Šta je novo?

Sony DSC P-71 ili P-51

predicb

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
604
Vec neko vreme se odlucujem da pazarim neki digitalni foto aparat. Koristio bih ga za standardna slikanja u "domacoj radinosti". Znaci treba mi aparat koji moze da mi zameni jedan standardan turisticki model sa fimom. Tako da slike mogu da stampam i da izgledaju kao da sam ih radio sa klasicnim aparatom i razvijao klasicnim postupkom. Ono sto bih voleo je da ima i mogucnost snimanja zvuka sa AVI-jem. Moja velika dilema je da li 2MP zavrsava posao ili je bolje da idem na 3MP klasu. Od 3MP aparata mi je zapao za oko HP PhotoSmart 720, ali sam skeptican po pitanju kvaliteta optike, softvera i uopste naprednih mogucnosti rucnog podesavanja. Nisam imao prilike da ovaj aparat probam uzivo, ali jesam 320 model i blago me je razocarao radom u sobnim uslovima. Dopada mi se sto AVI snima sa zvukom i naravno dopada mi se njegova cena koja je u klasi ostalih 2MP aparata. Zasto je to jedini tako jeftini aparat?
Sony DSC P-51 sam video uzivo i po svemu mi se dopada. Uz njega se dobijaju dopunjive NiMH baterije i punjac. Ipak je to Sony. Video sam da ima dosta rucnih podesavanja, nije "******. Dopada mi se i ona njegova mogucnost izostravanja u potpunom mraku sa posebnim osvetljivacem. Malo mi smeta sto ne snima zvuk sa AVI-jem. Po ceni je tu kao i HP 720. Losa strana je sto koristi memory stick-ove koji su skupi i nema ih bas na svakom cosku kod nas.
Zato sam razmisljao i o modelu P-71. Da li neko zna nesto vise o njemu onako iz prve ruke? Zanima me da li ima mikrofon posto sam nacuo da ima? Koja je njegova cena i da li se isplati dati tu razliku u odnosu na P-51 ako se uzme u obzir za koju namenu mi treba aparat?
I na kraju, moze li mi neko reci gde je najbolje da trazim digitalne aparate? Cini mi se da ih u firmama koje prodaju racunarsku opremu ima vise slucajno. Nikakav izbor, kad sta naidje. Naravno, ako je problem praviti reklamu ovde na forumu sve po tom pitanju moze i na [email protected]

Koliko sam ja upucen Sony ti u toj klasi nije neki izbor jer koristi sopstvenu optiku dok na skupljim modelima koji su navodno dobri koristi Karl Zeiss optiku. Meni su licno savetovali da ne uzimam Sony. Vidi ako mozes da se skupis sa lovom pa razmotri neke modele od Canona-a, Fuji-a, Olympusa, Pentax-a, a i HP koji si naveo navodno nije neka najsrecnija kombinacija. Prelistaj malo bazu ovde na forumu pa ce ti se dosta stvari kasti samo, jer je bilo dosta pitanja na tu temu - izmedju ostalih i moje pre nekih vise od mesec dana.

Pozdrav

Sacekaj moj mini test sa sample slikama sony-ja P51. Ukratko, mnogo opcija, dopadljiv, kvalitetna izrada, robustan, odlican paket, dizajn i sve ostalo... kvalitet slika, prosecan. Odlican (Ali ODLICAN) blic, loshi video klipovi i zaista losh macro mod slikanja (kao sto cete videti na sampleovima)...

Ako mene pitas, isao bih na Fuji A303 (koji prodaje jedan od clanova foruma, nov) ili Canon A70 (ako imas stotinak evra vise). Ovaj Fuji ti je skoro najbolji za ulozeni novac, dok je A70 sam vrh ponude kada je srednja klasa 3MP u pitanju...

P71

Kao korisnik SONY P71 mogu ti reci da sam veoma zadovoljan onim sta pruza ali onne zadovoljava tvoje potrebe tj. ne snima zvuk ... drugim recima mikrofon NEMA ... to ima modep P7 znaci bez jedinice iza ... ali za XYZ $ vise ...
Za slicice iz obicnog zivota poseti link iz potpisa uz napomenu da su sve osim par resizeovane i komprimovane :(
Od avgusta (kada sam ga dobio) do sada slikao sam 1600 slicica ... nekada de dobiju bolji rezultati ako sam namestis white balance a ne oslonis se na njegov izbor ... trajanjem baterija sam veoma zadovoljan uz njega se dobijaju Sony baterija od 1750mAh-a ja sam jos dokupio kao drugi par VARTA PhotoAccu od 1900 mAh ... Video takodje snima odlicno (za photo aparat) ali kao sto rekoh BEZ zvuka ...
Ja sam moj narucio / dobio iz USA sto i tebi preporucujem ;)

stampanje slicica

E da jos da dodam ...
stampao sam stotinak slicica obicno 10x15 i jos po neku u 13x18 .. kvalitet super ...

Canon A60 i A70

Pregledao sam karakteristike ova dva nova Canon modela i odusevio se. Cini mi se da je to upravo ono sto mi treba i da opravdava razliku u ceni. Posto u neko skorije vreme nemam nikakvu kombinaciju da mi neko to donese iz Amerike ili Kanade da li ovih modela ima kod nas u Beogradu? Neko je pominjao Profi Foto? U svakom slucaju informacije mogu i na gore pomenuti mail ako je nekom neprijatno ovako preko foruma.

Nazad
Vrh Dno