Šta je novo?

SONY 24x problem

Igor

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 12900K & SILENT LOOP 2
Matična ploča
ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO
RAM
KINGSTON DIMM DDR5 64GB 5600MHz Fury Beast
Storage
SAMSUNG MZ-V8P1T0BW 980 PRO 1TB M.2
PSU
Seasonic PRIME TX-1000, 1000W
Kućište
Corsair Carbide 600C
Monitor
Dell U4021QW
Miš & tastatura
REALFORCE R2 & Logitech MX Master 3S
Mobilni telefon
iPhone 15 PRO MAX
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav

problem je sledeci.

Ovaj pisac je kupljen pre nedelju-dve i odlicno je radio sve do prekljuce (kt7e, duron 750, maxtor 40 gb, 230w napajanje). Narezao je 7-8 diskova bez ikakvog problema, ali od pre dva dana, pri paljenju racunara rezac "poludi", izbaci tray i ukljuci lampicu. Pri svakom pokusaju detektovanja uredjaja (bios, win98) tray se uvuce i ponovo izvuce. Windows uredjaj vidi i daje mu slovo, ali on nista od diskova ne moze da procita... Posle duzeg mucenja, sumnja je pala na napajanje (DTK 230W). Rezac je proban sa ne opterecenim napajanjem (ploca, proc, grafika), i isti problem se javlja bez obzira da li je zakacen za plocu ili nije(ploca znaci nije kriva). Kada se pisac stavi na napajanje od 300w (DTK takodje) radi odlicno...

E sada naravno sve ukazuje da je napajanje preslabo za pisac, ali kako je sve moglo da radi OK u pocetku?... Da bih proverio napajanje na njega sam stavio sledece: Quantum AS, Maxtor 40 Gb, jedan 16x CD, jedan Teac 40x, morgana [email protected] Ghz, Asus a7v plocu, gainward mx440 i PCTV i sve je to odlicno radilo, bez ikakvih problema... Kada moze sve ovo da drzi kako valja kako ne moze jedan SONY pisac + Duron na 750?

Ja sam stvarno maksimalno zbunjen, ako je neko kojim slucajem imao slicnih problema ili slucajno zna sta bi mogao da bude problem, bio bih zahvalan da pomogne sto je pre moguce...

Meni se nesto slicno desilo,
naime komp nije hteo da se upali (crn ekran) dok je CD pisach izbacivao tray ko lud (ja ga vratim, on ga opet izbaci...)

ugasim komp, pricekam malo (usput sam premestao HDD ove, jer se to desilo u trenutku montiranja kulera na HDD) i upalim ga, a ono radi (cita diskove, a probacu danas i da narezem neki...)

Iza tog Sony-ja se krije drive 'čuvene' firme BTC, tako da i nije čudo ako sa njim ima nekih problema...

Kako bre tek sad da saznamo za to (sto ne rece pre nego sto sam ga kupo?)

ma dobro i nema mnogo problema... vazno da przi (mada 140 demona nije malo...)

Nazad
Vrh Dno