Šta je novo?

Sony i hdmi problem

SomiKnight

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2005
Poena
645
Imam sledeci problem, televizor je sony KDL-46EX402 , komp je povezan preko hdmi kabla. E sad primetio sam da mi je hdmi1 prikljucak prestao da radi. Probao sam hmdi3 i na njemu je bilo ok. Vezano za ovo sam jos primetio, da kada stavim tv u standby ne klikne relej odmah, vec mogu da ga nakon toga odmah upalim i ne ide kroz srartup vec se samo upali tv. Ako ga ostavim ugasenog posle par minuta kvrcne i relej i sve je po starom.
Danas primetim da mi ne radi ni hdmi3 port. Probam jos dva ostala , takodje ne rade.
Pomislim da nije graficka, startujem sa integrisanom, hdmi1 i hdmi3 ne rade, druga dva preko nje rade.
Sta mislite da je problem? Probacu sutra da nije nesto kabal los, kupicu drugi mada cisto sumnjam. Nemam drugi urdjaj sa hdmi ulazom pa da probam da li je ok izlaz iz graficke, ali pretpostavljam da jeste.
Dakle, graficka, kabal, otislo u tv-u nesto? Jeza me uhvati pri pomisli da mora u servis...

Vidim da niko nije odgovorio pa ovo može da bude i pitanje pokretaču teme ako je rešio svoj problem. Naime ja imam isti tv samo manji model, Sony KDL-32EX402 i takođe od kad sam počeo da koristim HDMI priključak imam dva problema.

Prvi problem je sličan, naime spojio sam komp preko HDMI-a i dobijem sliku na tv-u koja je dobra ali onda hoće ponekad da načisto pobrljave boje i slika deluje užasno, priložiću na kraju teksta sliku kada izgleda normalno i sliku sa problemom. Zanimljivo je da sam i sa starom konfiguracijom na kojoj sam imao grafičku ATI Radeon 9600 imao takav problem kada sam spojio komp i tv preko DVI-HDMI kabla. Sada imam novi komp i Sapphire AMD Radeon 6770 HD i opet isti problem. Prošli put sam sve rešio tako što sam spojio komp i tv preko VGA-VGA kabla i sve je radilo savršeno, sada nemam tu mogućnost je grafička karta nema VGA izlaz, tako da sam prinuđen da koristim HDMI. Obzirom da su u pitanju dve različite konfiguracije i dva različita kabla ostaje samo tv kao problem, pri tom naravno menjao sam HDMI ulaze na tv-u kojih ima 4 ali problem ostaje. Takođe mi je problem ako tv treba da nosim u servis jer je u pitanju kvar koji se ne vidi odmah i nema pravila kada će slika poludeti. Prilažem i dve slike, prva je kada je slika normalna i druga je kada postoji problem.

http://imageshack.us/photo/my-images/341/sanfranciscobay1920x108.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/403/20112011709.jpg/

Drugi je problem sa zvukom, možda vlasnici Sony-ja mogu da mi pomognu. Naime otkad sam spojio tv i komp imam problem da kada upalim tv on mi prebacuje zvuk na svoje zvučnike iako mi je namešteno da zvuk ide preko Audio System-a. Da ne bih dodatno zbunio ne govorim o situaciji kada gledam nešto preko HDMI nego kada mi je upaljen IPTV ili analogna kablovska, zvuk mi je dosad uvek išao preko spoljnih 5.1 zvučnika i nisam morao da to nameštam svaki put kada upalim tv, međutim sada tv prilikom uključivanja automatski vraća na sopstvene zvučnike a sve se to dešava od kada mi je uključen HDMI kabal.

Hvala unapred na svakom odgovoru!

Za sliku ti je resenje da u ati podesavanjima namestis za Pixel Format da bude Full RGB i to ti je to, i eventualno ako odmah ne proradi kad uradis apply uradis restart kompa.

Za zvuk ne znam.

Stvar sa zvukom sam resio, bar kod mene, je da svakom programu dodelis u Properties->Preferences->Output->System Default, a u Sound->Playback Devices na zvucnu karticu desni klik i Set as Default Device. Ovo je za Win7.

@SomiKnight

Hvala puno na jako brzom odgovoru, uradio sam tako i sada radi bez problema!

@Lazaboj

Hvala takođe na odgovoru, problem sam rešio uradivši firmware update na tv-u, sada radi ok.

Nazad
Vrh Dno