Šta je novo?

Sony NWZ-A826 Walkman

CiraEcchi

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2007
Poena
319
Hteo bih u ponedeljak da kupim Sony NWZ-A826 Walkman pa me niteresuje da li svi A826 idu u kmpletu sa bluetooth slushalicama ili ne?
Poshto sam u tehnomarketu video da kod A826B modela ne pishe da idu a kod A826N, A826P i A826S pishe da idu i ista je cena 10,499.00 дин. a kolko znam B,N,P i S prestavljaju samo boju modela pa ne bi trebalo da ima razlike u pakovanju.

sony-nwz-a826.483360.jpg

ne znam da li je kasan odgovor, ali...

bio ja danas u onoj njihovoj radnji u delta citiju. ni jedan od tih 826 plejera nema BT sluske. U kutiji su samo obicne bubice, neke EX, BT se kupuju odvojeno. naravno nema ih u tehnomarketu, bar u ovom nije bilo :)
u sonystyle UK shopu, prodaje se plajer sa BT sluskama, dobijaju se i obicne bubice i BT, ali je cena 130-140GBP, dok je kod nas ispod 100GBP bez BT sluski, tako da mi se cini da je ok cena

pa da i ja sam proverio nema kod nas tih sa BT sluskama a samo zbog tog sam hteo da ih kupim :(
Ipak cu onda Fuze ako budem i uzimao

Poslednja izmena:
U uk moze da se kupi model sa bt sluskama kao i bez njih i one podosta uticu na cenu, a same sluske mogu i odvojeno da se kupe. Verovatno su nasi pravilno zakljucili da ce "klot" verzija da se prodaje daleko bolje nego onsa sa bt-om u paketu. Btw po meni je steta slusati ovaj mp3 player preko bt sluski jer one dosta degradiraju zvuk iliti obavezno ih probati pre kupovine.

Poslednja izmena:
Btw po meni je steta slusati ovaj mp3 player preko bt sluski jer one dosta degradiraju zvuk iliti obavezno ih probati pre kupovine.

Pridružujem se ovom stavu. Ja bi radije uzeo neke bolje žičane bubuice nego BT sluške a treba imati u vidu da BT zbog toga što mora imati antenu takože i zrači, baš kao telefoni samo što sluške obično provedu na ušima dosta više vremena ... Ne kažem da će vam se skuvati mozak ali ono, činjenica koju treba uzeti u razmatranje.
A onda tu su i oni klasični razlozi, punjenje baterije koja rikne baš kad ne treba i gde ne treba (kad se nema punjač), moguće smetnje itd...

Inače, da pitam, ovaj plejer se može sinkati i copy&paste metodom ili mora preko onog glupog sonijevog programa (kako li se ono zvao? znam da ga svi pljuju)?

Pozdrav & hapy new year 2 all. :banana:

moze i copy&paste metodom a ima i folder opciju a ne samo album, artist i playlist kao vecjina.

Hej Cira, jesi kupio walkman? I kakvo je prvo iskustvo ako si ga kupio?
Sony je dosta skup za kapacitet koji nudi, ajd da bar ima microSD slot...

Poslednja izmena:

Nisam još kupio plata je 16tog :D
Što se kapaciteta tiče jeste skup kod nas a u inostranstvu i nije jer za te pare dobiješ još i BT slušalice.

Pazi, ne znam za ovaj najnoviji (zbog konfuzije sa ovim BT sluskama) , ali npr. A818 i stariji modeli iz ove serije su skupi, ali to opravdavaju zbog toga sto dolaze sa vrlo dobrim sluskama (neke in-ear sony, ne znam model, u slobodnoj prodaji oko 30-40e) . :)

Sto bi rekli, dobar zvuk out-of-the-box :)

Pazi, ne znam za ovaj najnoviji (zbog konfuzije sa ovim BT sluskama) , ali npr. A818 i stariji modeli iz ove serije su skupi, ali to opravdavaju zbog toga sto dolaze sa vrlo dobrim sluskama (neke in-ear sony, ne znam model, u slobodnoj prodaji oko 30-40e) . :)

Sto bi rekli, dobar zvuk out-of-the-box :)

MDR EX-082

yep, i dobijes kinesku kopiju :) 15 dolara je mnogo za nju!
Ah, nisam ni mislio da je prava stvar, kao oni usb flešići od 64Gb za 10 dolara :d

U suštini nije sony loš samo što bi trebalo malo da porade na interfejsu njihovih plejera, stvarno je katastrofalan, ako već kaskaju za drugima onda ne bi trebalo da glume inventivnost već jednostavno da kopiraju :) Eto recimo onaj jog-dial (točkiš za navigaciju koji se vrti) ili kako ga već nazvati što ga ima Fuze je po meni mnooooogo bolje rešenje nego klasičan taster, ajde kad imaš 1Gb pesama pa nekako presurfaš kroz njih ali šta sa listom od 8Gb? ima prst da utrne dok nađeš pravu. Onda onaj njihov "grid" meni je grozan, sličicu albuma bi trebalo centrirati... itd. Kada bi zaposlili mene garantovano bi im se povećala prodaja :D

Kvalitet zvuka i samih plejera je ipak na njihovoj strani.
Čekam prve utiske od CiraEcchia...

Ah, nisam ni mislio da je prava stvar, kao oni usb flešići od 64Gb za 10 dolara :d

U suštini nije sony loš samo što bi trebalo malo da porade na interfejsu njihovih plejera, stvarno je katastrofalan, ako već kaskaju za drugima onda ne bi trebalo da glume inventivnost već jednostavno da kopiraju :) Eto recimo onaj jog-dial (točkiš za navigaciju koji se vrti) ili kako ga već nazvati što ga ima Fuze je po meni mnooooogo bolje rešenje nego klasičan taster, ajde kad imaš 1Gb pesama pa nekako presurfaš kroz njih ali šta sa listom od 8Gb? ima prst da utrne dok nađeš pravu. Onda onaj njihov "grid" meni je grozan, sličicu albuma bi trebalo centrirati... itd. Kada bi zaposlili mene garantovano bi im se povećala prodaja :D

Kvalitet zvuka i samih plejera je ipak na njihovoj strani.
Čekam prve utiske od CiraEcchia...

Sluske jako lice na originalne sony ali samo lice, tu slicnost prestaje. Nazalost ne zvuce slicno. Koleginica je pokidala kabel na svojima i narucila te kineske. Nakon sto ih je probala kupila je retail verziju ovih EX-082, 085, i platila cini mi se malo manje od 50 evra.

Meni im i nije toliko konfuzan jer postoji sortiranje po numerama koje najcesce slusas (neki inteligent shuffling), artist, album a-z,z-a ... shvatas vec. JEdino sto jako lici na neki mobilni telefon.
:wave:

Zamisli sa ovu simbiozu:
Interfejs komplet od iRiver-a E100,
Navigacija od Fuze-a ili iPoda ali u mini varijanti
I naravno sav ostali hardware sony NWZ-A826
sc002.jpg

+ ako već mogu da kombinujem, microSD slot :)
Kako vam se sviđa?

Prilozi

• img_53941_e100_screens_450x360.jpg
    img_53941_e100_screens_450x360.jpg
    15.9 KB · Pregleda: 59
  • 1256622_0ceXuU9gquGuI.jpg
    1256622_0ceXuU9gquGuI.jpg
    27.5 KB · Pregleda: 56
  • 7950-fuzeimg1.jpg
    7950-fuzeimg1.jpg
    34.1 KB · Pregleda: 56
  • ipod%20menu%20wheel.jpg