Šta je novo?

Sony DSC-S60

MarNED

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
309
Da li i kako mogu da povezem ovaj digitalac na komp i da ga koristim kao kamericu? Ima neki svoj softver koji ne funkcionise, XP provaljuje fotke ok (kao externi disk, pa po folderima ...), ali ono njegovo "HandyCam Tools" (USB streaming tool, i Video Capturing Tool) ne rade. Kazu ne prepoznaju kameru... Proveri usb i sl...
STA DA RADIMMMMMMMMM!??!?!? :( :wall:
Inace, digi je sUPeRr!

Hvala ...

majka je napisao(la):
imas li uputstvo za upotrebu?

Da, verovatno cak i na turkom i herbrejskom, ali bez toga sto mi treba.
I sam bez uputstva znam gde koj kraj usb kabla ide, i gde se stavlja instalacioni cd. :(

jel XP provali aparat kao sony camera ili kao obican eksterni disk?
ako je ovo drugo, probaj da instaliras sve to kod nekoga drugog cisto da proveris da li je do tvog kompa.

Kod Sony-a usb konekcija ima dva moda .U prvom se aparat vidi kao hard disk a u drugom modu ga racunar vidi kao foto aparat...

dedamrsoje je napisao(la):
Kod Sony-a usb konekcija ima dva moda .U prvom se aparat vidi kao hard disk a u drugom modu ga racunar vidi kao foto aparat...

Tako je. Tacno. Odn. "Normal USB" i neki "PTP", i "Picture Bridge" sto je vec za stampac. "Normal" je kao disk kad ga vidi, a PTP kao "Sony kamera"
Ali ni u jednom "Modu" program ga ne vidi kao kameru, odn. sa 'live streamom' ... kako se vec kaze. Ne prepoznaje ga nigde. Ostalo naravno, radi...

Po mom skromnom misljenju taj foto aparat i ne moze to da radi jer je ipak samo foto aparat

Ne razumem... Kad obicne tupave web kamerice to mogu, kako ne bi mogao kvalitetan digitalac. Uostalom, zasto bi onda Sony na instalacionom CDu pored drajvera isporucio i programe za direktan video/audio stream sa digitalca, odn. funkciju "kamere" ?
Program postoji, i izbacuje poruku "UNABLE TO DETECT VIDEO CAMERA - PLEASE CONECT IT TO USB OR 1394 CABLE" ... ?

MarNED je napisao(la):
Ne razumem... Kad obicne tupave web kamerice to mogu, kako ne bi mogao kvalitetan digitalac.
Zato sto bi se onda smanjio broj ljudi koji kupuju prave video kamere a taj cd se verovatno isporucuje i uz video kamere.

Zato sto bi se onda smanjio broj ljudi koji kupuju prave video kamere a taj cd se verovatno isporucuje i uz video kamere.

Starno ne znam sta je u pitanju, ali kad ima taj softwer verovatno je necemu i namenjen. Cemu, pokusavam da otkrijem. A zanimljivo je to da voma jeftin kineski digitalac koji sam kupio pre 3 god, ima live stream ...

Pa to je bash logichno. Jeftini hardver (bez imena) pokushava da bude sve u jednom pa tako privlachi masu...

Memory Stick Pro

Ok... izgleda nista od toga...

A znate li mozda da li uopste ovaj S60 moze da radi sa BILO kojom drugom karticom sem Memory Stick .... (drn, drn) ...

Znam da je deklarisano da ako zelim pun frame rate za film ... odn. 640x480 u 30fps treba mi MS Pro kartica ....

Da li je IKAKVA druga kombinatorika moguca i koja ... odn. nemoguca i zbog cega? Recimo da mi ne treba svih 30fps .... makar samo memorijsko mesto ... za slike ... ?

MarNED je napisao(la):
...

Memory Stick ....
MS Pro kartica ....

Da li je IKAKVA druga kombinatorika moguca i koja ... odn. nemoguca i zbog cega? Recimo da mi ne treba svih 30fps .... makar samo memorijsko mesto ... za slike ... ?
Memory Stick Duo PRO

A sta ti zelis?
CF, SD, xD?

Girese je napisao(la):
Memory Stick Duo PRO
A sta ti zelis?
CF, SD, xD?

Pa pitam da li UOPSTE mogu te 'non' Memory Stick Pro ...
Pretpostavljam da sigurno necu moci s njima da izguram 30fps ali hoce li uopste raditi u njemu ... mislim da sam dovoljno jasan.

MarNED je napisao(la):
Pa pitam da li UOPSTE mogu te 'non' Memory Stick Pro ...
Pretpostavljam da sigurno necu moci s njima da izguram 30fps ali hoce li uopste raditi u njemu ... mislim da sam dovoljno jasan.
E stvarno imas dobre ideje. :D
Fizicki ne mozes ubaciti karticu drugog tipa u aparat

Nazad
Vrh Dno