Šta je novo?

Sony Ericsson W700i

Koko Bil

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
619
Dakle, uprkos svim mojim nastojanjima da kupimo nokiju 5300 (ili bilo koju drugu), cerka je isterala svoje i uzela soni eriksonov walkman telefon. Po meni, muzicki telefoni imaju dve ciljne grupe - ljude koji svako jutro putuju na posao busom (ili vozom ili takvim necim) pola sata il sat i isto toliko se i vracaju, i one koji dzogiraju sat i kusur nekoliko puta nedeljno. Tu ima smisla ne kupovati posebno mp3 plejer, jer ce baterija izdrzati taj tempo, u najgorem slucau citav dan, a mozda i vise. Za neko ozbiljnije slusanje muzike uvek bih prednost dao mp3 plejeru koji trosi klasicne baterije koje mozete zameniti u svakoj trafici...

Moram priznati da je uradjen sjajno, od kakvoce izrade pa dalje, a posebno fascinira kvalitet zvuka u sluskama koje se dobiju uz telefon. Ni moj iRiver sa posebno pazarenim, pazljivo biranim slusalicama nema bolji - svaka im cast.

Ipak, stojim iza toga da nokija ima bolje sredjen i logicniji meni. Ovde je stvar ipak malo zakomplikovana sa dzepicima i povrsniji korisnik ce cesto vise puta preskociti neku opciju a onda kukati kako je nema.... Najveca mana mu je ipak pc suite. Ja sam sa nokijom navikao da radim sto me volja - imam kompletan pregled adresara, poruka, i izravan pristup svim fajlovima. U SE suiteu, pak, NEMA pristupa memorijskoj kartici. U file manageru daje pregled memorije telefona i to je to. Postoji program disk2phone kojim se muzika prebacuje na karticu telefona, ali nema mogucnosti da se odradi direktno prebacivanje kao kod nokije. Sta vise, dok se je fon prikacen za kompjuter, kartica se ni ne vidi. Tek kad se otkaci, vidis sta sve imas na njoj. Ok, u principu posao se obavi i ovako, ali ipak vise volim da u svakom trenutku imam kompletnu kontrolu. Da je telefon moj, to bi me jako nerviralo....

Ovo nije nikakva recenzija, imate ih na gomili sajtova, od mobilnog sveta pa nadalje. Htedoh samo, kao verni pristalica nokijinih aparata priznati da ovaj fon ima preteran zvuk, i nokija mu nije ni blizu. I ako pripadate onim dvema ciljnim grupama odozgo, za 200 evra ovo je najbolji posao. Za dodatnih 20 mozete imati i 512 MB memorije sto je sasvim dovoljno cak i za mp3 plejer.

Najveca mana mu je ipak pc suite. Ja sam sa nokijom navikao da radim sto me volja - imam kompletan pregled adresara, poruka, i izravan pristup svim fajlovima. U SE suiteu, pak, NEMA pristupa memorijskoj kartici. U file manageru daje pregled memorije telefona i to je to. Postoji program disk2phone kojim se muzika prebacuje na karticu telefona, ali nema mogucnosti da se odradi direktno prebacivanje kao kod nokije. Sta vise, dok se je fon prikacen za kompjuter, kartica se ni ne vidi. Tek kad se otkaci, vidis sta sve imas na njoj. Ok, u principu posao se obavi i ovako, ali ipak vise volim da u svakom trenutku imam kompletnu kontrolu. Da je telefon moj, to bi me jako nerviralo....

Ako je sa W700i slicna/ista situacija kao sa W800i (a verujem da jeste)... nakon instalacije USB drajvera fon, tj. *memorijska kartica* se vidi kao USB device. Dakle, kao i klasican USB flash disk.
Onda sledi obican copy/paste na samu karticu... muzike, programa, slika... cega god.

Suite koristi samo memoriju telefona, kao sto si sam zakljucio... a dok je prikacen fon na kompjuter, *iz telefona* ne mozes da vidis sadrzaj memorijske kartice. Sa kompa mozes.

Ja uopste ne koristim Disk2Phone aplikaciju, bezvezna je... takodje ni SE Suite... a i zasto bih, kad ovako sve radi SAVRSENO.
Inace, probaj MyPhoneExplorer... odlican program, bolji za klasu od Suite-a.

Pozdrav

Da, W700i je zaista telefon vredan uloženog novca, ali ima dve stvari koje me teraju da kupim K750i ili W810i, a to su dizajn i kamera. Veoma mi je stalo do dizajna bilo čega, pogotovo nečega što je praktično deo mog tela, odnosno produžetak ruke i priča se u njega :) . Kad sam prvi put video K750i, bio sam fasciniran dizajnom, a u slučaju W700i sam se razočarao. Pošto mi treba funkcija MP3 plejera u telefonu, za kupovinu je prevagnuo W700i over K750i. Onda sam otišao na forum mobilnogsveta.com :) i video da svi članovi do jednog kude i grde W700i jer nema autofokus i Javu. Ja sad stvarno ne znam da li ima Javu, a još manje znam koliko je taj autofokus bitan na "kameri" te pikselaže. Kao bolje rešenje predlagan je W800i, a kao najbolje W810i, koji mi se extra sviđa, a plus što ima sve što je potrebno, pa sam se odlučio za njega. Sve u svemu, W700i jeste dobra kupovina i voleo bih, Koko Bile, da izneseš svoje utiske u fotografijama sa tog telefona. Takođe bih voleo da znam da li se u njega mogu utaknuti slušalice sa standardnim 3.5" ulazom?

Autofokus - bitan je... prilicno je bitan.

Inace, sto se dizajna tice - ja ne videh skoro bolji telefon na tom polju od W850i :smoke:
Na slikama je sjajan, ali tek uzivo, u ruci... ocarava ;)

Poslednja izmena:
Da ... odlična priča ... a ovaj segment tržišta se nigde ne pojavljuje u ponudama operatera ... ccc ...

Javu ima.

Trebalo ti je samo dve godine da mu saopstis tu jako bitnu informaciju...

Nazad
Vrh Dno