Šta je novo?

Software koji pravi probleme

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Ovako, imam win2k sp5 , i problem sa titlovima.
Iako sam instalirao central european podrsku, i iako sve u pocetku radi kako treba, posle instaliranja nekog od mnostva programa titlovi sadrze kako cirilicna tako i latinicna slova, i nema leba da proradi to kako treba. Problem nije do plejera (mpc), a od kodeka imam instalirano ffdshow, gpl mpeg2, real/quick alternative.
Da li se nekom javio ovaj problem, a ako jeste, koji ga program tacno pravi?
Pozdrav

P.S.
Ako treba, bacicu ovde kompletnu listu programa koje imam.

Dok traje film, idi u MPC-u na Play > Filters pa klikći na sve što ti je sumnjivo. Garant se kolju ffdshow i vobsub.

Sad cu da vidim, samo ja nemam vob sub. Ipak, znam da mpc titlove radi na vob sub osnovi. Ali ista stvar je i u bs-u i ostalim plejerima. Ajd, sad cu da vidim pa javljam.
Hvala i pozdrav.

Edit:
Sad sam cackao, al nista, skinem ffdshow, al ista prica!
Help please!

Poslednja izmena:
@Bokaco
ajde za početak navedi šta ti stoji u filters podmeniju.
posle instaliranja nekog od mnostva programa titlovi sadrze kako cirilicna tako i latinicna slova
ovo se odnosi na kodeke ili na neke druge stvari ?
i misliš jedan titl sadrži kombinaciju ćirilica/latinica a ne dva titla jedan preko drugog ?

Poslednja izmena:
@Bokaco
ajde za početak navedi šta ti stoji u filters podmeniju.

ovo se odnosi na kodeke ili na neke druge stvari ?
i misliš jedan titl sadrži kombinaciju ćiričica/latinica a ne dva titla jedan preko drugog ?

Ovako, stoje:
Avi splitter, ffdshow video i audio decoder, audio switcher, default direct sound device, i video mixing renderer.

Medju prvim stvarima koje instaliram na sistemu su kodeci, zatim idu ostale stvari. Znaci, po instaliranju kodeka, sve je sljakalo kako treba, zeznulo se negde posle.

Evo primer kako izgleda titl:

"Išao ja u Čačak pre šest dana"

"Iљао ја u Pарак пре љеst dana"

Znaci pola nasih slova ispise cirilicom, a pola zameni sa p i na tu foru.

Poslednja izmena:
Iako sam instalirao central european podrsku,...
možda ovde negde tražiti...
izgleda kao da je nešto zeznuto na nivou sistema, kod konvertovanja kodnih strana.

vidi u kontrol panelu, regional/language pa advanced, šta stoji da je default za non unicode programe. (ovo je za xp - trebalo bi da je slično u win2k)

i šta se desi kada u ffdshowu promeniš kodnu stranu za titl ?

nešto nemam više ideja...

Poslednja izmena:
Pozdrav, izgleda da sam sredio stvar, bar privremeno. Iz msconfiga sam ukljucio sve servise koje sam posle instalacije ubio. Ovo se ne odnosi na windows servise vec servise razlicitih aplikacija, uostalom one koje stoje u msconfigu. Njihova lista izgleda:
Mobsync 1
Nvcpl 1
Nvmctray 1
Nviz 0
Mixer (cmi) 1
Admuncher 1
Kerio 1
Internat 1
Firefox preloader 1
IconManager 1
Microsoft office 1
Logitech utility 0
Nerocheck 0
Motorola56k helper 0
Tweakui 0
Java 0
Adobe gama loader 0
Nula je naravno iskljucen, a jedan ukljucen servis. Kada sam sve poukljucivao titlovi su proradili normalno, ali se svaki program dizao sa dodatnom zadrskom od sekund ipo. Cak i total komander, koji se inace pali za 0.5 sekundi. Zatim sam poceo da iskljucujem jedan po jedan, i da proveravam titlove, i brzinu otvaranja programa.
I pazite sad, vratio sam se na predjasnje stanje, znaci i odakle sam krenuo, ali sada sve radi kako treba. Cini mi se da je ovde zbrku oko titlova pravio Microsoft office servise, a frku oko dizanja programa java ili…
Sta vi mislite?

P.S. Dodje mi da uzmem macolu i pomazim racunar.

neobično, ali bitno je da sada sve radi.
Dodje mi da uzmem macolu i pomazim racunar.
ah, univerzalno rešenje - provereno rešava sve probleme u vezi kompjutera 😀

Pa, da sve radi sada, ali nesto imam osecaj da cu ovaj tread dizati iz mrtvih...

offtopic, @Darth zool
dao sam kumu da skida jimmy 2, pa kad nabavim, javljam kakav je.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno