Šta je novo?

SONY original ili ne ?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Po gradu se svasta prica da SONY TVs koji se prodaju kod nas nisu originali nego kopije. Konkretno Wega serija, koju prodaje ELTIM i navodno daje neki garantni list sa hologramom da li je to dovoljna garancija. Kako onda covek da zna sta kupuje, treba valjda da otvara kutije u radnji?

A sta znaci kopija kad su u pitanju velike kompanije kao sto je Sony ? Ljudi su vecinom neupuceni i uglavnom ne slusaju ono sto im se kaze, pa onda to jos interpretiraju na svoj nacin...:(

Sigurno je da ogromna firma kao sto je Sony pravi televizore na raznim mestima po svetu, mozda na nekim vrlo neocekivanim, i moguce je da primerci koji dolaze kod nas ne poticu iz istih fabrika koje snabdevaju recimo zapadno trziste. Otuda takvi zakljucci...Isto je i sa hiljadu drugih stvari...ni Milka cokolada koju kupis kod nas nema blage veze sa onom koju kupis u Svajcarskoj. Pa da li to znaci da je kopija ???

Cinjenica ostaje medjutim da Sony sto se televizora tice nije vise ono sto je bio pre 10 godina...

To sam i ja znao. Mislio sam na izvesne tipove koji vade iste delove i ugrađuju u SONY, Panasonic, Samsung, LG... Dobijaju gotove maske od plastike itd...a nalepnice made in se lepo odštampaju....

Sve sto dolazi kod nas je pravljeno za istocno trziste a ima razlike sony-ev tv pravljen za zapadno trziste :>

Sto se tice Eltima, pa ono lupaju nepotrebno visoku cenu (porez?) a odmah pored njih Tehnicom prodaje za mnogo jeftinije :D

I jos im je u pocetku bila finta da je to satro najveci Sony shop u Evropi, ja verujem da to ipak nije fuseraj u tolikoj meri u kojoj si ti cuo.

Pazi cim je za istocnu evropu-to vec nesto govori, sto se tice delova-Samsung je najveci proizvodjac delova, pa se i pola njegovih delova nalazi u Sony-ju tako da ti ni to nije merilo sta je original a sta fus.
Svojevremeno je bila prica dok je bila ona mega radnja Sony kod Slavije da je to fus iz Madjarske iz fabrike koja na divlje radi, valjda nije dobila licencu ili sta god u svakom slucaju nije radila sa Sony-jevim blagoslovom, pa su pre par godina uvozene ogromne kolicine Sony TV-a po pristupacnim cenama od kojih 30% u startu nije radilo.....
Pa ti sada mirno spavaj i reci It's a Sony.

Nazad
Vrh Dno