Šta je novo?

Sony MDR-1RBT

Trek

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2005
Poena
320
Kupio sam ove slušalice pre oko nedelju dana, jer sam hteo da imam "all in one" u smislu dobrog kvaliteta zvuka i bežičnih slušalica za telefoniranje, Skype i slične stvari. Prvo sam ih probao u radnji, gde sam bio zadovoljan zvukom kada su u Bluetooth mode-u, da bi kući primetio da je zvuk u ovom modu malo distorziran. Kada se priključe preko žice zvuk je više nego fenomenalan. Druga stvar koju sam kod kuće primetio je rastojanje prijema. Čim je neka prepreka između slušalica (zid, vrata, prozor...) i Bluetooth adaptera dolazi do prekida. Dakle, jedna od glavnih osobina koja mi je bila potrebna, a to je dobar domet, praktično ne postoji.

http://www.electronista.com/reviews/sony-mdr-1r-bluetooth-headphones.html

http://www.head-fi.org/a/2012-head-fi-holiday-gift-guide-wireless

E, sad.. moje pitanje je da li normalno da se čuje blaga distorzija zvuka u Bluetooth mode-u? Čitao sam u ovom članku da su ove u tom modu jedne od boljih, ako ne i najbolje. I drugo, da li je to uobičajeno da je domet kod Bluetooth-a do te mere ograničen kada postoje optičke prepreke?

Ovo mi je važno da znam da li da ih vraćam ili ne, pošto nisam imao ranije iskustva sa malo jačim Bluetooth slušalicama.

Poslednja izmena:
Bluetooth kao protokol je zamisljen za povezivanje uredjaja na malim rastojanjima. Obzirom da koristi radio talase, nije mu neophodna opticka vidjlivost, ali je sasvim moguce da bez nje ne moze da ostvari brzinu prenosa dovoljnu za nesmetan rad.

Pozdrav

Konkretno iskustvo sa takvim slušalicama nemam, ali BT nije nikada ni bio predviđen za neki HiFi zvuk, niti za neka rastojanja veća od jedne prosečne prostorije.

Mislim da taj model podržava apt-X, koji se relativno dobro pokazao za slušanje "kvalitetnijiih" snimaka. No, proveri... Potrebno ti je za povezivanje sa računarom da imaš i apt-X kompatibilan BT transmiter, tj. onaj mali stick. Creative prodaje takve modele...

EDIT: Di si ih uzeo derane? Ima li to kod nas ili si negde "vani"? Baš me zanima njihov zvuk, a trebaju mi za iste potrebe ko i tebi - all in one, samo da je bezžice.

Fala na odgovoru!

Poslednja izmena:
Mislim da taj model podržava apt-X, koji se relativno dobro pokazao za slušanje "kvalitetnijiih" snimaka. No, proveri... Potrebno ti je za povezivanje sa računarom da imaš i apt-X kompatibilan BT transmiter, tj. onaj mali stick. Creative prodaje takve modele...

EDIT: Di si ih uzeo derane? Ima li to kod nas ili si negde "vani"? Baš me zanima njihov zvuk, a trebaju mi za iste potrebe ko i tebi - all in one, samo da je bezžice.

Fala na odgovoru!

Uzeo sam ih u Nemačkoj. Zvuk im je fenomenalan, ali domet mi je malo problematičan. Čim odem u drugu sobu gubi se signal. To mi je za sad veliki problem, jer mi je važan faktor bio da mogu da telefoniram bez razmišljanja u kom delu stana sam. Zbog toga i razmišljam da ih zamenim. Inače, juče mi je stigao Bluetooth trnasmiter, ali nema apt-x (deklarisan je na 100m domet, što je ispala čista glupost). Ima li tu nekih preporuka?

Nazad
Vrh Dno