brajon
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 01.02.2014
- Poena
- 169
Startujem ovu temu za uspesno pokretanje solomining-a kako bi olaksali proces stelovanja i pripreme za kopanje novih shitcoin-a.
Zamolio bih iskusne clanove ako imaju vec nesto napisano ili iz iskustva da podele sa ostalima. Ja sam probao da pronadjem ovde na forumu nesto slicno, i ono sto sam pronaso je suvise razbacano.
Ukoliko ova tema vec postoji, molio bih da sherujete linkove do slicnih uputstava a ovu temu obrisati.
Ono sto sam ja pronaso za sada i kako bi proces trebao da izgleda, mada nisam siguran da sam radio sve kako treba je sledece a vezano za scrypt coine:
1. skidanje wallet-a,
2. smestanje na root C particije,
3. pravljanje config fajla tipa shitcoin.CONF i smestanje u roaming folderu samog coina C:\Users\[B[USERNAME[/B]\AppData\Roaming\shitcoin
4. sadrzaj config fajla je izgleda drugaciji od coina do coina ali bi trebao da sadrzi komande slicno sledecim
5. pokretanje wallet-a, bira se opcija help/debug window/console
E sada, citao sam da je nekada deamon nepotreban ili da umesto vrednosti 1 treba upisati 0, nisam siguran da razumem znacenje ove komande.
Ako ima neko vremena da dopuni, izmeni ili obrise nepotrebno, bilo bi super i na taj nacin olaksamo svima nama koji nismo vicni u solo kopanju, a i smanjicemo buduce smaranje stalnim postavljanjem pitanja na raznim temama (nadam se
)
Zamolio bih iskusne clanove ako imaju vec nesto napisano ili iz iskustva da podele sa ostalima. Ja sam probao da pronadjem ovde na forumu nesto slicno, i ono sto sam pronaso je suvise razbacano.
Ukoliko ova tema vec postoji, molio bih da sherujete linkove do slicnih uputstava a ovu temu obrisati.
Ono sto sam ja pronaso za sada i kako bi proces trebao da izgleda, mada nisam siguran da sam radio sve kako treba je sledece a vezano za scrypt coine:
1. skidanje wallet-a,
2. smestanje na root C particije,
3. pravljanje config fajla tipa shitcoin.CONF i smestanje u roaming folderu samog coina C:\Users\[B[USERNAME[/B]\AppData\Roaming\shitcoin
4. sadrzaj config fajla je izgleda drugaciji od coina do coina ali bi trebao da sadrzi komande slicno sledecim
listen=1
server=1
daemon=1
rpcuser=slobodniizbor
rpcpassword=slobodniizbor
rpcport=23666
rpcallowip=127.0.0.1, ili se uradi copy/paste sa zvanicne strane samog coina.
server=1
daemon=1
rpcuser=slobodniizbor
rpcpassword=slobodniizbor
rpcport=23666
rpcallowip=127.0.0.1, ili se uradi copy/paste sa zvanicne strane samog coina.
5. pokretanje wallet-a, bira se opcija help/debug window/console
komanda setgenerate true -startuje se solo kopanje iz wallet-a
komanda setgenerate false - prekida se kopanje
komanda getbalance - uvid u stanje iskopanih blokova
komanda getinfo - uvid u generalne info
komanda getmininginfo - uvid u info o kopanju
komanda gethashespersec - uvid u brzinu kopanja
komanda setgenerate false - prekida se kopanje
komanda getbalance - uvid u stanje iskopanih blokova
komanda getinfo - uvid u generalne info
komanda getmininginfo - uvid u info o kopanju
komanda gethashespersec - uvid u brzinu kopanja
E sada, citao sam da je nekada deamon nepotreban ili da umesto vrednosti 1 treba upisati 0, nisam siguran da razumem znacenje ove komande.
Ako ima neko vremena da dopuni, izmeni ili obrise nepotrebno, bilo bi super i na taj nacin olaksamo svima nama koji nismo vicni u solo kopanju, a i smanjicemo buduce smaranje stalnim postavljanjem pitanja na raznim temama (nadam se
Poslednja izmena: