Šta je novo?

software application streaming

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
http://www.stream24-7.com/

vrlo interesantno. aplikacije se strimuju sa interneta na racunar i onda se pokrenu - nema instalacije, kao na Macu 😛 ili kao portabilne aplikacije* - samo sto su sve vase aplikacije uvek sa vama; samo vam treba internet i windows (naravno ovaj servis, stream24-7.com, nudi samo free aplikacije ali je odlican prikaz mozda buduceg mainstreama 😉).

• No large downloads required
• No installation process
• Reduced disk space requirements
• No system conflicts with other software or the operating system
• On-demand, quick and easy access
• Your applications on any machine

odlicno - imamo masu servisa na internetu, masa nasih fajlova se nalazi na internetu, sada su i aplikacije na internetu 🙂

sve ovo ide u pravcu koji je Darek Mihocka predvideo - "What we needed was a way to transfer my entire Windows session from one computer to another as it was running." link

* kako smo izmislili rupu na saksiji :d

Poslednja izmena:
Meni je to bezveze. Jedino ako se rese sva pitanja privatnosti i ako i dalje budu postojale alternative i ako ucitavanje bude imalo manju latenciju nego iz disk cache-a.

na ovaj nacin bi se satro otarasili piraterije hahahahahaha 🙂 dok neko ne hakuje sajt, svuce celu aplikaciju, i prebaci sve u offline mod 😛

NA stranu to, ideja nije losa, ali ono sto AF rece, latencija, zagusenje servera, zagusenje nekog noda na putu do aplikacije nevezano za sam server na kome je aplikacija itd.. Sta kad odem recimo "negde" gde nemam pristup bradband internetu velike brzine vec recimo samo neki hotelski 128kb/s wi-fi ? a meni treba da radim u recimo autocad-u par sitnih izmena 😀

danas sitne aplikacije, juce dial-up, danas 1.5mbit/s, sutra 1500mbit/s, sutra autocad... 😉

iz tvojih usta u Bozije usi 🙂

[off-t] padnem u depresiju svaki put kad se dopisujem sa drugarom iz Atine, salje mi covek linkove ka kojekakvim 720p trejelerima za filmove i posle minut pita: "i kako ti se cini ?" :wall: Zaboravlja da nemaju svi 24mbit/1mbit ADSL za 25e mesecno kao on...zaboravlja i odakle je otisao :S:

Nazad
Vrh Dno