lukicmilos
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 31.01.2011
- Poena
- 170
Video tura fabrike u kojoj se proizvode Sonoff-i, proces proizvodnje i kontrola kvaliteta.
[YOUTUBE]uZjZZKiKlNY[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]uZjZZKiKlNY[/YOUTUBE]
Nisam ni ja video ali nesto tako bi mi bas dobro doslo. Mada velika struja bi prolazila i dosta bi se grejalo.
Da li imaš neki link za firmware sa PID kontrolom temperature, da li ima mogucnost da se uradi kalibracija senzora i kolika mu je preciznost, meni treba u 0,1C.
Preciznost mi treba za inkubator, ne treba mi trofazna struja. Imam neki termostat sa ebay-a koji ima PID kontrolu, skinuo sam mu relej i ubacio SSR (solid state relay), ali mislio sam da probam sa ovim sonoff ako mogu preko wifi da ga podešavam.Ali sve sa PID moras da imas i kontrolu snage, pa ne moze ovako sa relejima...
Mora neki triac i sl, pa za trofazno se jos dodatno komplikuje.
Ako mogu da pitam, za sta ti treba tolika preciznost?
Preciznost mi treba za inkubator, ne treba mi trofazna struja. Imam neki termostat sa ebay-a koji ima PID kontrolu, skinuo sam mu relej i ubacio SSR (solid state relay), ali mislio sam da probam sa ovim sonoff ako mogu preko wifi da ga podešavam.
Za ta peći je najbolje napraviti spravu koja će uključivati termostat na samoj peći i tako aktivirati punjenje.
Samim tim izbegavate trofazne sklopke koje koštaju više nego što vredi ta peć plus vam treba daljinsko upravljanje ili tajmer.
Da to je ono čega sam se plašio na početku teme...Izlaz sonoff-a su 2 pina. Kad je iskljucen, napon je 0V, kad se ukljuci onda je 220V AC (tacnije onoliko koliko je ulaznim pinovima). Da bi se vezivali redno ili paralelno u nekakvo kolo termostat, moraju se preraditi (nije komplikovano, izlaz je svakako rele samo treba preseci veze ka ulazu).
Mislio sam da se na red veze sa termostatom na samoj peći (onaj koji reguliše punjenje) a ne onaj za duvanje.
Samo nismo definitivno utvrdili da li ta sonoff sprava može tako da veze, jer izgleda da ne može. Niko ovde nije potvrdio od ovih ko ima.
Izlaz sonoff-a su 2 pina. Kad je iskljucen, napon je 0V, kad se ukljuci onda je 220V AC (tacnije onoliko koliko je ulaznim pinovima). Da bi se vezivali redno ili paralelno u nekakvo kolo termostat, moraju se preraditi (nije komplikovano, izlaz je svakako rele samo treba preseci veze ka ulazu).
Ispada da na kraju da taj sonoff i nije tako pametna sprava kako na prvi pogled izgleda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari