Šta je novo?

Sony 55W808C, HT-CT780 i SBB Cisco PDS3121 problem sa povezivanjem

gruya

Poštovan
Učlanjen(a)
24.09.2015
Poruke
6
Poena
51
Pozdrav svima!

Moram napraviti mali uvod, pre nego iznesem problem, a nadam se da cu ga dovoljno dobro objasniti da dobijem pomoc.

Nedavno sam kupio Sony 55W808C TV i Soundbar Sony HT-CT780. Povezao sam ih sa D3 uredjajem (Cisco 4682DVB) tako sto sam HDMI kabl iz D3 uredjaja utakao u HDMI na TV-u, a HDMI 4 (ARC) sam povezao sa HDMI (ARC) na soundbar-u. Sve je radilo savrseno. Mogao sam da koristim daljinski sa TV-a da pojacavam soundbar, i obrnuto (u slucaju kada su oba ukljucena). Takodje, gasenje TV-a je gasilo i soundbar.

Hteo sam da ubacim SBB-ovu karticu Connex CAM, kako bih izbacio visak kablova, medjutim, kartica ima problema sa novijim Sony i Samsung TVovima, tako da je slika stalno glitchovala. Posto pojacavanje signala nije pomoglo, vratili su mi D3 uredjaj, ali noviji, posto stari vise niju u ponudi.

E, tu nastaju problemi.

Kada na isti nacin povezem D3, TV i soundbar, TV ne registruje soundbar - kada prebacim da zvuk ide na Audio System Speakers, nema zvuka uopste, a pojacavanje zvuka se registruje samo na TV-u.
Prvo sam pomislio da je do kablova, ili HDMI prikljucaka, medjutim nijedna kombinacija nije dovela do toga da soundbar ozivi. Slucajno sam, u jednom momentu, otkacio D3 uredjaj, i sve je proradilo kako treba - TV registruje soundbar. Video player ili YouTube zvuk ide na soundbar, pojacavanje utice na oba, kao i gasenje televizora. Kada sam prikljucio D3, na momenat je radilo (nekih 30 sekundi), a onda mi se TV restartovao, i ista prica.

Probao sam da prevezem sve, tako da D3 ide u HDMI na soundbar-u, a soundbar na HDMI (ARC - ARC), ali onda imam zvuk na soundbar-u sa D3, cak i ako gledam YouTube, ili video, a na TV-u je zvuk paralelno sa tog izvora.

Na kraju sam uspeo da dobijem zvuk sa TV-a na soundbaru tako sto sam prikacio i opticki kabl, ali me nervira sto sada moram da koristim dva upravljaca, i da ih odvojeno palim i gasim.

U SBB-u peru ruke od svega, jer, navodno, oni odgovaraju samo za zvuk na televizoru, i ne pruzaju podrsku za povezivanje ostalih uredjaja, iako je prilicno jasno iz svega da njihov uredjaj pravi problem (da ponovim, stari D3, povezan na isti nacin -> sve je funkcionisalo kako treba). Nece da zamene D3 uredjaj drugim, jer je ispravan.

Da li neko ima ideju sta prouzrokuje problem, i kako mogu da ga prevazidjem (mozda neko podesavanje na D3, ili TV-u) ili sam osudjen na ovakav setup?

Hvala unapred na pomoci!
Stanislav
 
OP
OP
gruya

gruya

Poštovan
Učlanjen(a)
24.09.2015
Poruke
6
Poena
51
Za sve one koji imaju slican problem, Lukija mi je dao odgovor, sta pravi problem:

"Imao sam slican problem. AVR HDM out na HDMI1 od TV-a. ARC radi odlicno. Cim prikljucim Cisco STB, bilo gde, izgubim zvuk na AVR-u. Probao sam ATB na HDMI2 na TV i probao sam na neki od HDMI ulaza na AVR-u i isto. Nasao sam na netu da je to uglavnom problem sa uredjajima koji nekako "kvare" CEC pa ih treba izbaciti tako sto se izoluje jedan pin na HDMI kablu. Audio i video rade bez provlema.

Postoji i CEC-less adapter ali mislim da ne vredi tih para. Kod nas ih nema (zvao 4Audio, Kanibal)

HDMI CEC less adapter
"

Nisam stigao da probam da li radi, ali bih rekao da je to to.

Nasao sam i ovaj thread, pa mozda nekome bude od koristi:

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100303102023AAv0kmc


@Lukija: Hvala! Iz nekog razloga ne mogu da posaljem privatnu poruku...
 
Poslednja izmena:
OP
OP
gruya

gruya

Poštovan
Učlanjen(a)
24.09.2015
Poruke
6
Poena
51
Da, tamo sam spomenuo problem, a napravio sam novu, da ne bi tamo bio offtopic... :)
 
Vrh Dno