Šta je novo?

Software za CDRW - izbor? cd extreme, cd creator, nero... fr

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Elem, kad mi je trebao rezac od prijatelja sam pozajmljivao sonyjev 8x brzinac koji mu je (iz sad) stigao sa originalnim (sony-jevim) softwareom, a kako prijatelj koji je dobio ovaj rezac nije bio iskusan sa PC tehnologijama onda sam ja morao da se sam ucim tome (i usput njega naucim kako da reze diskove). Posto ni meni ni njemu nije trebalo mnogo rezanja, koristio sam ono sto je vec stiglo sa rezacem (dakle sony CD Extreme software). Za manje od desetak minuta bih provalio kako radi i nije bilo nikakvih problema sa rezanjem.

Ovih dana mi je dosadilo da maltretiram prijatelja, pa sam zamenivsi 2 godine star tecov 32x citac, kupio w524e rezac.
Vidim, na teacovom sajtu da oni preporucuju Easy CD creator, a mnogi ljudi sve rezu uz Nero. Interesuje me npr. zbog kojih bi opcija neko pre izabrao jedan, a ne drugi.
Meni je, na prvi pogled, nekako malo komotniji bio cd creator (v. 5.1).

Koliko vidim (izmedju ostalog) u Nero postoji opcija (choose recorder) autodetekcije uredjaja, ali da bi ona radila potreban je originalni (nero) CD. Kod mene, u ovoj opciji (buffer underrun protection) stoji unsuported, pa predpostavljam da bih trebao ili da imam originalni CD ili da nabavim najnoviji Nero. Ovaj je v. 5.0.4.4 i verovatno je ubi boze star u odnosu na aktelnu verziju.

Dakle, ako nekog ne mrzi da pise, bilo bi sjajno ako bi dao par komentara oko izbora software-a (zasto mu vise odgovara...)

Takodje, da li je neko koristio npr. neki kompletan freeware koji sluzi istoj svrsi (link)?

Srecno
&pozdrav!

P.S. ako sam kojim slucajem pisao nesto sto se vrlo ponavlja bilo bi super da neko baci link iz arhive za dati thread.

PS.2 taman htedoh da posaljem ovo kad vidim da u ovom novom forumu postoji opcija Post a poll. Ako nekom nije grozno da objasni smisao ove funkcije bilo bi ultra super.

Skini Nero 5.5.6.4 sa Benchmarka instaliraj ga. Evo ti jednog kljuca
1505-2453-1667-0964-5857-3890
i procackaj po njemu. Uz tvoje poznavanje softwera sve ce ti biti jasno. Za neke sitnice pitaj pa cemo ti pojasniti.
Nero je najzastupljeniji i najbolji program za rezanje, ne zamaraj se sa ostalima. Imaju i dobru podrsku na sjtu, a i raznorazne dodatke.

Nero Burning Rom rulez!

Nero je apsolutni vladar sto se tice izbora CD-rec softwera......

Jednom recju, -RULA!
;) :wave; :wave; :wave; ;) (D)

Re: Software za CDRW - izbor? cd extreme, cd creator, nero..

DS9 je napisao(la):
PS.2 taman htedoh da posaljem ovo kad vidim da u ovom novom forumu postoji opcija Post a poll. Ako nekom nije grozno da objasni smisao ove funkcije bilo bi ultra super.

Opcija Post a poll bi trebalo da sluzi za npr. oces da ubacis neko pitanje od globalnog znacaja, kao anketu... Npr. "Da li ste za raspravu o HTML kodu na ovom forumu?" ili "Koja vam je brzina obrtaja HDD-a?"
Pa onda korisnici mogu da odaberu odgovor, da vide dosadasnje rezultate glasanja..... . da ostave komentar u vidu posta itd.

Potrazi po forumu ima vec nekoliko poll-ova npr. "Koju rezoluciju koristite?"
....

Uh, pa i nije mi bilo grozno da objasnim smisao poll-a... :D
A i ultra super je...:D

Pozdrav.
:wave;

10X

Vrlo `fala Gedzo i ][V][ATRIX™ , super info,
pa odo` ja da uposlim getright.

Btw, juce skinuh (GR) njegovu aktelnu verziju koja je 4.5b (prethodna je bila 4.5a), 2MB za full install.

Hyper pozdrav
&thnxagain!

Re: Software za CDRW - izbor? cd extreme, cd creator, nero..

DS9 je napisao(la):
Vidim, na teacovom sajtu da oni preporucuju Easy CD creator, a mnogi ljudi sve rezu uz Nero. Interesuje me npr. zbog kojih bi opcija neko pre izabrao jedan, a ne drugi.
Instaliraj i jedan i drugi pa se sam poigraj.
Nero je mali, ali tehnicar :)
Ima i dosta naprednih opcija.
Easy je preglomazan (reda 10x veci), ali jednostavan za koriscenje. Koristim oba, od toga u 95% slucajeva Nero.

Nazad
Vrh Dno