Šta je novo?

Sony CRNI AV reciver

Phoenix257

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
440
Da li neko zna gde se moze kupiti Sony CRNI AV reciver?

Kakav je to crni risiver? :) Koja je oznaka modela?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Kakav je to crni risiver? :) Koja je oznaka modela?

Pa bitno je coveku da je komponenta crna, jer su mu verovatno druge komponente crne, znaci bilo koji Sony risiver a da je crne boje. Ja imam drugo pitanje jer mora Sony?

Mozda su mu sve ostale komponente Sony pa zeli da ostane dosledan tom brendu :)

Pametna rasprava na pametno postavljeno pitanje...

Kod velike vecine modela postoji i crna i siva pa cak kod nekih i shampanj varijanta...

Pa eto ja cu biti hrabar i reci da svi Sony receiveri mogu biti i crni :-devil-:
A ako slucajno nisu, prefarbacemo...

Turbo

PS: Sve sto sam ovde nasao ima osim srebra i sampanj i u CRNOJ BOJI

http://www.sony.co.yu/view/ShowProd...e=odw_sr_YU&category=HCS+Home+Cinema+Receiver

Poslednja izmena:
Hteo sam da kupim Sony STR 598 ili 698 ali bilo ih je samo u sivoj boji, a sve su mi komponente crne, a sto se tice da li mora bas Sony, pa i ne mora, ali Sony po meni nudi najvise za tu cenu (mislim broj optickih ulaza 2-3) gledao sam i Yamahu 45x koji je po karakteristikama slabija, a skuplja za oko 100 e,
Eto toliko, ako neko ima neki dobar predlog slobodno neka kaze
:)

Poslednja izmena:
Eltim, tj Sony world ako ti je lakse tako, danas sam bio, imas crnih sonija, cini mi se da je najjeftiniji model kostao oko 30K, a najskuplji malo preko 60K

Ipak, nemoj uzimati samo ako je sony, i samo sto je crno..

crni soni vs crna Yamahaaa

Yamaha RX-V657 cena je 495 eura=43139.25 po kupovnom kursu od 87.15 cisto informativno pa uporedi sa sonijem od 30k koji nudi vise.

Prvi model koji sadrži YPAO sistem sa mikrofonom za samopodešavanje, Quad-Field Cinema procesiranje, te konverziju video signala do nivoa komponentnih izlaza. Na raspolaganju su i sistem za noćno slušanje filmskog zvuka, Silent Cinema sistem za surround efekat pri slušanju pomoću slušalica, kao i programabilni daljinski upravljač, kojim možete upravljati čak i uređajima drugih proizvođača. Snaga 145 W po kanalu.

Tehničke karakteristike

Broj kanala
7.1

Snaga (8 oma, pun opseg) 95

Surround formati:

Dolby ProLogic IIx/Digital
DTS
DTS-ES, Dolby Digital EX
DTS 96/24

D/A konvertori:
24/192

Višekanalni ulazi:
7.1

Izlaz iz predpojačala/procesora:
subwoofer
7.1

Digitalni ulaz (optički/koaksijalni)
3/2
Digitalni izlaz (optički/koaksijalni)
1/0

Analogni ulaz
6

Tjuner
Memorija/RDS
40/Da

Razvod video signala:
Kompozitni
4
S-video
4
Komponentni
2

Video up konverzija component
Automatski setup
On-screen displej

Daljinski upravljač:
programirani

Višezonsko ozvučavanje:
zona 2

Aktivator 12V
RS232
Boja
black/titanium
Ostalo
Audio delay

Top-ART

Poslednja izmena:
Sony receiver-i iz te niske klase (recimo do 500-600 evra) su inferiorni u istom rangu cena odnosu na Yamaha-u, Denon i ostalu Hi-Fi kompaniju, pa cak i Pioneer...

Mogu oni u specifikacijama da pisu sta hoce... :)

Sony je nekad bio "baja", recimo sa Esprite serijom uredjaja, a danas...

@Stilgar
Ta Yamaha je zmaj, al' zaboravi na taj obogaljeni YPAO... To je "to" tek na skupljim modelima, gde je podrzan veci (dovoljan) set opcija.

BTW, 55x ima 3 opticka i 1 koaksijalni izlaz...

Delija je napisao(la):
Sony receiver-i iz te niske klase (recimo do 500-600 evra) su inferiorni u istom rangu cena odnosu na Yamaha-u, Denon i ostalu Hi-Fi kompaniju, pa cak i Pioneer...

Mogu oni u specifikacijama da pisu sta hoce... :)

Sony je nekad bio "baja", recimo sa Esprite serijom uredjaja, a danas...

Ja imam sony avr STRDB798QS i JAMO E770 kutije i to dosta dobro radi.Pre ovog risivera drugar mi je doneo iz nemacke yamahu rxv457 koja je takodje bila povezana na jamo e770 i razocarao sam se kako je lose radila u stereo formatu pa sam je prodao i kupio sony.Mozda je ta yamaha za klasu niza od ovog sony-ja koji imam sada,ili se jednostavno ne gadja sa ovim jamo zvucnicima ali meni se nije svideo zvuk sa yamaha risivera i zato sam ga prodao.Ali to je samo moje misljenje.Drugar mi je rekao da su sonijevi av risiveri dobri ali samo oni koji nose oznaku strdb,zato sto su uradjeni sa boljim tranzistorima u odnosu na strde serije.
Sto se tice risivera u crnoj boji pogledaj na ovoj adresi
www.digital.jedrilica.com
imas tamo brojeve telefona pa se raspitaj.
Ja kad sam jurio sebi risiver pre jedno dva meseca imali su i crni i silver.
Cena risivera SONY STRDB798QS na ovom sajtu je bila 340 eura ali ne znam sada koja je cena .
Pozdrav bojke!!!

Prilozi

• STRDB798 BLACK.jpg
    STRDB798 BLACK.jpg
    190.6 KB · Pregleda: 83
Stilgar je napisao(la):
Yamaha RX-V657 cena je 495 eura=43139.25 po kupovnom kursu od 87.15 cisto informativno pa uporedi sa sonijem od 30k koji nudi vise.

Prvi model koji sadrži YPAO sistem sa mikrofonom za samopodešavanje, Quad-Field Cinema procesiranje, te konverziju video signala do nivoa komponentnih izlaza. Na raspolaganju su i sistem za noćno slušanje filmskog zvuka, Silent Cinema sistem za surround efekat pri slušanju pomoću slušalica, kao i programabilni daljinski upravljač, kojim možete upravljati čak i uređajima drugih proizvođača. Snaga 145 W po kanalu.

Tehničke karakteristike

Broj kanala
7.1

Snaga (8 oma, pun opseg) 95

Surround formati:

Dolby ProLogic IIx/Digital
DTS
DTS-ES, Dolby Digital EX
DTS 96/24

D/A konvertori:
24/192

Višekanalni ulazi:
7.1

Izlaz iz predpojačala/procesora:
subwoofer
7.1

Digitalni ulaz (optički/koaksijalni)
3/2
Digitalni izlaz (optički/koaksijalni)
1/0

Analogni ulaz
6

Tjuner
Memorija/RDS
40/Da

Razvod video signala:
Kompozitni
4
S-video
4
Komponentni
2

Video up konverzija component
Automatski setup
On-screen displej

Daljinski upravljač:
programirani

Višezonsko ozvučavanje:
zona 2

Aktivator 12V
RS232
Boja
black/titanium
Ostalo
Audio delay

Top-ART
457,557 i 657...najbolja kupovina u odnosu na kvalitet=cena.Ja cu kupiti neki od njih..ali ovde na malo vishe "deru' sa cenom.

Vrh Dno