Šta je novo?

Sony CdRW 48x ??

bakee

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
609
Drugar je uzeo pomenuti rezac i probali sa Nero-m (5.5.9.17 ??) Prepoznaje ga da moze pisati max 32x!!!
Pogledali sa Sandrom2003 ona pokazuje da je rezac 48x!!!
I interesuje me kakva su iskustva sa njim !!!

P.S. Meni se cinilo sporijim od moje 40x !!!

to sto ti je nero pokazao 32x zavisi i od medija koji si stavio u njega... max brzina snimanja tog cd-a je 32x

Cd sto smo ubacili je TDK koji je oznacen kao da se moze pisati do 48x!!!
A ono 32x smo dobili kad smo pogledali CD Rec.. Info ili tako nesto znaci bez medija u samom drajvu!

To ti je problem iskljucivo do cd-a, probaj Verbatima ili neku drugu marku.

Sony 48 puta je savrsen uredjaj...

Kupio sam bas te TDK diskove po 150 kom u celofanu(TDK corp) i savrseno ih reze na 48X,uzgred izasao je novi firmware pa probaj.
Inace diskovi su kupljeni u TDK shopu u zemunu ili atici.
Za rezanje u 48X modu moras da drzis eject dugme preko 3 secunde pa kad lampica zablinkuje to znaci da se mod promenio.Isto tako se i vraca u standard odnosno 40X rezim.
Moj savet ti je uninstall-iraj NERO pa ponovo.
Prodao sam ih za sada 7-komada i mislim da je to najbolja kupovina,inace i ja sam ga stavio u svoju masinu.

A ukoliko ga klokne na 52x nema potrebe za tim drzanjem eject tastera 5 sec, vec brzinu odredjuje standradno - na poecetku.

Zar se max record speed od 48x ne odredjuje softverski /Zasto drzanje tastera 3 sec/ ?

Matador je napisao(la):
Zar se max record speed od 48x ne odredjuje softverski /Zasto drzanje tastera 3 sec/ ?

Tim potezom su hteli da smanje buku prilikom rezanja i citanja, mada mislim da im to i nije bilo neophodno.

Ni slucajno ne menjaj...

Ni slucajno ne menjaj i ne prepravljaj uredjaj u 52X:
1.Ovo sto su uradili sa Eject tasterom je najpametnija stvar odavde pa do vecnosti ,ovu funkciju medju snimacima ima samo jos Plextor kod zadnjih modela.
2.U standard modu ovaj uredjaj postaje najbolji snimac audio diskova, grebovanje izvodi u najboljem kavlitetu koji se moze zamisliti,zivotni vek mu se produzava ,a pri tom ako mi se cefne da na primer u VirtualCd-u izgrebujem cd bas exstra brzo, ko gospodin pritisnem EJECT i voala eto ekstra brzine.
3.Moram da napomenem ,pri ovoj ekstra brzini gubi na kvalitetu narezanih audio diskova kao i to da se pojavljuje malo povecan broj gresaka pri grebovanju medjutim kolicina tih gresaka je itekako manja nego na primer kod LG-a(kada su na istim brzinama),te se pokazuje da su LiteOn-ovi uredjaji za sada najbolji.
4.Odavno nisam cuo ovako tih uredjaj na ovim brzinama!!!!
5.Kad pogledam disk narezan na ovom uredjaju prosto ne mogu cudu da se nacudim ,povrsina mi deluje gotovo nestvarno dobro narezana bez i jednog jedinog defekta,postavljao sam cak diskove pod mikroskom,
a i skenirao sam ih u neverovatnim optickim rezolucijama na najacim epsonovim skenerima pa sam ih uvecavao i nisam primetio ni najmanja odstupanja.Izgleda da mi je uleteo nevrovatan primerak.

Re: Ni slucajno ne menjaj...

lucky2001 je napisao(la):
Ni slucajno ne menjaj i ne prepravljaj uredjaj u 52X:
.
.
.

Evo ja sam svog Sonyja 48x flashovao na 52x i radi bez ikakvih problema (nisam imao problema sa kvalitetom audio diskova), zaista cita i pise (npr po Maxell - Taiyo Yuden diskovima) 52x. Stvarno je dosta bucniji, ali meni mnogo znaci ta razlika u brzini, narocito citanja, a stvar sa Eject tasterom je po meni extra glupost, trebalo je ostaviti ljudima mogucnost izbora makar nekim utility-jem, kao sto je uradio TEAC. Razlika u brzini nije mala, a ipak ga prodaju kao 48/12/48. Mogli su da urade da se drzanjem tastera smanjuje brzina, ali ajde... Zato je tu LiteOn firmware cije nove revizije izlaze svaki cas. :)

p.s. A da, kada je flashovan pri snimanju se pali crvena lampica kako i dolikuje :D

Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

Vince Carter je napisao(la):
Evo ja sam svog Sonyja 48x flashovao na 52x i radi bez ikakvih problema ...
to ti mislis - tj kako mislis kada si u vojsci - u vojsci je zabranjeno misljenje :) LG i dalje gazduje!!!

Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

D-KEE je napisao(la):
to ti mislis - tj kako mislis kada si u vojsci - u vojsci je zabranjeno misljenje :) LG i dalje gazduje!!!
Pa zna se zasto u kasarnama postoji zica... :p
...da ne udje logika unutra :D

Evo ja sam svog Sonyja 48x flashovao na 52x i radi bez ikakvih problema (nisam imao problema sa kvalitetom audio diskova), zaista cita i pise (npr po Maxell - Taiyo Yuden diskovima) 52x. Stvarno je dosta bucniji, ali meni mnogo znaci ta razlika u brzini, narocito citanja, a stvar sa Eject tasterom je po meni extra glupost, trebalo je ostaviti ljudima mogucnost izbora makar nekim utility-jem, kao sto je uradio TEAC. Razlika u brzini nije mala, a ipak ga prodaju kao 48/12/48. Mogli su da urade da se drzanjem tastera smanjuje brzina, ali ajde... Zato je tu LiteOn firmware cije nove revizije izlaze svaki cas. :)

p.s. A da, kada je flashovan pri snimanju se pali crvena lampica kako i dolikuje :D

nazalost vince, a i dkee ce potvrditi, oni diskovi koje si rezo na tom sony-u ne da se lose citaju nego je to strasno(svih 80-ak sam citao sa mukom, cesto stane pa se malo muci dok ga ponovo ne zavrti, a na kraju je tek pravo zezanje) , narocito pri kraju diska. pretpostavljam da si ih rezo na 52x...

Zahvaljujem se osobi koja mi je editovala tekst...

Zahvaljujem se osobi koja mi je editovala tekst u predhodnom postu i od disk pojavio se dik(ok razumemo znacenje) i od mikroskop =mikroskom(a sta li znaci to mikroskom),ok pretpostavljam da je to uradio neki ponosni vlasnik LG-jevog snimaca.
E pa srecna mu Nova Godina!!!!

austin je napisao(la):
nazalost vince, a i dkee ce potvrditi, oni diskovi koje si rezo na tom sony-u ne da se lose citaju nego je to strasno(svih 80-ak sam citao sa mukom, cesto stane pa se malo muci dok ga ponovo ne zavrti, a na kraju je tek pravo zezanje) , narocito pri kraju diska. pretpostavljam da si ih rezo na 52x...

To je Princo problem :( Ja sam isto prvo rezao njih na 40x i tek sam posle nekoliko dana i posle probi na više čitača ustanovio da nešto nije u redu. Ako se isti Princo snimi 32x sve je 100% OK. Dakle, nije kriv Carter što je flešovao snimač na 52x, nego buđavi Princo, a delimično i SmartBurn koji je to dozvolio. Meni se to desilo sa originalnim firmware-om, pa onda i sa najnovijom verzijom istog. Sada i ja imam LiteOn firmware, ali to isključivo zbog trobojne LE diode. Verujem da kada bi se našli mediji koji dozvoljavaju kvalitetnih 40x tih problema ne bi ni bilo, a nadam se da bi i 48x narezani diskovi bili idealno čitljivi.

Re: Zahvaljujem se osobi koja mi je editovala tekst...

lucky2001 je napisao(la):
Zahvaljujem se osobi koja mi je editovala tekst u predhodnom postu i od disk pojavio se dik(ok razumemo znacenje) i od mikroskop =mikroskom(a sta li znaci to mikroskom),ok pretpostavljam da je to uradio neki ponosni vlasnik LG-jevog snimaca.
E pa srecna mu Nova Godina!!!!
ma mozda si u brzini omasio slovo... ne verujem da bi to neko namerno uradio... evo vratio sam ti slovo s...

Re: Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

Heinz je napisao(la):
To je Princo problem :( Ja sam isto prvo rezao njih na 40x i tek sam posle nekoliko dana i posle probi na više čitača ustanovio da nešto nije u redu. Ako se isti Princo snimi 32x sve je 100% OK. Dakle, nije kriv Carter što je flešovao snimač na 52x, nego buđavi Princo, a delimično i SmartBurn koji je to dozvolio. Meni se to desilo sa originalnim firmware-om, pa onda i sa najnovijom verzijom istog. Sada i ja imam LiteOn firmware, ali to isključivo zbog trobojne LE diode. Verujem da kada bi se našli mediji koji dozvoljavaju kvalitetnih 40x tih problema ne bi ni bilo, a nadam se da bi i 48x narezani diskovi bili idealno čitljivi.
vratio sam sve carterove diskove austin-u tako da ne mogu da ih sada ja proveravam kakav je koji pojedninacno - ali generalno bilo je problema.... kao sto i sam znas carter koristi i one vivastar i verbatim i princo - tako da sada ne mogu da tvrdim koji je disk pravio probleme a koji nije - ako austin procita a ako ga ne mrzi moze da proveri koji su problematicni i da li ima veze da li je lg ili ne...

mada na 52x vince je uspeo da reze samo one maxel-ove diskove - sto znaci da je druge rezao na 40 ili 48 a da mu se problem pojavljivao - stvarno ne znam sta mu znace 20-tak sekundi u odnosu na lg (moram ovako da ga kritikujem kada je izado lg :) )... btw mislim da si pitao za lg48 sa 1.04 firmerom (koji "dozvoljava" da se princo reze na 48) rezano iz image fajla 702mb za 2:54 - savrseno citljivo

Re: Re: Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

D-KEE je napisao(la):
mada na 52x vince je uspeo da reze samo one maxel-ove diskove - sto znaci da je druge rezao na 40 ili 48 a da mu se problem pojavljivao - stvarno ne znam sta mu znace 20-tak sekundi u odnosu na lg (moram ovako da ga kritikujem kada je izado lg :) )... btw mislim da si pitao za lg48 sa 1.04 firmerom (koji "dozvoljava" da se princo reze na 48) rezano iz image fajla 702mb za 2:54 - savrseno citljivo

Da, 52x samo na Maxell (Taiyo Yuden). Ostalo je verovatno 40x na Princo (kod mene se pokazao izuzetno loše na toj brzini, bar ova poslednja tura). Na Vivastar se i sam žalio, ostali su mu valjda samo neki baš loši, tako da je sa njima sve moguće.
Nije bila poenta u 20 sek manje, po njegovim rečima SONY mu daje kvalitetniji snimak (bar gledano iz ugla njegovog ASUS DVD-a).
I nije on jedini koji je izdao LG-ja, mada sam ja imao 32x o/c na P-CAV :)
Ako LG 48x dozvoljava 40x ili 48x na Princo 38x i pravi svuda čitljiv snimak onda se slažem da je LG 48x bolja kupovina. Probaću baš da narežem nešto na neki Platinum 40x CD-R za koji SmartBurn kaže da može 48x, pa da vidim da li je svuda čitljiv.

Re: Re: Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

Kada macke nema, D-KEE & Co. (pokusavaju da) kolo vode... :):):)

Kao sto je rekao Heinz, problem je bio do medija. Prva serija Princo-a koju sam imao kada sam nabavio Sonya je mogla da se reze 40x bez problema (tj diskovi su provereno citljivi sasvim normalno), ali ova poslednja ne /D-KEE, austine, primetite da ste mi tada uzeli samo najnovije diskove/, za ovu seriju je max 32x kada rade sasvim normalno, a rezao sam i njih 40x bez provere jer nisam ocekivao tako nesto. Cak je Heinz posle video na mestu gde su kupljeni da su navodno 38x(???) sertifikovani... Sto ce reci, sve je u najboljem redu.
Inace, probao sam par TDK diskova (bez stampe, lice na Princo) koji se rezu bez ikakvih problema 52x (snimak je sasvim normalan, vreme je ~2:35 za 703MB malih fajlova, dakle ne image), a nisu skupi. :)

D-KEE je napisao(la):
mada na 52x vince je uspeo da reze samo one maxel-ove diskove - sto znaci da je druge rezao na 40 ili 48 a da mu se problem pojavljivao - stvarno ne znam sta mu znace 20-tak sekundi u odnosu na lg (moram ovako da ga kritikujem kada je izado lg :)

Sony rules ,)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

1. Kada macke nema, D-KEE & Co. (pokusavaju da) kolo vode... :):):)
2. Kao sto je rekao Heinz, problem je bio do medija. Prva serija Princo-a koju sam imao kada sam nabavio Sonya je mogla da se reze 40x bez problema (tj diskovi su provereno citljivi sasvim normalno), ali ova poslednja ne /D-KEE, austine, primetite da ste mi tada uzeli samo najnovije diskove/, za ovu seriju je max 32x kada rade sasvim normalno, a rezao sam i njih 40x bez provere jer nisam ocekivao tako nesto. Cak je Heinz posle video na mestu gde su kupljeni da su navodno 38x(???) sertifikovani...
3. Sto ce reci, sve je u najboljem redu.
4. Inace, probao sam par TDK diskova (bez stampe, lice na Princo) koji se rezu bez ikakvih problema 52x (snimak je sasvim normalan, vreme je ~2:35 za 703MB malih fajlova, dakle ne image), a nisu skupi. :)
Sony rules ,)
1. :butt:
2. :shock:
3. ma u celoj toj prici nesto ne stima a to je sony - kakav je to rezac koji nudi vecu brzinu snimanja od preporucljive (setimo se teac-a koji je uz pomoc onog progracica rezao sve diskove na 40x pa kada sam uzeo jedan vivastar na probu i narezao ga na 40 snimak je bio totalni fijasko) - da li imate jos tih 38x diskova - da ih isprobamo na lg-u??
4. za te tdk sam ako ti kazes da su dobri i aj zainteresovan - cim njih krs od sony-ja sreze kakao treba onda ce i na lg-u da leti :) - ajd pa javi za njih...

da li je dogovoreno neko okupljanje za vikend??? :wave

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

D-KEE je napisao(la):
3. ma u celoj toj prici nesto ne stima a to je sony - kakav je to rezac koji nudi vecu brzinu snimanja od preporucljive.... - da li imate jos tih 38x diskova - da ih isprobamo na lg-u??

O tome se radi.... Ima tih diskova još, pošto nisam uspeo da pronađem bolje. I zanimljivost jedna u vezi njih: svaki narezani disk ima na nekih 10mm od spoljne ivice neki trag kao kada se recimo aktivira BufferUnderRun zaštita, a znam sigurno da se nije aktivirala. Dakle, ili tu počinje neka lošija zona na disku ili SONY radi nešto a ne prijavljuje. Takvi su i diskovi koje je Carter snimio, znači nije samo kod mene.

da li je dogovoreno neko okupljanje za vikend???

Ko časti :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

Heinz je napisao(la):
O tome se radi.... Ima tih diskova još, pošto nisam uspeo da pronađem bolje. I zanimljivost jedna u vezi njih: svaki narezani disk ima na nekih 10mm od spoljne ivice neki trag kao kada se recimo aktivira BufferUnderRun zaštita, a znam sigurno da se nije aktivirala. Dakle, ili tu počinje neka lošija zona na disku ili SONY radi nešto a ne prijavljuje. Takvi su i diskovi koje je Carter snimio, znači nije samo kod mene.

Ko časti :)
ma vice casti - obavezno - mora dosao je na dan-dva dana kuci :) dobro je sto imate jos tih diskova - evo menjam par princo diskova koje lg reze bez problema za istu kolicinu felericnih - ako se ne dogovorimo nista za vikend
btw - meni odgovara nedelja bilo koje vreme... ocekujem ostale da se izjasne po tom pitanju

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ni slucajno ne menjaj...

D-KEE je napisao(la):
1. ma u celoj toj prici nesto ne stima a to je sony - kakav je to rezac koji nudi vecu brzinu snimanja od preporucljive

Nista specijalno, jednostavno SmartBurn nije savrsen, pa lepo ako kupis 100 diskova proveris na 1-2 primerka max brzinu (uvek sam to i radio, sa svim rezacima) i to je to.

Originally posted by D-KEE
2. setimo se teac-a koji je uz pomoc onog progracica rezao sve diskove na 40x pa kada sam uzeo jedan vivastar na probu i narezao ga na 40 snimak je bio totalni fijasko

TEAC je nudio 40x i za NAJGORE bajate ultrasvetlozelene samoljushtece :D krsh diskove.

3. da li imate jos tih 38x diskova - da ih isprobamo na lg-u??

Imam ja ali nemam vremena za bacanje. :D

4. Inace, na LGu nije svaki Princo rezan 32x bio idealno citljiv, a Heinz je u 98ici video da Nero pred kraj cak obara brzinu na ~28x ako se dobro secam.

5. Inace, Sony rules :ang: while LG is ancient history :butt:

6. da li je dogovoreno neko okupljanje za vikend???

U principu moze sutra, ali cucemo se da potvrdimo, u never know.

7. D-KEE, jesi li se to Olympusom slikao za avatar? Lici :hump: O:) :rtfm:

Re: Ni slucajno ne menjaj...

D-KEE je napisao(la):
dobro je sto imate jos tih diskova - evo menjam par princo diskova koje lg reze bez problema za istu kolicinu felericnih - ako se ne dogovorimo nista za vikend

Pazi sad: ili ovaj Princo što trenutno imam ne vredi 5 para, ili SONY ne zna da ga snimi pa ni on ne vredi 5 para. Ako LG sa istim tim diskovima napravi dobar snimak, bilo kojom brzinom (vreme mi apsolutno nije bitno ako je snimak OK), onda ću sa takvim zadovoljstvom da se otarasim rezača, kao letos TEAC-a kad sam izbacio iz mašine :)
Ako se ne dogovorimo za sutra, meni odgovora da probamo bilo gde i bilo kad (podrazumeva se posle 17h radnim danom), jer prosto ne mogu da verujem da su ti Princo diskovi postali baš toliko očajni i to baš onog trenutka kada sam sa LG-ja prešao na SONY :confused:

Heinz je napisao(la):
Pazi sad: ili ovaj Princo što trenutno imam ne vredi 5 para, ili SONY ne zna da ga snimi pa ni on ne vredi 5 para. Ako LG sa istim tim diskovima napravi dobar snimak, bilo kojom brzinom (vreme mi apsolutno nije bitno ako je snimak OK), onda ću sa takvim zadovoljstvom da se otarasim rezača, kao letos TEAC-a kad sam izbacio iz mašine :)
Ako se ne dogovorimo za sutra, meni odgovora da probamo bilo gde i bilo kad (podrazumeva se posle 17h radnim danom), jer prosto ne mogu da verujem da su ti Princo diskovi postali baš toliko očajni i to baš onog trenutka kada sam sa LG-ja prešao na SONY :confused:
to je duh momce a ne kao ona kukavica od vince-a - prvo mi tu :cuss: nesto a sada kao nemoze da se vidi sa nama ctp; ... jedino sledece nedelje kada bi mogli da se vidimo je utorak ili cetvrtak posle 18h - posto radim ko crnac i cesto ostajem i do 2xh na poslu :(

D-KEE je napisao(la):
to je duh momce a ne kao ona kukavica od vince-a - prvo mi tu :cuss: nesto a sada kao nemoze da se vidi sa nama ctp; ...

Ma lako je tebi :d

Vrh Dno