Šta je novo?

Sony iMac :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

milanbb

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Sony_VAIO_RT_1.jpg

http://www.slashgear.com/sony-vaio-rt-series-all-in-one-hd-studio-0315232.php

Sony_VAIO_LV_1.jpg

http://www.slashgear.com/sony-vaio-lv-series-high-definition-pctv-0315227.php

Sony_VAIO_JS_3.jpg

http://www.slashgear.com/sony-vaio-js-series-all-in-one-desktop-pcs-0315224.php

Ovaj poslednji stvarno izgleda dobro. Drajveru će biti najbolji. Revolucionarni kompjuter!

I sve u ovom kompu ce biti optimizovano, za razliku od svih ostalih PC-jeva koji su bazirani na prepakovanoj tehnologiji od pre 30 godina 🙂

Pa trenutno ne postoji nista bolje od te stare prepakovane tehnologije.

Mislis da je ovaj Sony bolji od običnog PC-a kao sto ih prave Dell ili Apple?

Kako ovo smeshno zvuchi 🙂

To neki pricaju za sve PC racunare (PC - Personal Computer, dakle i Win i Mac), a PS3 je optimizovan do bola i predstavlja buducnost 🙂

U principu stvar je samo u pisanju softvera i optimizaciji istog...

Poslednja izmena:
Da, ne verujem da nisu provalili foru 🙂

U pricnipu - dzabe fancy dizajn i Sony sticker kada vrti i dalje Win na njemu 🙂

Kakve sada veze imaju Guru i Apple sa Vistom na ovom Soniju?

Poslednja izmena:
Kakve sada veze imaju Guru i Apple sa Vistom na ovom Soniju?

🙂

Forget it 🙂

Maxa ce da objasni.

Enivej, pre pola godine je bio da se kupi u Merkatoru neki slican Sony racunar - spravica je bila sasvim solidne izrade. Koliko se secam unutra je bio Pentium 4 ili tako nesto i sve je bilo skembano iza ekrana - tako da ovo, sto se tice Sony-ja, nije nikakva novost. Medjutim, svi ovi iMac klonovi su po pravilu uvek dosta skuplji od pravog iMac-a i na kraju su samo klonovi...

Pa dobro, Apple-u se mora priznati da uvek naprave nesto inovativno kao sto je stavljanje tablet PC-a na postolje i odvajanje tastature (iMac)...

Sto se tice klonova:

http://www.wcm.at/contentteller.php/news_story/der_gericom_frontman_im_test.html

otprilike je godista kao i taj Sony sto spominjes...

Meni samo nije jasno kome je namenjen ovaj najveci model "a super-powerful video authoring PC"...

Meni je prosto neverovatno kako proizvodjachi do sad ne primenjuju minimalizam u svojm proizvodima. Apple-a izmedju ostalog i prodaje dizajn pored osx.

Lepo jednobojno, jednostavno koje radi ko zmaj bilo da ima vistu ili osx.

Naravno, podrazumeva se da ce ovo biti hit svakim matorim dizelima :d

Poslednja izmena:
Pa dobro, Apple-u se mora priznati da uvek naprave nesto inovativno kao sto je stavljanje tablet PC-a na postolje i odvajanje tastature (iMac)...

Ma daj, ovo sto si napisao nema veze sa vezom... iMac koncept datira mnoooooogo pre Tablet-a, a sa druge strane osim diskutabilne vizualne slicnosti (dimenzije, upotreba, namena - sve je totalno drugacije) nema ama bas nikakvih dodirnih tacaka izmedju ova dva koncepta... Bez veze.

Sve zavisi od tacke gledista, zar ne?

Ako gledamo Classic -> prvi iMac -> Lamp -> iMac danas - to je 'logican sled dogadjaja', ako se pogleda sta je najslicnije iMac-u danas i sta je po komponentama koje su u njemu najblize onda su to Laptopi / Tableti. Tablet sam naveo samo iz razloga presavijanja monitora sto laptopi ne mogu.

U svakom slucaju ne moze se reci da je Apple bio neinventivan i samo iskorpirao Tablet PC (?!) prlikom dizajna iMac-a, vec je iskoristio mobilnu tehnologiju i kreirao unikatan stoni racunar. To nema nikakve veze sa tvojom konotacijom da je Apple "stavio tablet PC-a na postolje i odvojio tastaturu". Besmisleno je iz razloga koje sam naveo, a i zbog toga sto nema sta da odvaja tastaturu od Tablet-a kada inicijalni koncept i nema tastaturu. Uglavnom, besmislena "analogija" bez ikakvog logickog i faktickog utemeljenja.

Da li je Apple sa iMac konceptom bio inventivan ili ne pokazao je odlican trzisni uspeh "bundevice" i to sto je npr. i Sony dozvolio sebi da kopira iMac koncept, a da ne spominjem ostale firme (MSI, Dell, HP itd...).

Poslednja izmena:
U pricnipu - dzabe fancy dizajn i Sony sticker kada vrti i dalje Win na njemu 🙂
Isto kao što je džaba onim preskupim HTC telefonima kad je na njima i dalje Windows Mobile koji očajno radi, pogotovo ako imaš VGA ekran.

Sto da ne? 🙂

Suludo je, sad sam gledao neki cenovnik, iMac 20-ica, 78 hiljada dinara u maloprodaji... to je super mašina.

Kako je tablet sličan iMac-u, please!? iMac nema "samo" glavnu stvar koja tablet izdvaja od bilo čega drugog, a to je touchscreen. I ono, nije prenosiv računar, nego stoni. I ne koristi low-voltage procesore nego obične i notebook modele... Dakle razlikuje se samo po svemu 🙂

iMac je odlicna kupovina - u to nema spora. Klonovi su skuplji, ako su iole slicnog kvaliteta kao Mac (npr. Sony; cak je i onaj MSI bio skuplji od iMac-a - zato ga nikada nisu ni predstavili trzistu :d)

Da nisam odlucio da kupim MacPro 3.2 🙂 uzeo bih i ja jedan iMac 🙂

U svakom slucaju ne moze se reci da je Apple bio neinventivan i samo iskorpirao Tablet PC (?!) prlikom dizajna iMac-a, vec je iskoristio mobilnu tehnologiju i kreirao unikatan stoni racunar. To nema nikakve veze sa tvojom konotacijom da je Apple "stavio tablet PC-a na postolje i odvojio tastaturu". Besmisleno je iz razloga koje sam naveo, a i zbog toga sto nema sta da odvaja tastaturu od Tablet-a kada inicijalni koncept i nema tastaturu. Uglavnom, besmislena "analogija" bez ikakvog logickog i faktickog utemeljenja.

Da li je Apple sa iMac konceptom bio inventivan ili ne pokazao je odlican trzisni uspeh "bundevice" i to sto je npr. i Sony dozvolio sebi da kopira iMac koncept, a da ne spominjem ostale firme (MSI, Dell, HP itd...).

Apple je samo to uradio najbolje i pogodio trenutak kada nesto treba da izbaci na trziste. Za tablet sam ti objasnio da je poredjenje bilo lose, da je trebalo da stoji laptop, ali to se drzis toga jer je to jednostavnije 'demantovati'. Ako ne vidis slicnost izmedju iMac-a (G5 i Intel) i laptopa, onda ja nemam sta dalje da ti kazem na tu temu.

p.s. http://en.wikipedia.org/wiki/Tablet_PC - kao sto vidis tablet ima tastaturu.

p.s. http://en.wikipedia.org/wiki/Tablet_PC - kao sto vidis tablet ima tastaturu.

Inicijalni koncept tablet racunara, posto ocigledno nisi upoznat dovoljno, dolazio je bez tastature. Tek kasnije, kada niko nije hteo da ga kupuje bez tastature, napravili su sklopociju sa tastaturom i definitivno sahranili taj koncept...

btw: jos 2003. sam pisao i testirao Tablet - pricam iz iskustva 🙂

http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=3203

Ostalo sto se tice Apple iMac-a i njegovog porednjena sa prenosnim racunarom i Apple-ove neinventivnosti ne vredi da komentarisem... SLicnost je tako ocigledna: i jedan i drugi su racunari i imaju ekran, osim sto je iMac tezi 10x i trosi 5x vise struje i da - ne moze se nositi u torbi. Kao sto Maxa rece razliciti su u svemu, po cemu mogu da se razlikuju 🙂 Ipak, tacno je da su u oba slucaja u pitanju racunari.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno