Šta je novo?

Solo Mining, step by step

nesic1

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2008
Poena
570
Daklem ovako, solo mining za pocetnike,

1. skinite wallet za shitkoin koji zelite da kopate,
2. nadjete mesto gde je instaliran wallet ili otvorite mesto gde ste ga skinuli (ukoliko nije potrebno da se instalira vec se samo skine i pokrene) i napravite precicu ("shortcut") na desktop (moze i na drugom mestu, gde god vama odgovara)

1.jpg

3. pokrenite ga, sacekajte da se startuje i zatvorite
4. u folderu koji se nalazi na lokaciji C:\Users\Marko\AppData\Roaming\Shitkoin napravite .CONF fajlu, Sitkoin.conf
5. unesete sadrzaj, sacuvate i zatvorite fajl

2.jpg

6. vratimo se sad na desktop gde smo napravili shortcut od walleta i idemo na "Properties" (ako ste napravili precicu na drugom mestu idite na to mesto)
7. na kraju dodamo dodatak -server i potvrdimo izmenu

3.jpg

8. sada pokrenemo wallet pomocu precice i sacekamo da se sinhronizuje
9. uputimo miner na
host: 127.0.0.1
port: (onaj koji smo stavili u .CONF fajli)
username: (ono koje smo stavili u .CONF fajli)
password: (ono koje smo stavili u .CONF fajli, sifra treba da je sto duza jer nema potrebe da je pamtimo a i ako je lako provaljiva mozemo ostati bez novcica)

4.jpg

napomena: ukoliko imate 2 ili vise riga a zelite da se svi povezu i kopaju na onom kompjuteru gde je walet pokrenut, u .CONF fajli dodate rpcallowip=IP_ADRESA_KOMPJUTERA,
na primer imam 2 riga sa ip adresama 192.168.0.1 i 192.168.0.101, dodacemo te adrese u .CONF fajli, rpcallowip=192.168.0.1 i rpcallowip=192.168.0.101
u mojoj .CONF fajli stoji rpcallowip=192.168.0.*, zvezdica menja bilo koji broj, tako da umesto da pisemo
rpcallowip=192.168.0.1
rpcallowip=192.168.0.101
rpcallowip=192.168.0.3
rpcallowip=192.168.0.4
....

stavimo
rpcallowip=192.168.0.*

to je to, valjda nisam nista zaboravio, sad kad smo pokrenuli miner opustimo se uz pivdzana kao nagradu za nas mukotrpan posao i gledamo kako novcici lezu u novcanik :)

5.jpg

Da li je neophodno pokretati wallet sa "-server" argumentom ako vec u .conf stoji server=1?

ja imam 2 pitanja

1) da li je imenica "fajl" muškog ili ženskog roda
2) kako možemo da ostanemo bez novčića ako nam neko provali RPC password

:)

inače pohvale za tut :)

gde to pogresih, imam temp pa ne zamerite a i pisao sam nesto pa posle prepravljao jer sam preskocio neki deo tako da je mozda odatle ostalo,

@mitarus, ne znam a i mrzi me da probam :p , ovako mi radi pa aj da napisem,

ovo za nestajanje ne znam, samo znam da su svi trubeli o tome da moze da se ostane bez novcica na btalku, neka fora sa povezivanjem na wallet i povlacenjem, kod mene su te sifre uvek astronomske, ne pamte se tako da sto da ne, za svaki slucaj

e i ovo zaboravih da dodam
5. pokretanje wallet-a, bira se opcija help/debug window/console
komanda setgenerate true -startuje se solo kopanje iz wallet-a
komanda setgenerate false - prekida se kopanje
komanda getbalance - uvid u stanje iskopanih blokova
komanda getinfo - uvid u generalne info
komanda getmininginfo - uvid u info o kopanju
komanda gethashespersec - uvid u brzinu kopanja

sa ove prosle teme kopirah
:d

Poslednja izmena:
a kako povezati dva ili vise riga a da nisu na istoj adresi, mislim na adresu stanovanja, a imaju dinamicku ip adresu? :)

sto neko rece gore jos video tutorial pa da objedinimo sve u jednu temu i da zavrsimo vise sa ovim :D

Malo mi nejasno pitanje. Hoćeš da dva riga koji nisu na istoj adresi, kopaju za isti novčanik?

Iskopiraš wallet.dat na drugi rig.

Jel ovako treba da izgleda čekanje bloka?

UbsOzje.jpg

Nisam nikad pre kopao solo, pa sada malo testiram. Ovo sam nešto bezveze pustio, ne znam ni koje su mi šanse da nađem blok kada je ova mašina 0,25% cele mreže.

Jel ikada ostavljate da kopa solo nakon recimo prvih pola sata od izlaska novčića?

Poslednja izmena:
Pa onda uzmes i pomnozis to sa block time (ukoliko se diff stabilizovao) i na toliko bi trebalo da nadjes blok. Ako je npr. 60 sekundi, 400x1 min = 400 min...

Jel ovako treba da izgleda čekanje bloka?

UbsOzje.jpg

Nisam nikad pre kopao solo, pa sada malo testiram. Ovo sam nešto bezveze pustio, ne znam ni koje su mi šanse da nađem blok kada je ova mašina 0,25% cele mreže.

Jel ikada ostavljate da kopa solo nakon recimo prvih pola sata od izlaska novčića?

Ja kopam sa duplo jacim rigom i ne uspevam u zadnje vreme da uvatim nista, tu i tamo jedan blok ali nista.
Znaci, za 3 min je diff toliki da se tesko kopa, posle 10 min nemas nikakve sanse.

napomena: ukoliko imate 2 ili vise riga a zelite da se svi povezu i kopaju na onom kompjuteru gde je walet pokrenut, u .CONF fajli dodate rpcallowip=IP_ADRESA_KOMPJUTERA,
na primer imam 2 riga sa ip adresama 192.168.0.1 i 192.168.0.101, dodacemo te adrese u .CONF fajli, rpcallowip=192.168.0.1 i rpcallowip=192.168.0.101
u mojoj .CONF fajli stoji rpcallowip=192.168.0.*, zvezdica menja bilo koji broj, tako da umesto da pisemo
rpcallowip=192.168.0.1
rpcallowip=192.168.0.101
rpcallowip=192.168.0.3
rpcallowip=192.168.0.4
....

stavimo
rpcallowip=192.168.0.*

Meni ovo ne radi, a ne znam zasto.

Probao sam posle da kopam X11 sa najmanjim diffom koji sam našao, onaj malteški novčić Muniti i blokovi sevaju na svakih minut, sve dok se multipool ne nakači.

Nego, da li pokušavate solo kopanje samo kada je ninja launch nekog novčića, ili i kada je najava u kalendaru i kada su poolovi od starta spremni?

Probao sam posle da kopam X11 sa najmanjim diffom koji sam našao, onaj malteški novčić Muniti i blokovi sevaju na svakih minut, sve dok se multipool ne nakači.

Nego, da li pokušavate solo kopanje samo kada je ninja launch nekog novčića, ili i kada je najava u kalendaru i kada su poolovi od starta spremni?

Ja sam probao i jedno i drugo ali ne ide, mada imas ovde dosta "strucnjaka" koji otplacuju opremu za dva meseca (ovo bi trebalo da je sarkazam) ?!?

Solo mining je prije imao smisla dok nije bilo mutipoolova. Mozda se nesto ugrabi kad je ninja launch ili da imas dosta snage pa uspijes nesto da otvoris odmah u startu

Nisu sad problem multipoolovi nego iznajmljeni rigovi i farme. Retkost je da multipool kopa neki novčić od starta.

Evo cisto da javim iskustvo sa USBcoinom.
Namestio sam sve za manje od min, diff je vec bio 9, ostavio sam jos malo, posle 2-3 min diff 150 i onda sam ugasio i presao na pool.
Diff trenutno na 390, posle 20 min.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno