Šta je novo?

Sony DSC-HX300 - iskustva ?

Nisam fotkao, ali ono sto sam video na netu je da pravi solidne fotke u dobrim uslovima, dok u losijim svetlosnim uslovima (kada iso predje 800) fotke se dosta degradiraju. Ovo je za mene vise aparat koji menja kamkordere za snimanje videa, nego sto je za standardno fotkanje. Za to svakako ima i boljih resenja nego sto je ovaj aparat (sony rx100 i sl.).

Znaci, ako ti pre svega treba aparat za snimanje (sa velikim zumom) gledaj ovaj aparat, a ako je prioritet fotkanje onda ima i boljih resenja.

Poslednja izmena:
Nije dovoljno samo da aparat ima najveci zum na svetu da to valja. Cim je veliki zum to automatski degradira i sliku i svetlosnu moc objektiva, a veruj mi da to ne zelis na tako malom senzoru. Drugo, tih "50x zuma" ce ti biti interesantno nedelju dana a onda ces da ga koristis kao i sveki drugi aparat, i u tome je losiji od svakog drugog sa kracim zumom. I poslednje, veliki zum znaci manju blendu, manje svetla, mali aparat se tesko drzi u ruci pa je tesko napraviti ostre fotke kada nemas mnogo svetla, i veliki zum znaci mali senzor, ovaj aparat senzor velicine GoProa recimo...

Hvala na odogvorima, znaci ovaj aparat je u klasicnoj fotografiji inferiroran u odnosu na sve obicne objektive u toj cenovnoj kategoriji.

@drvier U pravu si, ali evo kako je kod mene, imam dva matorija kompakta, koristim ih max par puta godisnje. A sve gluposti fotkam telefonom.

Bar jednom godisnje budem u prirodi i redovno hocu da fotografisem zivotinje koje mi nisu blizu, niti mogu da im se priblizim, cisto sumnjam da cu ikada da kupim neki profi aprat sa zasebnim teleobjektivom ... volim da fotkam avione i to jednom u par godina kada je neki aeromitig.
Tako da bih fotoaparat bukvalno koristio max par puta godisnje sa tim 50x zumom. Pa se pitam koliko su stvarno dobre fotke na tom zumu sa ovim aparatom ?

Sa tim 50x objektivom se nećeš nahvatati ni životinja ni aviona. Slika će biti beskonačno strešena u tražilu i na ekranu, a kranji rezultat u rangu jeftinog mobilnog.

Haha pa ne moze bas toliko ocajan da bude :D.
Ja sam sa kompaktom napravio vrlo pristojne slike ptica, pa valjda bih i sa ovim nesto uradio :).

Ali priznajem, uspesno ste me odgovorili :D.

Mogu i da ne budu stresene fotke ali moras da nosis stativ dok fotkas, a ipak mi ne delujes kao neko ko ce i to da nosi.
Tako da ptice bolje gledaj na tv-u u nekim emisijama o zivotinjama :d

Haha pa ne moze bas toliko ocajan da bude :D.
Ja sam sa kompaktom napravio vrlo pristojne slike ptica, pa valjda bih i sa ovim nesto uradio :).

Ali priznajem, uspesno ste me odgovorili :D.

Rekoh ti, nije dovoljno samo na papiru da pise 50x pa da to znachi isto kao i slican zum na "pravom aparatu" :) Takve stvari ne mogu bez ozbiljnije opreme, bez obzira koliko neozbiljne fotke zelis. Fotoaparat je vrlo nesavrsena sprava i onaj najbolji i najskuplji je uzasno ogranicen, a kada se dodje do ovih jeftinih, to je da ga ne vadis uopste iz torbe u puno situacija.

Nazad
Vrh Dno