Šta je novo?

Sony crx3185e3 i problem sa princom

zilet

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
619
E bash bedara.. Izem ti rezach koji su nahvalili da totalno nema problema ni sa jednom medijom i da je totalnom Medijum Opened a ove princo 48x vidi kao 16 x:((
Bedaaa.. ocu moji 32x krvavo placenih:)

BTW jel ima neko ideju kako da reshim problem?

skini sa FOSI-ja NTI CD-Maker 2000 pro_On uredno prijavljuje sve moguce brzine.

Pa i ne radi.. Prepoznaje NtiCd-Maker brzine rezacha ali opet diskove reze na 16x... dakle problem je u samom rezachu..
bedaa.. a od novog firmwareta ni korena.

shit,nisam probao da rezem na vecim brzinama,samo sam video da ima opciono 24 i 32X.Postuj ovde ako nadjes neko resenje

Da vas utešim: problem možda nije samo do Sony-ja (mada se ne sećam da je iko pominjao da dotični dobro stoji sa kompatibilnošću sa medijima) već delom i do Princa koje smo pazarili, jer se meni ponašaju primetno lošije od onih koje sam do sada kupovao. Hoću reći, nismo imali sreće pri nabavci. Zato ću se i dalje držati provernih dobavljača...

Heinz je napisao(la):
Da vas utešim: problem možda nije samo do Sony-ja (mada se ne sećam da je iko pominjao da dotični dobro stoji sa kompatibilnošću sa medijima) već delom i do Princa koje smo pazarili, jer se meni ponašaju primetno lošije od onih koje sam do sada kupovao. Hoću reći, nismo imali sreće pri nabavci. Zato ću se i dalje držati provernih dobavljača...

E nemoj vishe tako da me teshish...
josh malo pa da razvijem u sbei suicidalne nagone FX

zilet je napisao(la):
E nemoj vishe tako da me teshish...
josh malo pa da razvijem u sbei suicidalne nagone FX

Ja pre neki dan zamenio svoj Sony CRX175A1 (24x) za gorepomenuti 32x. I ukapiram da nema teorije da reze na jedine CD-ove koje trenutno imam a to su neki ultrajeftini noname. 175A1 ih je rezao ali max do 12x, dok sa ovim novim ne moze cak ni kad spustim brzinu na 8x. Sve zivo sam isprobao, imam jedno 15-16 narezanih diskova za bacanje, sve on lepo nareze navodno bez greske, ali su diskovi jednostavno necitljivi. Negde oko 70-og minuta se javlja OGROMAN skok broja gresaka i kraj. Inace, par Verbatim i Creation diskova sam narezao bez problema. Bezveze. FX

shagrath je napisao(la):
Ja pre neki dan zamenio svoj Sony CRX175A1 (24x) za gorepomenuti 32x. I ukapiram da nema teorije da reze na jedine CD-ove koje trenutno imam a to su neki ultrajeftini noname. 175A1 ih je rezao ali max do 12x, dok sa ovim novim ne moze cak ni kad spustim brzinu na 8x. Sve zivo sam isprobao, imam jedno 15-16 narezanih diskova za bacanje, sve on lepo nareze navodno bez greske, ali su diskovi jednostavno necitljivi. Negde oko 70-og minuta se javlja OGROMAN skok broja gresaka i kraj. Inace, par Verbatim i Creation diskova sam narezao bez problema. Bezveze. FX

It's a SONY !!! :)
Mala sala !!! Znam da je nekoliko puta skretana paznja na ovo ali ajde:
Sto se tice noname-ova kod nas (govorim iz iskustva) moze vas zadesiti jedna od tri stvari :
1. ili su diskovi jednostavno lose odradjeni, pa su kao skart zbog povoljne cene stigli kod nas :)
2. ili su stajali negde nekom od dilera duze vreme u stoku pa eto covjek se resava diskova posle nekih godinu dana ili mozda cak i duze (znate i sami kakvi su pojedini nonameovi posle godinu-dve), samim tim im je veoma povoljna cena :)
3. ili su regularni odnosno zdravi, citavi, i dobro rade , kao i dugo traju ! Takvi su ipak nesto skuplji ! Mozda cak i neznatno skuplji !

Tesko je pogoditi pravu kategoriju jer se vizuelno ne razlikuju ! Jednostavno ti ultrajeftini noname-ovi su izlapeli, odnosno, u kombinaciji ne ostavljaju dobvoljno vidljiv prelaz pit-land (gde se ocitava binarna cifra)! Naravno i doticni rezac je svakako zasluzan jer mu je mehanika zajedno sa laserom nedovoljno precizna!

Uostalom mozda i nisam u pravu,.... pa neka me neko ispravi! Ovo su ipak samo sugestije !

;)

diviner je napisao(la):
Tesko je pogoditi pravu kategoriju jer se vizuelno ne razlikuju ! Jednostavno ti ultrajeftini noname-ovi su izlapeli, odnosno, u kombinaciji ne ostavljaju dobvoljno vidljiv prelaz pit-land (gde se ocitava binarna cifra)! Naravno i doticni rezac je svakako zasluzan jer mu je mehanika zajedno sa laserom nedovoljno precizna!

Uostalom mozda i nisam u pravu,.... pa neka me neko ispravi! Ovo su ipak samo sugestije !

;)

Ma ti mediji su definitivno bili krs. Fora je samo da je Sony 24x uspevao da ih nareze brzinom 12x i ti diskovi su upotrebljivi mada i kod njih dolazi do prilicnog pada brzine citanja pri kraju diska. Na ovom Sony 32x nisam uspeo da ih narezem ni na 8x.

diviner je napisao(la):

Ma dobar je sony samo ono.. Ja htedoh da probam alternativu poshto nije bilo LG-a a i ne nabavlja ga chovek neshto vishe kaze sony ide ko alva i nece sada da uzima LG..ja reko dobro pogledam lepo malo levo desno svuda ga kao hvala dza bu i posebno naglashavaju da je totalno medium friendly ali jucheee

btw citat:"like Sony's 24x writer, this CRX185 really shines when it comes to media compatibility.I tested the drive with a wide variety of media from many different manufacturers, and it allowed me to write at 32x with almost all of it."

E sad ovo almost sam prevideo i zaboravio da sam ja u Srbiji;(

Heinz je napisao(la):

Ma mediji su super,na teac-u 24x se rezu na 24x bez problema.A sto se tice kvaliteta on razbija.Bolje od tdk medija.

xmmm

Meni nece Nero 5.8.8.0 da ga detektuje brze od 24x!!!!!!!!!
U cemu je fora?

Liteon rezao 17 za redom 40x bez greske uz upaljen wmp9 i gledam tv preko viva, cisto da se zna:)
Ma dajte bre, nemojte da pljujete po diskovima kad recimo meni uredno prijavljuje 40x i reze ga za 2min44sec...

poz

Broz je napisao(la):
Liteon rezao 17 za redom 40x bez greske uz upaljen wmp9 i gledam tv preko viva, cisto da se zna:)
Ma dajte bre, nemojte da pljujete po diskovima kad recimo meni uredno prijavljuje 40x i reze ga za 2min44sec...

poz

Pa ne pljujem ja po diskovima.. i LG ih reze na 40x uz igranje Quake u pozadini za 3:04 ali zato sony ni da makne preko 16 x..
izem ti sony i kao oni su smislili standard za CD .. ma nemaju oni pojma:)

Zile pa nisam ja tebi rekao nego onako uopsteno:) Mislim setite se kad je sony napravio neki ozbiljniji cdrw koji je pobrao nagrade i edit.ch. a da je test bio nepristrasan yj da nije bio fingiran u smislu da se proda nesto sto niko ko poznaje rezace nema u masini....Da pitamo Baneta jel ima sony u masini - garantovano nema...Mislim sony izbaci cdrw uz pricu da se tim modelom oprasta od prisustva u tom segmentu trzista:)

Vrh Dno