Bad Habbit
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 390
Kupio sam juce ovaj lcd televizor. To mi je prvi lcd koji sam kupio pa nisam bas previse iskusan u toj oblasti. Za moj pojam tv je odlican i bas sam zadovoljan, ali imam jednu stvar koja mi nije jasna, pa bih zamolio nekoga ko ima iskustva sa tim da mi pomogne...Dakle kablovsku NEMAM, vec domace kanale hvatam preko krovne antene, koja je podesena od strane strucnog lica, sa merenjem signala i tako dalje. Kada mi je covek instalirao televizor, pokazao mi je, ja to nisam znao da neki domaci kanali, konkretno rts1, rts2 i avala se emituju u digitalnom formatu. Valjda je prijemnik na Avali u pitanju i valjda ko hvata ove kanale sa tog prijemnika moze da ih gleda u digitalnom obliku. Danas sam pustao ove kanale u digitalnom formatu i primetio da na svakih recimo 5-10 sekundi slika na trenutak zastane, tacnije onako se na momenat izgubi signal. Onda sam nasao neku opciju koja pokazuje jacinu signala i ustanovio da upravo kada slika tako na trneutak zastane signal od strong, padne na medium. Ovaj problem se NE DESAVA na analognom modu za gledanje slike, a takodje se NE DESAVA i kada gledam satelitske programe preko digitalnog risivera. E sada ja pretpostavljam da je problem do repetitora na Avali, ali opet malo mi je frka jer je televizor nov, pa se plasim da nije nesto do njega. Jel moze neko da me posavetuje po ovom pitanju? Hvala...