Šta je novo?

Soltek SL-75DRV4 i Athlon XP 1600+

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
Evo pre nekih nedelju i po, nabavio sam novu plocu(neko se mozda seti da sam to uradio zbog nekompatabilnosti procesora sa MSI K7T Turbo). Sve lepo radi, ali ima jedan problem koji sam primetio i na MSI K7T, naime default-ni napon za athlon-a XP je 1.75V(max temp. do 55'C) ali moj procesor radi bez ikakvih problema i na 1.55V???!!!!!??? Temperatura padne za nekih 5-7'C. Sta nije u redu, to mi se desavalo i sa turbom, a evo ista stvar i sada!!

Ne razumem, mislim komp radi ali ne bi trebalo na tako maloj voltazi. Mozda moze i manje ali nisam probao!!

Pozdrav!!

Sta je tu cudno da procesor moze da radi na manjoj voltazi ?

Meni je TBird 1.2 radio na 1.2 na 1.4 v.

Sto se tice grejanja, greje ti se dosta, najverovatnije zbog loseg kucista ili coolera, a moze da se desi i da cooler ne naleze kako treba ili da nema termalne paste na kuleru.

Kuler je Alpha Pal6035, kuciste ima horizontalno napajanje(dual fan) i pored toga jos po jedan kuler sa prednje i zadnje strane. Stavio sam pastu i 99% sam siguran da kuler dobro naleze na procesor.

Kada stavim napon da DEFAULT, voltaza je 1.75. tako da moram manuelno da ga montiram na 1.55V.

Kako da znam(istestiram) da li procesor radi kako treba!!!

He,He evo upravo sada drzim na 1.4V ???!!!!!!!
Minimum je 1.35, na 1.3 nije htela masina da se upali!!
Temperatura je max 42'C!!

Koliko je ovo normalno!!!????

Sasvim je normalno, sto nizi napon, naravno da je i temperatura manja. ;)

Ne, ne... kada kazem "da li je ovo normalno" ne mislim na odnos temperature i snizenja voltaze!!?
Mislim na trenutnu voltazu u odnosu na default-nu!!

pozdrav

Nazad
Vrh Dno