Šta je novo?

Sony KDL 32L4000 - pitanje

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Kupio sam juce ovaj lcd televizor. To mi je prvi lcd koji sam kupio pa nisam bas previse iskusan u toj oblasti. Za moj pojam tv je odlican i bas sam zadovoljan, ali imam jednu stvar koja mi nije jasna, pa bih zamolio nekoga ko ima iskustva sa tim da mi pomogne...Dakle kablovsku NEMAM, vec domace kanale hvatam preko krovne antene, koja je podesena od strane strucnog lica, sa merenjem signala i tako dalje. Kada mi je covek instalirao televizor, pokazao mi je, ja to nisam znao da neki domaci kanali, konkretno rts1, rts2 i avala se emituju u digitalnom formatu. Valjda je prijemnik na Avali u pitanju i valjda ko hvata ove kanale sa tog prijemnika moze da ih gleda u digitalnom obliku. Danas sam pustao ove kanale u digitalnom formatu i primetio da na svakih recimo 5-10 sekundi slika na trenutak zastane, tacnije onako se na momenat izgubi signal. Onda sam nasao neku opciju koja pokazuje jacinu signala i ustanovio da upravo kada slika tako na trneutak zastane signal od strong, padne na medium. Ovaj problem se NE DESAVA na analognom modu za gledanje slike, a takodje se NE DESAVA i kada gledam satelitske programe preko digitalnog risivera. E sada ja pretpostavljam da je problem do repetitora na Avali, ali opet malo mi je frka jer je televizor nov, pa se plasim da nije nesto do njega. Jel moze neko da me posavetuje po ovom pitanju? Hvala...

taj DVB-T kod nas je u večnoj experimentalnoj fazi. tako da to nije ništa čudno. verovatno oni imaju slab odašiljač. tv ti je sigurno u redu.

RTS od 26.11. kreće sa digitalnim emitovanjem.

Pa dobro, sta onda mislite? Da je to do njih? Kada signal digitalni primam sa satelita, tada ide preko digitalnog risivera - eksternog i nista ne secka. A kada preko krovne antene primam digitalni signal rts-a i avale onda secne malo na svakih deset sekundi. Razmisljam da nije nesto do tog digitalnog risivera u samom televizoru...Jel ima neki drugi nacin da to proverim? Ja isto mislim da je 99% do njih, ali ipak nov je televizor, pa me to nervira sto ne znam da li je do mene ili njih.

ako zvanično kreću 26. onda možda vrše poslednje pripreme.
najbolje bi bi bilo kad bi još neko iz bg-a probao sa tv-om koji ima DVB-T tuner.
ili pozovi tu prodavnicu gde si kupio pa proveri da li i njima secka.

Poslednja izmena:
Da, u pravu si, najbolje bi bilo kada bi neko ko ima sve isto ovo potvrdio ili dematnovao, ali nazalost ne znam nikoga...Ako neko oov cita ko je u slicnoj situaciji, neka se javi...Nego reci mi jos nesto. Posto ranije nisam mogao da uzmem kablovsku, neki problemi sa tehnickim mogucnostima itd, a sada sam opet podneo zahtev i moguce da cu je dobiti, ne znam samo kada, da li preko kablovske (sbb je u pitanju) mogu takodje da gledam rts u digitalnom formatu i ako nemam taj njihov paket d3 ili kako se vec zove gde se svi kanali emituju u digitalnom formatu?

D3 je digitalan, a običan sbb nije. a ako nemaš d3 možeš da gledaš digitalni rts ali preko antene.
moj savet ti je da uzmeš d3 jer će uskoro HD kanali a bilo bi šteta ne počastiti novi tv sa takvom "poslasticom".
naravno imaće i novi receiver sa HDMI-jem tako će sada stvarno biti digitalno, jer koja im je fora digitalnog emitovanja ako na tv spajaš preko scart-a.

a onaj post iznad
to sam i mislio ako neko čita a ima digitalni tuner na tv-u neka javi da li i njemu secka slika.

ako sada npr. uzmeš d3 dobiješ echolite receiver(sličan receiveru za total tv) a on se spaja preko scart-a, a od nove godine (ne zna se tačan datum) krenuće HD i VoD servis preko D3-ja i total tv-a gde će trebati novi receiver sa hdmi-jem i HDD-om. naravno oni će imati taj receiver besplatno(daj bože) uz dvogodišnji ugovor.

veruj mi uvek ti je bolja opcija stand alone receiver od "ugrađenog u tv" verzije, bar što se tiče slike(kablovi su nužno zlo).
juče sam čitao da treću sezonu bele ladje snimaju u HD-u(koja zloupotreba HD tehnike), pa možda bude neki experimentalni rtsHD sa sve belom ladjom na tom sbb-ovom HD paketu.

Poenta je da DVB-T u TV je svakako suvišan (mada ga imam) jer čim nešto ide preko set top boxa, automatski ne dolazi do TV-a.

Rado bih probao taj naš Freeview, samo ko će da spaja loge ponovo :)

ako sada npr. uzmeš d3 dobiješ echolite receiver(sličan receiveru za total tv) a on se spaja preko scart-a, a od nove godine (ne zna se tačan datum) krenuće HD i VoD servis preko D3-ja i total tv-a gde će trebati novi receiver sa hdmi-jem i HDD-om. naravno oni će imati taj receiver besplatno(daj bože) uz dvogodišnji ugovor.

veruj mi uvek ti je bolja opcija stand alone receiver od "ugrađenog u tv" verzije, bar što se tiče slike(kablovi su nužno zlo).
juče sam čitao da treću sezonu bele ladje snimaju u HD-u(koja zloupotreba HD tehnike), pa možda bude neki experimentalni rtsHD sa sve belom ladjom na tom sbb-ovom HD paketu.

Hvala ti. Znam da je blji standalone od ugradjenog risivera. Znam i da je ovaj ugradjeni manje vise suvisan, ali poenta kod mene je sto sam tek kupio novi televizor i plasim se da mozda nije neispravan sam risiver, a ne znam kako to da proverim.

Poenta je da DVB-T u TV je svakako suvišan (mada ga imam) jer čim nešto ide preko set top boxa, automatski ne dolazi do TV-a.

Rado bih probao taj naš Freeview, samo ko će da spaja loge ponovo

Ja nemam kablovsku jer se nisam prikljucio na vreme, a kasnije kada sam hteo, rekli su mi da nemaju tehnickih mogucnosti (u prevodu mrzi ih da dolaze za mene jednog). Zato sam osudjen na logu. Mada i ta loga je postavljena od strane nekog coveka koji je merio signal, stavio par antena, neke skretnice, pojacivace...tako da bi trebalo da je signal ok.

Rado bih probao taj naš Freeview, samo ko će da spaja loge ponovo :)

u normalnim zemljama dvb signal je izveden tako da ti ne treba spoljašnja antena, već može da izgleda npr. kao kocka koju staviš uz tv.

Da, u normalnim zemljama...:)

da da u normalnim zemljama je mnogo šta drugačije ali kod nas:S:

i ja sam nekada imao sony lcd samo malo veće dijagonale od tvog i već sam zaboravio i kako izgleda jer leži u servisu:mad: dok je bio kod mene dvb-t rts je radio bez ikakvog kočenja i gubljenja signala a mnogo sam odaljeniji od avale. e sad neznam dali se u međuvremenu nešto promenilo.
u svakom slučaju ako tv nije kod tebe više od 7 dana proveravaj to i vraćaj u prodavnicu jer u protivnom možeš očekivati muke sa servisima,šefovima,inspekcijom što kod nas može da se vrti u nedogled:wall:

Hoće moći kablovski operateri da proteraju i DVB-T kroz sistem kad krene zvanično cela priča kod nas?

trebalo bi ali se to zove DVB-C(able). ako neko skupi hrabrosti da se suprostavi SBB-u.

u hrvatskoj sam video da njihov B.net emituje HRT2HD tako što uzima DVB-T signal i konvertuje ga u DVB-C.

Da nije tamo fora u tome što HRT emituje mpeg4 a ne mpeg2?

pa koliko su govorili i na rts-u će ići samo mpeg4 kad krene zvanično(planiraju i HD) a testiranje je u mpeg2.

Hajde ljudi malo i oko ovog tv-a da ne bi otvarao novu temu jal mi neko ko ga vec ima moze reci svoje utiske o njemu i dali se isplati uzimati jer kod nas (MKD) MU JE CENA OKO 500 EURA i ispada da je najjeftiniji SONY-jev lcd pa osim sto ima malo (2) hdmi drugo mi izgleda ok.Svaki savet je dobrodosao i unapred hvala.

Ako ti nesto znaci moje misljenje, posto mi je ovo prvi lcd televizor i nisam bas previse upucen u sve to, mogu da ti kazem da je televizor odlican. SLika, boje, sve je odlicno...

sumnjam da bi u Beogradu trebala da postoji granica iščezavanja DVB-T signala sem ako nisi nečim zaklonjen:S:
ja konačno opet imam tv i DVB-T kanale sam proverio sve radi bez trzanja tako da nisu u pitanju neki tehnički problemi;)

Tehnicki su problem sigurno. Covek je doneo ganc nov televizor i sa njim se isti problem ponavlja. Stavio sam da mi pokazuje jacinu signala i signal dosta varira, a kada malo padne, negde do polovine, tada slika malo secne...

index.php

Poslednja izmena:
Tehnicki su problem sigurno. Covek je doneo ganc nov televizor i sa njim se isti problem ponavlja. Stavio sam da mi pokazuje jacinu signala i signal dosta varira, a kada malo padne, negde do polovine, tada slika malo secne...

ok! moguće je svašta kod mene radi:wave:

Nazad
Vrh Dno