Šta je novo?

sony cdu 5231

D-KEE

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.10.2001
Poena
649
da li neko ima iskustva sa ovim cd citacem...
kao citac mi se pokazao veoma dobro - sve problematicne diskove je procitao kao od sale .... e a da sve ne bi bilo kao u bajci pobrinuo se nero i kopiranje on the fly..

naime. prilikom selektovanja sa kojeg se cd uredjaja cita nero kaze sledece.. this drive has not been autodetected yet. therefore the displayed read speeds may not be absolutely correct. please take your time to autodetect the drive as soon as possible

zanemarivnajem doticnog "upozorenja" krenuo sam dalje ...
prilikom kopiranja diska user read buffer se totalno ispraznio a recorder buffer je konstantno bio pun..

da li je tome kriva sony-jeva tehnologija ukljucivanja 52 brzine ako sto se drzi eject taster ~5sec pa zbog toga ne moze da uradi autodetekciju brzine citaca..

u nero drive speedu sam uradio autodetekciju ali se i dalje to ne odrazava u samom neru - i dalje stoji isto "upozorenje"

neka ideja??? savet, predlog??

Ne mogu da ti pomognem, ali reci mi bar u čemu je fora sa te 52 brzine i Eject tasterom, prvi put sam video Sony juče :)

fora je sledeca.... ubacis disk i onda pritisnes eject dugme na cd-u i drzis ga pritisnutim dok lampica na uredjaju ne zasvetluca 2 puta. onda mu se ukljuci max brzina 52x. ukoliko se to ne uradi maksimalna brzina mu je 40x

u medjuvremenu sam probao jos 2 diska
na prvom koji sam rezao 40x on the fly simptomi su bili isti, napuni se user read buffer, isprazni se skroz i tek negde pred kraj diska on se ponovo napuni dok se recorder buffer stalno drzi izmadju 97 i 100 %

sa diskom rezanim 16x on the fly nije bilo nikakvih problema

1) Kada mu uključiš max. brzinu onda to važi samo za taj CD ili za sve sledeće?

2) Kod mene, prilikom on-the-fly kopiranja 32x P-CAV, sa TEAC 40x CD-ROM-a, read buffer se negde na 1:17 počne prazniti, ali se posle tridesetak sekundi napuni i takav ostane do kraja. Fora ja da LG 32x počinje snimanje sa 20x (u P-CAV naravno), a TEAC čita od 18x. Ta mala razlika pretpostavljam da tek kasnije dođe do izražaja pa se onda počne prazniti read buffer, međutim LG snimanje završava sa 32x a TEAC čitanje sa 40x, pa se usled te razlike buffer ponovo napuni.
Pogledaj krivu čitanja za SONY i uporedi sa krivom snimanja kod rezača, možda ti nešto padne napamet :)

1. samo za taj cd :( sto mozda i nije lose jer se manje cuje a 52x bi se mogla koristiti za on the fly (to mi je i bila namera)

2. kada mu se ukljuci 52 brzina citanje krece od ~22x tako da ne bi trebalo sto se toga tice da bude problema... gledao sam krivu citanja

cudi me sledece - posto sam do sada imao slucaj da se user read buffer isprazni do pola a recorder buffer seta do 0 i nazad ali ovo je prvi put da cujem (vidim) da se user read buffer totalno izprazni a da je recorder buffer uvek pun!!!

To mi liči na neki Nero trip. Jesi probao neki drugi software?
Usput, koji rezač je u pitanju?

D-KEE je napisao(la):
1. samo za taj cd :( sto mozda i nije lose jer se manje cuje a 52x bi se mogla koristiti za on the fly (to mi je i bila namera)

Pogledaj malo bolje na netu, mora da postoji neka fora, ipak je to 52x cdrom. U krajnjem slucaju, mozes da koristis Nero Drive Speed.
I stvarno, probaj CloneCD, mislim da on nema taj 3p sa (auto)detekcijom uredjaja.

Heinz je napisao(la):
To mi liči na neki Nero trip. Jesi probao neki drugi software?
Usput, koji rezač je u pitanju?

Evo ja cu da ti odgovorim:D, njegov rezac je @#$$%$ TEAC W540E.

Onda mu nije trebao SONY, može i TEAC 40x CD-ROM da završi posao, jedino ako je baš hteo nov čitač da uzme...

sony je sony :)

evo probah sa clone cd-om uradih mu simulaciju i prosao je ok bez problema... nesto vise od 3.10 sasvim ok... :confused: (vratite mi zbunjivka i namiguljka!!!!) :)

evo jos malo sam izmaltretirao sony-ja u clone cd-u
kada je na default-u simulacija se izvrsi za 3:14 a kada se ukljuci 52x onda se simulacija zavrsi za 3:07

Vrh Dno