Šta je novo?

Sony CRX-210E1 - čitanje?

Heinz

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jel svima ovakav graf iz Nero CD-Speed-a? Sumnjivo mi malo ono na početku...

Jeste stvarno malo sumnjiva kriva...

Ja nemam takvu krivu ,meni bas precizno ide bez tog pada na Soniju , a bas me zanima kakva je kad ukljucis turbo mod(ukoliko ne znas drzi eject dugme preko tri sekunde pa kad zablinka tada si ili usao u Turbo ili si izasao iz njega).
Pa mi reci kakva je onda kriva.
I obavezno probaj sa par diskova a pogotovo nekim narezanim na samom Soniju.I molim te bec PRINCO diskova.
Ukoliko je i dalje ista moj savet ti je da ga prodas i uzmes novi jer je po svemu sudeci u pitanju neka mehanicka deformacija na jednom delu uredjaja,mozda bi podmazivanje sine pomoglo ali sumnjam posto je to ipak nov uredjaj tako da to sigurno nije.

Uvek je ovakav, i u turbo modu. I to ne samo kod mene. Sa kojim si ti diskovima probao, odnosno šta preporučuješ od medija pošto se i meni čini da se SONY baš nešto i ne slaže najbolje sa Princom.

Pazi 40X je imao malo losiju saradnju sa mnogim diskovima..

Pazi 40X je imao malo losiju saradnju sa mnogim diskovima dok je to bas ispeglano sa 48X.Prvo probaj ovaj novi firmware evo linka:
http://www.sony.com.au/objects/downloads/CRX210_2ys2.exe

Pa ako onda nista ne pomogne ,probaj Verb i to high speed 48X Taiwan i ako je opet isto teraj ga napolje jer ces sigurno kasnije imati nekakvih poteskoca,ajde pusti sliku u Turbo modu samo da vidim.

Inace probaj da narezujes diskove na 16X pa da vidimo onda.
Jedan savet ,od maksimalne brzine koju disk podrzava podeli sa 2 i to ti je maksimalna optimalna brzina provereno,jedino ako ti je bitno za posao pa hoces sto brze da narezujes moraces da nadjes bas najbolji primerak.
Ja trenutno koristim TDK corp diskove ug-80 zato sto su ubedljivo najjeftiniji a bolji su od Princo-a(mnogo), a za Bekape bitne za posao koristim Verbatim 48X taiwan.

Re: Pazi 40X je imao malo losiju saradnju sa mnogim diskovim

lucky2001 je napisao(la):
Ja trenutno koristim TDK corp diskove ug-80 zato sto su ubedljivo najjeftiniji a bolji su od Princo-a(mnogo)

Na koliko se režu ti TDK, gde ih nabavljaš i koja je cena na 100, 300 ili 500 komada? Može i na mail...
Princo hoće na 40x ali je loš snimak, sa 32x nema problema.

UG-80 su oni diskvi koje diluju Antika (distributer za tdk) u zemunu, i Dudi na novom beogradu, a sa kojima je zilet pre neko vreme prijavio probleme (izgleda da su bili na bazi cijanina), bese veliki thread ovde, i ti si pisao u njemu.
Od tada su (U antici, sa njima sam razgovarao) dobili dve isporuke, i prema recima coveka koji tamo radi, kvalitet im je ujednaceniji.

Ako se dobro secam pakuju se na 150kom i tada je cena za 1 kom. 16.5 din.

OK, sećam se toga. Sada me zanima kako se režu na Sony 210e. Ako moraju i oni da se režu 32x kao Princo (bar ovi koje sam probao), onda i nemam nekih razloga da prelazim na TDK. Ako pak mogu da idu i 40x onda ću već da razmislim :)
Da li postoje neki TDK koji su sertifikovani za 40x, ili za 48x, naravno ne mislim na labelovane diskove.

Vrh Dno