Šta je novo?

Soldiers: Heroes Of WW2

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Nakon blagotvornog degustiranja ove sjajne igre rekoh da se i ja malko jafim sa utiski :)

Igra je izvanredna, medjutim, steta je sto je po mom misljenju zakasnila. Zasto zakasnila - pa vrlo prosto. U ovom trenutku postoji more ww2 taktickih igara koje su ili izasle u proteklih mesec-dva ili ce izaci tokom narednih mesec dana. Naravno, ovo je najkvalitetnija od svih njih, ali dok se vlasi dosete...

Dalje, igra dolazi u trenutku (objektivnog) zasicenja trzista ww2 stvarima. Cak su i revieweri poceli da kukaju kako im je dosta taktickih-relatime-poteznih-borbenih-simulacija sa tematikom ww2. Tim pre sto se krenulo u stancovanje vec vidjenih ideja, sa par novih statistika i idenjem na to da se kontrolise sto veci broj sto razlicitijih jedinica, sto samo stvara smesu tesko upotrebljivih pokretnih meta za protivnika...

E pa Soldiers je susta suprotnost tome. Kontrolise se jedan relativno mali (kad se uporedi recimo sa Blickrigom) broj vojnika ali kontrola...savrsena ! Postoji mali milion taktickih elemenata, od menjanja municije tenkovima (umesto eksplozivnih granata za unistavanje pesadije stave se armor-piercing za borbu sa tenkovima) i goriva za njih, preko zilion mogucnosti koje ima pesadija, zakljucno sa totalno, ali totalno deformabilnim terenima. Kao sto rekoh milion mogucnosti, cak je igra mozda i prebrza za ovako duboku igru...

Recimo uzmete tenk i jednostavno prodjete kroz sumu ili kucu ruseci sve pred sobom. Ovo donosi i jedno debelo ogranicenje - niposto, ali niposto nemojte selektovati razlicite jedinice u okviru jedne grupe (moja preporuka) jer to moze izazvati katastrofalne posledice. Naime, jurisnici mogu da krenu u totalni napad dok bombasi otpozadi raznose i njih i protivnika, ukoliko selektujete pesadiju i tenk pozdravite se sa pesadijom :) i slicno. Recimo ja sam u zelji da postavim zasedu nekom konvoju selektovao sve i kursor mi se ispred kuca promenio u indikator da tu pesadija moze da udje. Medjutim kako su mi i tenkovi bili selektovani, a pesadija bila mnogo bliza i prva je stigla do kuca, kad su naisli tenkovi i pregazili sve doslo je do bliskog kontakta moje pesadije sa obrusavajucim zidovima i padajucim krovom sto im je health intenzivno smanjivalo do nule :d Naravno, ja jadan sam hteo da postavim tenkove iza kuca i da izletim kad naidje konvoj...

Ponavljam, SJAJNA igra, steta sto nije dosla pre jedno godinu dana, da usmeri trziste u pravom smeru takticke igre sa ne tako velikim brojem trupa (ali opet vise nego dovoljnim) umesto razvijanja 2000 jedinica na ekranu-masa-ultra-nemam kontrole igara poput Sudden Strikea, Blickriga i slicnih nekontrolabilnih stvari.

chek zar nije bilo nekih problema sa pokretanjem 'nase verzije' igre? kako si to reshio?

btw sjajna igra po demou jedva sam chekao da dodje ali sam chitao ovde da je bilo nekih silnih problema oko pokretanja igre da proradi kako treba....

Poslednja izmena:
Ne bih znao...to ljudi nemaju ni kvalitetne medije ni kvalitetne citace :d
Salu na stranu, igru nije problem pokrenuti, ali neophodan je dobar citac za pokretanje (nikako pisac) i sto kvalitetniji disk snimljen sto manjom brzinom. Onda je sve ok

Opti hakeru^^, nego reci mi el igra slicna Original War-u, ako si ga igrao pre 5 i vishe godina, cini mi se prema tvom opisu da lice??

Original War ?? Pa sad...u principu nije da ne podsecaju ali ipak je ovo WW2...u nekom dalekom smislu mozda, ali ima poprilicnih razlika. Doduse nisam igrao kampanje vec single scenarije, moguce je da tamo dolazi do veceg priblizavanja tipa da se prenose jedinice, da dobijaju iskustvo i slicno...
Mada, generalno, taj smek postoji. Dobije se ogranicen broj ljudi i vozila koji se onda rasporedjuju na najbolji moguci nacin. Ali nema kopanja resursa kao u Original War-u :d I nije toliko tezak (ono je bilo suludo...)

ok, zainteresovan sam bio josh kad je Kuzma nahvalio, mada je nahvalio i Ground Control 2 a ono tragedija od igre, bar koliko sam je ja odigrao i izgubio interesovanje za istu.

Videcu da nabavim Soldiers: Heroes Of WW2 , mada imam 2 rezaca, a ti kazesh da pomazu samo citaci, ali probacu.

Pa pazi, ako ti se nije svideo GC pitanje je da li ce i ovo. Doduse ovde je prica, atmosfera i okruzenje drugacije, ali gameplay je maltene isti - ubrzan rts sa kao nekom "taktikom".

Inace sto se procedure tice instaliras sve sa imidza i onda 1. disk narezes na sto manjoj (najmanjoj) brzini na sto kvalitetniji medij radi "nekog" raspoznavanja i sa tog diska pokreces igru. Nema krekova, peceva, nicega. Inace meni je TDK-ov D-View zavrsio posao (ako te bas zanima, onaj plave boje :d :) )
Sto se tice rezaca, u infou su eksplicitno naveli da rezaci ne dolaze u obzir vec samo cd/dvd citaci, po mogucstvu nesto stariji. Kod mene sa dvd citaca Liteon LTD 163 sve radi super, a sa Necovog dvd pisaca nece ni da cuje.

Poslednja izmena:
je li Opti odakle si inace? i na koliko cd-a dolazi igra?

bgd
2 cda

Ne treba rezati na malim brzinama, itd, itd. Jednostavno radi i "nasa" verzija. PM

Vrh Dno