Šta je novo?

Soket F

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
audiofreak je napisao(la):
Ja bas mislim da je bio dobra ideja i za njih i za nas. Sto se tice dolaska na desktop... da ne kazem "vreme ce pokazati" to je tako ofucana fraza -- ja mislim da ce doci to i na desktop i to uskoro (npr. u drugoj polovini 2006). Barem bih ja pozurio sa unifikacijom socketa da sam na njihovom mestu jer je sve ostalo rasipanje para koje oni ne mogu sebi da priuste.
Sad si me potsetio na Milojkovu legendarnu: "Evo igraca partizana, a evo i nashih" :d
Nema potrebe za unifikacijom serverskog i desktop socketa! Intel to nema, (sta vise oni su dosta Socketa izmenjalina serverskoj paltformi -601, 603, 604), nema razloga da sam AMD izmislja toplu vodu! SocketF ostaje za Servere, SocketM2 za desktop, a SocketS1 za mobilce. SocketM2 ce biti standard za sve klase desktop procesora! AMD je dokazao da ociledno nema problema sa mulitsocket politikom do sada, a samo pakovanje u Maleziji u razlicita kucista (940, 939, 754) je pored pakovanja procesora i kulera u kutije, najjeftiniji deo u postupku proizvodnje procesora, a razlicitost pakovanja ne utice previse na cenu.naravno sumanuto je ici preko tri razlicita pinouta.

Pa za koju godinu ce i Intel valjda imati memmorijski kontroler pa ce podrzavati DDR16 :d
pa ce onda AMDovci zezati INTELovce u stilu - eee, kad smo mi imali mem kontroler i HT magistralu 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno