pa mi treba vas savet. Imam neku extra lovu, pa bi hteo nesto da pazarim. E sad, razmisljam sta je bolje. Dvoumim se da li da kupim sony playstation 2 ili da izbacim ovaj 1GB samsung ddr memorije i da dodam 2 GB ddr kingston memoriju. Cena je otprilike tu negde, mozda je varijanta sa play stationom skuplja 30ak eura ali nije nista strasno. Interesuje me da li cu sa 2 GB kingston ddr memorije (naravno, dual channel) dobiti neka poboljsanja u igrama i koliko ce biti ta poboljsanja u odnosu na trenutnu memoriju???
Koliko mi se isplati uzimati sada PS 2 (naravno, sa mod chipom) ?? Znam da je izaslo jako puno kvalitetnih igara za tu konzolu koji nikada nisu izbaceni na PC i ako sa ovom memorijom ne bi dobio nikakve promene u smislu porasta performansi u igrama, uzeo bi PS 2 . Sta vi mislite o tome i da li se isplati??
2 Gb memare ce ti pomoci u par igara.I to je diskutabilno. PS2 ce ti pruziti mnogo vise zadovoljstva nego vise memorije.:d

Prodaj komp, ustedi jos malo i kupi PS3.

al su odgovori, udri me do zore.
Daj bre ljudi, pitam vas normalno, pa se nadam da neko moze normalno da mi odgovori. Znaci, ne pucaju mi se pare na sve strane, a opet zelim da imam malo bolji i brzi komp , a opet posto volim da se igram ,voleo bi i da kupim PS2, polovno. Kad kazem brzi komp, mislim na maticnu plocu Abit IC7 ili Asus P4C800 Deluxe posto na sve strane cujem da je ova maticna ploca koju trenutno imam (asus P4P8X SE) "crna mrlja" ove moje konfiguracije, i da zbog nje ostale komponente CPU, mem, i GPU ne mogu da dodju do punog izrazaja. E sad, neko se sa time slaze, neko kaze da to vazi samo za overclock, a meni je sve jedno, samo bi hteo da budem siguran da ako cu da puknem 100 eura za jednu od gore navedenih ploca da znam sta cu dobiti i sta da ocekujem a ne da bacam pare kao "pijani bogatas" a da ne dobijem nikakvu razliku u performansama. Samo mi nemoj te reci da predjem na PCI-E jer to jednostavno u ovom trenutku ne dolazi u obzir jer sam u zadnjim mesec dana potrosio 500 eura na novu graficku i memoriju i zadovoljan sam ovim, samo zelim bolju plocu, ali ponavaljam, sa kojom cu dobiti neki porast performansi.
Opet, sa druge strane, ako ta poboljsanja u performansama necu osetiti sa jednom od gore navednim plocama (overclock ili ne), onda razmisljam da kupim polovni Play Station 2 za 120 eura sa 2 joystika, mem carticom i naravno chipom. E to me interesuje, da mi neko kaze, kad se sve to stavi pod crtu sta je bolje jer mi se zaista ne daje 200-230 eura za sve ovo. Uzeo bi jedno ili drugo, ali necu na slepo,vec ocekujem da ako neko iskreno moze da mi kaze sta da radim.

PS2 bez dileme! Mnogo vise radosti uz MGS, DMC, RE4, GT4, GOW.....za smesne pare.

Oprosti ovom laiku koji se bazira samo na sopstvenim iskustvima, ali nova ploča ti ne može da doneti nikakvo vidljivo poboljšanje performansi, osim baš imaš neki ultra krš koji ne funkcioniše ispravno, što koliko vidim, nikako nije slučaj. Ukratko, sama zamena ploče je čisto bacanje para, makar ako nemaš nameru da se bavim overclockom što u slučaju čuda koje ti imaš, ne znam čemu bi služilo.

Mislim da je bolje da uložiš 120 evra u PS2 - složićeš se da je prilično bedna investicija i da PS2 nije "rupa bez dna", pa da sprečava da ulažeš lovu u PC. S obzirom na komp koji imaš, mani se ulaganja u njega neko vreme.

Da ne držim neku pridiku, ako nisi "open minded" što se tiče žanrova, i ako te prevashodno interesuju manje-više PC žanrovi, PS2 ti apsolutno ne treba. Ako voliš sportove, arkade, borilačke igre, vožnje, japanske RPG-ove nema nikakvog razloga da ne kupiš konzolu, naročito kada je sigurno da će bar do kraja 2007. ona imati snažnu softversku podršku.

Na stranu što PS2 ima daleko najbolji izbor igara od svih aktuelnih igračkih sistema.

Pozdrav, i javi šta si odlučio, iskreno se nadam da će to biti PS2 :)

hvala ti batice. Sigurno da mi koristi tvoj savet i to dosta. Sacekacu da vidim da li ce jos neko da me savetuje sta da radim pa se nadam da cu uskoro uzivati u carima PS2. A sto se tice igara, i nisam bas neki preterani ljubimac rpg-ova kojih sve vise ima na PC-u, ali obozavam FPS i slicno.

mikelebg26 je napisao(la):
ali obozavam FPS i slicno.
ne postoji bolja platforma za FPS od PC-ja, po mom misljenju
jer komfor tastature i misa . . .

Poslednja izmena:
pa naravno. Nista, odlucio sam da uzmem za sada PS2, a upravu su ovi sto tvrde da je glupo da bacam pare sada na plocu ako uzimam PS2. Imam dovoljno jak kompjuter koji moze lagano da potera sve nove naslove, i ako zbog neoptimizivosti pojedinih igara pravi probleme,ali boze moj. Verujem da sa ovom konfiguracijom mogu lagano da uzivam u narednih godinu dana i vise, a posle toga cemo videti sta i kako dalje. PS2 cu da kupim za 100 eura (slozicete se, smesne pare za tu konzolu) pa kad se izigram na njoj i kad me smori, uvek mogu lagano da je prodam, mnogo lakse nego recimo neku komponentu u kompjuteru. Toliko!!!

Nazad
Vrh Dno