Šta je novo?

Sony Dvd rekorder

kojovici

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2005
Poena
304
U pitanju je sonijev model RDR-GX210. Video sam ga u bgd-u za oko 21500 dinara, da li neko moze da mi kaze nesto vise o tom modelu i da li je to bestbyu kupovina posto nameravam uskoro da ga kupim?

Ja mogu da ti kazem nesto o njemu 😉
Vidi isprobao sam taj uredjaj kod prijatelja,ima jednu manu koja meni definitivno " bode usi"o tome cu kasnije.Pretpostavljam da bi ga uzeo kao zamenu za VCR,i da bi snimao iskljucivo sa TV-a.Dakle ovako kvalitet snimka pri najvecem bit rate-u je superioran,nema razlike u odnosu na original(1h na DVD).Isto to vazi i za SP(2h na DVD).LP a to je 4h na DVD,tu razlika vec postoji,mislim snimak je evidentno losiji i kompresovaniji nego originalni,ali kao zamenu za VHS sluzi ce posa😵naj najlosiji mod nisam isprobao.
Daljinski koji dobijas je veoma dugacak i jos sa preklopnikom,dugacak je kao na Bang Olufsen uredjajima(posto pre ovog Sony-a sam tako dugacak daljinski jedino na njima vidjao).Koliko je egronomski ne znam,sve je stvar navike ja sam morao da gledam u daljinski prilikom komandovanja,posto sam ne naviknut.Sam uredjaj je pomalo debeo,dakle nije slim varijanta,ali to ne smeta.
Sto se tice mane,ono sto sam ja primetio i sto me definitivno odbija je preglasno zujanje coolera.Znaci to zuji toliko da je to strasno.Prilicno je bucniji od moja 4 coolera u kucistu.Sama boja tog zvuka,zujanja je prilicno iritabilna,i stvarno ne znam kako bi na njemu odgledao neki film uz to zujanje.
Dal on moze da se iskljuci ne znam.Verovatno se uredjaj greje pa je taj cooler neophodan.

Eto to ti je neko moje iskustvo.Evo ti u attachmentu i nekoliko slika,koje sam licno uslikao kod tog prijatelja.

Poslednja izmena:
Hvala ti puno, cuo sam jos pre par meseci da su sonijevi dvd uredjaji dosta bucni ali mislim da cu ga uzeti i jos samo da te pitam da li on sigurno kompletno snima i na +R, RW, i na -R, RW kao sto pise na njemu i da li cita bez problema sve rezane diskove, odnosno da li je probirljiv po pitanju diskova, kao i da li cita MP3 sa DVD diska? Veliki pozdrav Miodrag Zemun

vidi ovako.Mi smo isprobali kod tog ortaka bas sve diskove +-r/rw i sve snima.
A sto se mp3 ne znam za DVD,ali sa CD-a sigurno cita,isprobano.Mislim narezi neki MP3 na dvd pa probaj u prodavnici pre kupovine,ako si ozbiljan kupac(u sta ne sumnjam) dace ti da probas.

pOZDRAV

Hvala ti puno na informaciji, samo me jos zanima gde je tacno tvoj ortak kupio taj uredjaj posto u zadnjih 5, 6 dana njega nema ni u jednoj radnji, a u tehnomaniji sam ga video pre neke dve nedelje i kazu mi da ne znaju kada ce ga dobijati. Veliki pozdrav Miodrag !!!

Uzeo ga negde u Cacku,posto je covek iz Cacka.Mada poslacu ti pm gde bi mogao da ga nadjes.

Hvala ti puno na broju, a uredjaj sam danas kupio u tehnomaniji !!!

sony gx210

Evo mene opet u vezi dvd rekordera sony gx210, uredjaj odlicno cita sve diskove jedino mi pomalo smeta to sto se muci sa ucitavanjem ponekih mp3 fajlova, ali najveci problem je taj da kada ukljucim tjuner na dvd rekorderu slika mi na tv programu treperi tako da kada snimim nesto snimak bude zaista ruzan, smetnje su takve kao kada se ubrzano smanjuje i povecava svetlo, dok slika kada gledam dvd je besprekorna. Isao sam u prodavnicu da ga isprobam, cak sam i drugi probao ali bez promene pa ni prodavac kada je video te smetnje nije znao sta da mi kaze. Da li postoji neko resenje za ovaj problem, ako ne da li bi mozda bilo dobro da ga zamenim za Panasonic DMR-ES10EP-S koji je 2500 dinara skuplji odnosno kosta 24360 dinara, da li mozda znas kakav je to uredjaj, mada mi se ne svidja to sto ne moze da snima na +rw diskove i to sto nema dv ulaz. Pozdrav Miodrag

Pomoc! Pomoc! Sos! Sos!

Ja sam pre par dana kupio rdr-gx210. Kupio sam ga iz razloga jer ima firewire i mi na faxu imamo nesto slicno, pa kada povezemo sa kompom pustimo dvd i isti taj dvd snimamo kao avi format na komp, a isto tako slika iz kompa bi trebalo preko njega da ide na tv. Kada ga povezem sa kompom pise uncorectablle device (tako nesto) i kompjuter ga uopste ne vidi! Da li sam pogresio i on to uopste ne moze ili sta mi je ciniti, inace mama mi ga je kupila 😀 :d i pukla 23000 jer je znala da mi nesto tako treba! Pomagajte molim vas!

...ali najveci problem je taj da kada ukljucim tjuner na dvd rekorderu slika mi na tv programu treperi tako da kada snimim nesto snimak bude zaista ruzan...

Da li si out rekordera prikljucio na TV preko RF-a, ili preko skarta/chinch-a (direktno). Ako je preko RF-a (antenskog) moguce je da se kanal na kome rekorder salje signal poklapa sa nekim TV kanalom, pa se javljaju interferencije (koliko sam shvatio opis problema). Ako si vezao direktno... onda ne znam.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Joooj

Da li ovaj recorder uopste ima dv izlaz
Znam da ima dv in! Ako ima gde da nadjem drajvere!

taj Sony je u Metrou 15300 dinara i OK je za te novce

Sve probleme u vezi ovog sony dvd rekordera sam resio ubacivanjem najnovijeg firmware-a. ,)

Nazad
Vrh Dno