Šta je novo?

Sony LCD KDL-32EX402 i audio out problem

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
395
Kupio sam pre 6 dana Sony LCD KDL-32EX402 i sve mi je radilo ok. Juče sam razduživao opremu od SBB pa sam skidao D3 a stavio sam IPTV odnosno njihov STB uređaj (ovo nije preterano bitno ali čisto da napomenem da sam jedino to petljao oko tv-a). Posle toga prestaje da mi radio analogni audio out spojen preko običnog kabla sa 2 činča iako mi je pre toga radio sasvim normalno, znači nemam više ton sa tv-a preko pojačala i posebnih zvučnika. Napisaću sve bitne informacije i ako neko ima ideju zamolio bih ga da mi pomogne.

- Zvuk sa tv-a preko pojačala i zvučnika mi ne radi ni kada je upaljen IPTV uboden preko skarta a ne radi mi ni preko analognog prijema SBB kablovske. Sam zvuk na tv-u preko njegovoh zvučnika radi sasvim normalno.
- TV i pojačalo su spojeni analognim kablom sa po 2 činča na krajevima.
- Kabal sam proveravao i ispravan je, probao sam čak i drugi kabal ali opet ne radi.
- Pojačalo i zvučnici su mi ispravni jer sam spajao druge izvore zvuka na taj ulaz i sve je ok radilo.
-TV ima najnoviji firmware
- U podešavanjima tv-a ne pomaže ni promena sa TV speaker na Audio system a da napomenem da dok mi je sve radilo bilo je podešeno na TV speaker ali sam svakako dobijao zvuk i preko analognog audio aut-a.

Ne znam da li je ovo neki uobičajen problem kod Sony-ja ali ako neko može da mi pomogne bio bih mu zahvalan, veliki pozdrav!

Nepunih sat vremena posle postavljanja teme sam uspeo da rešim problem koji u stvari nije ni postojao. Naime za razliku od Samsung-a koji sam prethodno imao i kod kojeg ton na tv-u može biti i smanjen a zvuk preko pojačala se može nezavisno pojačavati kod Sony-ja se mora pojačavati ton na tv-u uporedo sa pojačavanjem i tona na pojačalu da bi se zvuk lepo i jako čuo. Uglavnom sada sve lepo radi, ova tema može ostati kao pomoć za nekoga sa sličnim problem ili je moderatori mogu obrisati ako misle da treba. Pozdrav!

Boki,nisam ovo razumeo?!
Ja imam isti problem,imam tv Samsung i od pre neki dan Telekomov STB uređaj,ali ne uspevam da preko pojačala dobijem zvuk sa tv-a kada mi je uključen IPTV(analogni kabl sa 2 činča povezuje pojačalo i TV)
Da li neko ima rešenje?

@dušan49

Na starom Samsung LCD-u ton je mogao biti maltene skroz utišan (recimo na 4 a 100 je maksimum) i zvuk mi je išao sasvim normalno preko pojačala, na tv-u sam držao maltene skroz utišan ton da bih zvuk čuo sam iz zvučnika koji idu preko pojačala. Na novom Sony-ju je bio problem što sam ja mislio da mogu isto držati gotovo skroz smanjen ton na tv-u (opet 4 od 1oo) i tu je bio problem jer na Sony-ju sam morao pojačati ton na nekih 60/100 da bi mi se dobro čulo na pojačalu koje sam onda po potrebi smanjivao i pojačavao. U svakom slučaju nema veze da li je u pitanju IPTV ili D3. Moram samo da napomenem da novi tv ima opciju da se zvuk prebaci na posebni audio sistem a da zvučnici od samog tv-a ne rade pa tako je meni ton na tv-u pojačan na 60 a zvučnici sa tv-a se ne čuju nego sve ide preko pojačala i njegovih zvučnika. Znam da je sve ovo konfuzno ali ne bih znao kako drugačije da objasnim. Probaću da vam kažem par bithin stvari po meni, naime:

1. Mislim da ceo moj problem nema veze sa Vašim ali sam opet za svaki slučaj pokušao još jednom da objasnim o čemu se radilo.
2. Da li je audio out radio ranije na televizoru a prestao da radi otkad imate IPTV?
3. Da li imate zvuk na samom televizoru preko njegovih zvučnika?
4. Da li ste proverili ispravnost kabla sa kojim su povezani uređaji?
5. Da li ste proverili ispravnost ulaza na pojačalu koji koristite?

Nazad
Vrh Dno