Šta je novo?

Softverski AP na Win XP?

stavrov

Čuven
Učlanjen(a)
10.04.2005
Poena
619
Koristim ADSL preko obicnog rutera. Provajder trenutno ne moze da mi obezbedi wireless ruter. Imam USB wireless adapter TP-LINK TL-WN722N. U njegovom softveru moze da se ukljuci da radi kao softverski access point, ali ta opcija je dostupna samo pod Win 7 ili 8. Ja moram jos neko vreme koristiti Win XP. Da li postoji neki program koji moze naterati USB adapter da radi kao access point?
Hvala i pozdrav

U principu, meni treba samo da prosledim bezicni internet na mobilni telefon preko wireless-a.

Koristim ADSL preko obicnog rutera. Provajder trenutno ne moze da mi obezbedi wireless ruter. Imam USB wireless adapter TP-LINK TL-WN722N. U njegovom softveru moze da se ukljuci da radi kao softverski access point, ali ta opcija je dostupna samo pod Win 7 ili 8. Ja moram jos neko vreme koristiti Win XP. Da li postoji neki program koji moze naterati USB adapter da radi kao access point?
Hvala i pozdrav

http://www.connectify.me/

Na zalost, oba programa traze Win 7 ili 8. Na Win XP uopste nece da se instaliraju.

Ne vredi nista. Odbija da se instalira.

Nedavno sam instalirao conectify baš na XP.Folk verziju.

Mozda je u medjuvremenu izasla novija verzija koja ne podrzava XP. Jel imas nacina da mi posaljes tu verziju koju si ti instalirao?
Hvala i pozdrav

Skinuo sam stariju verziju sa sajta koja podrzava XP i besplatna je. Adapter radi a Ad-hoc modu, ali telefon ga ne prikazuje u listi pronadjenih mreza. Probao sam i joc-ovu verziju (hvala za slanje), ali tu Connectify izbacuje poruku da ga neki softver blokira i nemoze da pristupi internet konekciji koja treba da se deli. Ne vidi ni bezicnu karticu - izbacuje - No Sharable Device Present.:wall:

Moraš računar očistiti od softvera wi-fi kartice(znači brisanje, restart, instalacija samo drajvera , restart).
Ne sećam se treba li isključiti zero wireless u servisima xp-a ali pokušaj i to.
Ima tutorijala po netu.
Meni je trebao za load balancing.
E da...ne daj mu da se apdejtuje.

Skinuo sam stariju verziju sa sajta koja podrzava XP i besplatna je. Adapter radi a Ad-hoc modu, ali telefon ga ne prikazuje u listi pronadjenih mreza. Probao sam i joc-ovu verziju (hvala za slanje), ali tu Connectify izbacuje poruku da ga neki softver blokira i nemoze da pristupi internet konekciji koja treba da se deli. Ne vidi ni bezicnu karticu - izbacuje - No Sharable Device Present.:wall:

Ako je Android, onda po defaultu ne podržava ad-hoc mreže, već mora da ti bude rootvan telefon da bi to sredio.

Probao sam i verziju koji mi je poslao joc. USB adapter i dalje radi u ad-hoc modu i telefon ga ne vidi. Hvala kolegi trenje na savetu, ali ne verujem da cu se zezati sa rutovanjem. Sacekacu jos neko vreme i preci na Win7/8. Tamo fabricki softver USB adaptera podrzava rad u AP modu.
Jos jednom hvala svima i pozdrav.
:wave:

Nazad
Vrh Dno