Šta je novo?

SONY DSC W120

romalion

Slavan
Učlanjen(a)
29.02.2008
Poena
304
Da li neko ima ovaj model ,SONY dsc W120, kakav je ?

Mane , vrline ?! :type:

Ne, niko ne odgovara nista vezano za pomenute modele, ovde se svako razume u fotoaparate a niko nikad nije vido fotoaparat...
Valjda je neko koristio ovaj, ocekujem komentare...

Poslednja izmena od urednika:
Dobila ga moja žena od firme na poklon. Toliko je dobar da sam ga odmah prodao:d. Za izbegavanje

kad je vec otvorena tema da priupitam....
da li je moguce da nema opcije da se stavi datum da bude prikazan na slici na ovom aparatu?
na svim prethodnim sony aparatima bilo...

Romalion, na tržištu ima par stotina modela raznih kompaktnih aparata. Kada se uzmu u obzir stariji nerasprodati modeli (od kojih neki mogu biti bolji od nekih novijih), trenutno aktuelni, novopridošli... ima ih milion.

98% su ništa posebno modeli koji se ničim ne ističu od konfekcije/konkurencije. 2/3 su modeli koji su samo prepakovani stari sa možda novim senzorom. Zar zaista misliš da je neko sve to probao, proučio, upoznao?!? K'o da pitaš, ej, ovi miševi i zvučnici od 200-600din, koji su najbolji?!?

Na tržištu postoji par modela koji su trenutno best buy i koji se nekim osobinama zaista ističu nad konkurencijom ali im je cena jaka. Od ovih što su jeftiniji, razlike nisu velike a i ako ih ima, ko će to pratiti? Ima 200 modela. Ako neko kupi neki od takvih prosečnih aparata a to je jedini aparat koji je u životu koristio, njegovo mišljenje nije relevantno a i takav ne visi na ovom forumu. Ako se neko dobro razume u fototehniku (visi ovde), njemu su zanimljivi samo spomenuti skuplji modeli. Ne misliš valjda da će da upoređuje 120 konfekcijskih aparata.

Generalno, Canoni Axxx sa stabilizacijom su uglavnom dobri, neki Panasonici, neki Fuji-ji, neki Sony-ji i to je to. Izuzetaka ima na obe strane.

Probaj da nađeš Fuji F70EXR. Ako ti je skup, kupi Canon A1100IS. Ako ti je i to skupo... uzmi bilo šta.

Poslednja izmena:
Nisam rekao Fuji F100. Rekao sam Fuji F70EXR. Ne možeš generalizovati brand-ove. Bio sam valjda jasan. 98% je konfekcija. 2% su modeli koji se nekim osobinama ističu.

F70 EXR ima senzor koji u zavisnosti od uslova može da radi ili sa malo šuma na visokim ISO vrednostima, ili da ima visok DR ili da ima visoku rezoluciju. Ostali modeli konkurencije mogu uglavnom samo ovo treće. Ima i širokougani objektiv.

W120 je takođe solidan model.

Poslednja izmena:
Ako su ti bitni klipovi kupi neku polovnu dv kamericu. Imam Nikon L101 još od 2004. ili 2005. U istim uslovima (osvetljenje, pozadina) sam ga poredio sa tim sonijem. Kako god podesim w120 uvek je davao lošije slike u odnosu na aparat koji je ipak par godina stariji model. Jednostavno previše se vidi kompresija i šum na fotkama sa w120. I zamenio sam ga "tante za tante" za panasonic dv kamericu;). Može dosta bolje da se uzme za taj novac koliko košta w120.

ppredrag, Sta ti zapravo predlazes u zamenu za Sony w120 ?
Da li znas da je njemu cena 100e ?

Jos uvek nisam cuo konkretnko koje su mane a koje vrline pomenutog modela...

Poslednja izmena od urednika:
Jel ti nas zayebavaš:trust:? Ja sam ti napisao mane aparata, čovek iznad ti je predložio Canon. Čini mi se da si ti to već kupio pa sad pravdaš investiciju. Jedina "vrlina" mu je što je dobar kao poklon za lepši pol :)

Poslednja izmena:
A gde nadje romalion taj sony za 120e, NShappy je najbolje objasnio stanje stvari,ja sam razmisljao o olympusu fe-4000,tom sonyju i panasonicu FS42,upravo kao poklon lepsem polu.Hteo sam ja da kupim ixus 80 ili 85IS,ali ga nigde nema.Od svih navedenih panasonic je najbolji,jedino mi se ne svidja sto nema nikakvu stabilizaciju,a ova digitalna kod olympusa pitanje od kakve je koristi uopste,za sony ne znam.Sto NSshapy rece,svi su jako slicni,nema tu neke filozofije,a ja ipak filozofiram nedelju dana:)

Poslednja izmena:
ja danas razgledao w130?! vidim da ga nesto slabo ima po reviewovima, pa me zanima jel spada u upotrebljive il u one za poklanjanje |>>

bah, jeftin je i solidno izgleda, taman sam mislio da pitam zenu kako joj se svidja.. znaci fuji |))

Nazad
Vrh Dno