Šta je novo?

Sony Playstation 2 - dilema. Pomoć!

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Da li Sony Playstation 2 sa ugrađenim čipom može da reprodukuje DVD i DivX sa "našim" titlom.

Videh da je prilično povoljna cena na www.svezakucu.co.yu.
Kako sam planirao da sinu (6 god.) kupim zaseban DVD player i Gamepad za igru na računaru gledajući ovu reklamu pomislih ubiću čak i tri muve jednim udarcem zbog DivX-a.
Kako se pokazao u eksploataciji ?

Hvala.

Moze da pushta DVD i Divx sa nashim slovima, potreban ti je samo (besplatan) player pod imenom Reality Media Player PRO (ovo 'pro' je mnogo bitno, verzija koja pushta 99% filmova). Inache PS2 ima bolji video izlaz od bilo kakvog standalone DVDa koji se ovde moze kupiti...

potvrdjujem!i moram priznati da sam bio prijatno iznenadjen!!!!!!!Ako se ikada odluchim za neki DVD/Divx player bice to PS2

Ukratko PS2 kao video plejer je potpun promasaj. PS2 moze da sluzi kao privremeno resenje, ali kao zamena za standalone uredjaj nikako.

Ako si PS2 planirao da kupis zbog igranja, pa ces ga s vremena na vreme koristiti i kao plejer onda je to ok, u suprotnom kupi neki divx za 70-80e i uzivaj sa nogama na stolu i daljinskim u ruci :)

E ne mogu da vjerujem da neko uzima PS2 za filmove :) Sjebaces laser za pola godine...Ako gledas samo filmove ok...al ako igrash igre chesto uz to i filmove gledash,ode laser za pola godine,barem je to bo slucaj kod mog druga...

Neko ima i HDD u PS2, pa mu laser sluzi samo za filmove :)

BitrAtE je napisao(la):
E ne mogu da vjerujem da neko uzima PS2 za filmove :) Sjebaces laser za pola godine...Ako gledas samo filmove ok...al ako igrash igre chesto uz to i filmove gledash,ode laser za pola godine,barem je to bo slucaj kod mog druga...
Tacno to je bio slucaj kod mene vise uopste ne mogu da gledam dvd filmove na ps2.

driver je napisao(la):
Inache PS2 ima bolji video izlaz od bilo kakvog standalone DVDa koji se ovde moze kupiti...

E svasta ovde covek moze da procita...

hm,
evo sad sam probao da pustim neki dvd na PS2.strasno je seckalo.ne znam do cega je.disk sam rezao na 4X i sve igre na tim diskovima su normalno radile.
nisam probao da ga pustim pomocu Reality Media Player.njega sam ranije koristio par puta za mp3,ali sam negde zagubio cd,a mrzi me opet da skidam.

mozda da probam da promenim brzinu citanja u biosu system configurationu?to verovatno skracuje vek lasera,,,
ranije sam bez problema pustao filmove.mozda se laser malo zamorio.
laser je,po meni,najslabiji deo PS2.cesto se kvari,jaako je izbirljiv,ogrebane cdove tesko cita.kod ps keca nisam imao tih problema.

i da,koje dvd koristite pri rezanju filmova/igara za PS2?ja sam na princo 4X,ali veoma kratko traju (desava se da neku igru nece da cita posle samo par dana).

To sa laserom nema veze sa kvalitetom hardvera. Xbox nema nishta kvalitetniju optiku a laser chita bolje sve zivo. Fora je u hardverskoj zashtiti koja je direktno vezana sa laserom i koja je razbijena chipom, ali i dan danas taj chip ne radi bez nuspojava, nikada nije razbijeno kako treba, za razliku od Xboxa za koga ima i softverski mod > mnogo slabija zashtita.

Shto se tiche diskova, odgovor na seckanje je > Princo krsh. Nije to PC pa da chita sve zivo, morash da koristish najbolje medije, naravno Verbatim se pokazao kao najbolji, konkretno Pearl white. Ja slabo uopshte gledam DVD filmove, najvishe divx, i pomocu reality media player pro, slika je neverovatna, klasu iznad svakog DVD playera kineza, a u tom sluchaju mozesh da mu gurash sve zive diskove, naravno ako ti sony chita takve diskove uopshte.

Vrh Dno