Šta je novo?

Software za backup android telefona

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Pozdrav,

Treba mi predlog za backup neroot-ovanog android telefona..? U principu najviše mi zbog imenika, kalendara, SMS-ova, ako može i aplikacije super, ako ne, nije bitno skinuću ih ponovo...

Imenik i kalendar sinhronizuj sa Gmail nalogom a za backup sms-a koristi sms backup & restore.

Pozdrav,

Treba mi predlog za backup neroot-ovanog android telefona..? U principu najviše mi zbog imenika, kalendara, SMS-ova, ako može i aplikacije super, ako ne, nije bitno skinuću ih ponovo...

mybackup pro je za spas svih aplikacija + data od aplikacija ( za data je uslov da je tel. rootovan ).
Sada, kada sam presao na ics 4, zavrsio mi je posao za 10 min. Sve u svemu, oko 70 aplikacija.

^ covek je rekao ne rutovan čini mi se ;)
Ipak je titanium backup pro ubedljivo najbolji što se tiče backup aplikacija na rutovanim telefonima...

@stefan1 ovo sto ti je Pablo rekao je jedino što možeš da uradiš da bi sačuvao, a da se ne drndas puno.

Telefon mi je pod garancijom i treba da ga nosim u servis u ponedeljak, softverski je problem (pokazuje punu memoriju, ne mogu da primim i pošaljem SMS, ne mogu da instaliram nove aplikacije, niti bilo šta drugo). Pokušao sam da odradim sinhronizaciju preko Gmaila, ali sve što pokušam prijavljuje punu memoriju, znači otpada i to... tako da mi je jedino rešenje da sa kompa napravim backup. Postoji li neki program da mu očita internu memoriju preko USB-a i da samo copy-paste-ujem na komp. U suprtonom očigledno mi preostaje samo ručno prepisivanje imenika i kalendara. Mybackupro nalazim samo kao aplikaciju za android...

Ma kakva puna memorija sa Gmail-a? Jel znaš kako sinhronizovati kontakte sa Gmail-om?
Koji telefon imaš?

Telefon mi je pod garancijom i treba da ga nosim u servis u ponedeljak, softverski je problem (pokazuje punu memoriju, ne mogu da primim i pošaljem SMS, ne mogu da instaliram nove aplikacije, niti bilo šta drugo). Pokušao sam da odradim sinhronizaciju preko Gmaila, ali sve što pokušam prijavljuje punu memoriju, znači otpada i to... tako da mi je jedino rešenje da sa kompa napravim backup. Postoji li neki program da mu očita internu memoriju preko USB-a i da samo copy-paste-ujem na komp. U suprtonom očigledno mi preostaje samo ručno prepisivanje imenika i kalendara. Mybackupro nalazim samo kao aplikaciju za android...

Ne morash tu nista da nosis u servis. Da je puna memorija ti izbacuje zbog toga sto imas malo interne memorije a instalirao si sve i svasta pa se nakupilo djubreta od tih aplikacija. Iako si naprimer unistalirao te aplikacije nesto je ipak ostalo od njih a to ti puni memoriju. U servisu ce jednostavno da flasnu isti ROM samo sto ce ti formatirati memoriju telefona i izgubices sve instalirane aplikacije. Posle nekog vremena ces opet imati isti problem. Tebi treba rootovati phone, instalirati cwm i flasnuti neki krsteni rom koji podrzava link2sd ili josh bolje S2E.

^ covek je rekao ne rutovan čini mi se ;)
Ipak je titanium backup pro ubedljivo najbolji što se tiče backup aplikacija na rutovanim telefonima...

@stefan1 ovo sto ti je Pablo rekao je jedino što možeš da uradiš da bi sačuvao, a da se ne drndas puno.

Da, pa. Vratio sam sve aplikacije na ne rootovan Ics 4 .

Pa koja onda svrha vraćati aplikacije ako ne vraćaš i podešavanja aplikacija? To može i automatski Google da mi odradi kad uključiš backup u settings-u i odmah po fleshovanju telefona ukucaš Google account i on ti povuče sve aplikacije, al' mi treba net... Ovako ti ni ne treba net, a vrati ti sve + data...

Pa koja onda svrha vraćati aplikacije ako ne vraćaš i podešavanja aplikacija? To može i automatski Google da mi odradi kad uključiš backup u settings-u i odmah po fleshovanju telefona ukucaš Google account i on ti povuče sve aplikacije, al' mi treba net... Ovako ti ni ne treba net, a vrati ti sve + data...

Nema svrhe... Mozda neznaju da ukljuce google backup.

kako nema svrhe kad je mnogo brze odraditi preko neke app nego kliktati na play-u 70+ aplikacija

kako nema svrhe kad je mnogo brze odraditi preko neke app nego kliktati na play-u 70+ aplikacija

Nemas ti sta da klikas. Ako ti je ukljucen google backup cim promenis rom i ulogujes se sa gmail nalogom phone ce sam da pocne da skida sve aplikacije sto si imao instalirane. Ali dzaba i takav backup kad se nezapamte podesavanja. Zato je TB keva.

meni je backup ukljucen ali mi ne povlaci aplikacije. poslednje sto je povukao su propusteni pozivi i neke druge sitne gluposti

odradis root, backup pomocu TB, unroot i eto....
izgleda sasavo ali mene ledja vise ne bole :p

meni je backup ukljucen ali mi ne povlaci aplikacije. poslednje sto je povukao su propusteni pozivi i neke druge sitne gluposti

Kada fleshujes novi ROM, posle boot-a na welcome screen-u posle odabira jezika pita te da ukucaš Google account, posle toga on uzima i povlači ti aplikacije koje si imao instalirane... Naravno treba u settings-u da ti bude uključen Google backup.

I, naravno, povlači samo aplikacije koje legalno poseduješ.
Ja tako radim, a onda Titaniumom vratim data za odabrane aplikacije.
A vratim i app + data za one koje ne spadaju u ove gore ;)

Nazad
Vrh Dno