Šta je novo?

Softver za testiranje ispravnosti hardvera ?

password

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
Kupujete polovan hardver pa zelite sto pre da proverite njegovu ispravnost, ili zelite prezicno da dijagnostikujete kvar. Koje sw alate upotrebeti za proveru pojedinih hw komponenti ?
CPU-a, maticne, memorije, graficke, hard diskova, monitora, itd...

Poslednja izmena:
Definitivno Hiren's boot CD.

Strašna alatka, ima sve što ti može zatrebati.

Za napajanje jedino mozes da iskoristis unimer, i da pratis napone dok se zezas sa racunarom, tako da za to neces naci neki softver...

Ovako, na osnovu iskustva i solidnog broja sastavljenih, rastavljenih i popravljanih konfiguracija mogu da ti preporucim sledece stvari

3D Mark (2001se, 2003,2005...) treba pustiti na sklopljenoj masini da odradi testove do kraja, ako zabaguje znaci da postoji problem na relaciji cpu, graficka ponekad i maticna ploca.Inace testira gameing sposobnosto pc-ja, ali je jako zgoda da ispita stabilnost masine, otkriva podmukle kvarove cpu-a.

Za hardove (alati se nalaze na Hirens Boot cd-u)
PowerMax Maxtorov alat za testiranje
MHDD testira sve hardove, dobar za ispitivanje vitalnosti hdd-a
plus jos alata za test hardova od raznih proizvodjaca nalazi se na Hirensu

Za memoriju
Gold Memory i MemTest, prvi je bolji je mi je otkrivao i kvarove koji su promakli drugome u situaciji kad je memorija pravila probleme.

Za napajanja, jedino unimer i Prime95 program koji pustis pa meris promene na voltazama, takodje imam i neki prirucni atx tester koji pokaze odmax ako su voltaze lose.

Vrh Dno