Šta je novo?

Softver za sinhronizovanje arhiva

Učlanjen(a)
21.05.2012
Poena
151
Pozdrav!

Ja imam nekoliko računara koje redovno koristim - i veoma mi je bitno da ne gubim redovno vreme prebacujući ručno fajlove među njima.

Pa me zanima: koji softver bi, putem LAN-a (Wireless LAN-a, ako pravi razliku) bilo najpametnije koristiti za ovo?

Reč je o arhivama najrazličitijih, malih i velikih fajlova, koji su verovatno preko 50 GB-a.

Svi kompjuteri su u Windows 7 OS-u.

Imas Microsoftov frei SyncTray, koji bi trebao da radi za sve kucne potrebe.

Koji WiFi imas? Ume kopiranje fajlove da optereti Wifi pa budu izbaceni racunari sa mreze dok se kopira :D

Dropbox sinhronizuje fajlove preko lana.
Ali u svakom slučaju tih 50gb neće biti brzo, pogotovo ako imaš 100mbit lan.

Poslednja izmena:
Imas Microsoftov frei SyncTray, koji bi trebao da radi za sve kucne potrebe.

Koji WiFi imas? Ume kopiranje fajlove da optereti Wifi pa budu izbaceni racunari sa mreze dok se kopira :D

... standardni, TP-Link ruter. Nimalo originalan.

Dropbox sinhronizuje fajlove preko lana.
Ali u svakom slučaju tih 50gb neće biti brzo, pogotovo ako imaš 100mbit lan.
Dropbox neće sinhronizovati preko 50GB-a, jer bi premašilo kapacitet.
Zar ne?
Koliko znam - ne bi trebalo ubaciti gigabajte preko kapaciteta softvera, makar bilo samo za LAN? (ti me ispravi ako grešim?)

Koliko znam - ne bi trebalo ubaciti gigabajte preko kapaciteta softvera, makar bilo samo za LAN? (ti me ispravi ako grešim?)

Hajde molim te prevedi šta je pesnik hteo reći jer u suprotnom teško d aćeš dobiti valjan odgovor

Hajde molim te prevedi šta je pesnik hteo reći jer u suprotnom teško d aćeš dobiti valjan odgovor

Dropbox ima 2GB + te dodatne gigabajte koje dobijamo preporukom.
Ja trenutno imam 2,5 GB-a, ako se dobro sećam.

Imam arhivu fajlova od 40 GB-a, recimo.
Šta će se desiti ako sve to pokušam da ubacim u Dropbox folder? Da li će moći LAN-om da se sinhronizuje?

NIsma bio siguran da imaš tu "kreativnu" ideju ali si mi sad definitivno otklonio nedoumice.

Ergo nemožeš u nešto što ima kapacitet 2,5 GB da smestiš 40 GB podataka. A ako želiš da mrežna sinhronizacija nebude mučenje i nezauzmeš sve mrežne resurse onda je rešenje da napraviš gigabitnu mrežu. TO možeš i da odradiš sa TP link opremom koja podržava taj standard

NIsma bio siguran da imaš tu "kreativnu" ideju ali si mi sad definitivno otklonio nedoumice.

Ergo nemožeš u nešto što ima kapacitet 2,5 GB da smestiš 40 GB podataka. A ako želiš da mrežna sinhronizacija nebude mučenje i nezauzmeš sve mrežne resurse onda je rešenje da napraviš gigabitnu mrežu. TO možeš i da odradiš sa TP link opremom koja podržava taj standard

Nije moja ideja. Tetsuo mi je predložio Dropbox, pa sam ga pitao kako je to zamisliio, pošto mi je potpuno nelogično da može tako nešto da radi.

Sa free varijantom je to nemoguće a čak i sa plaćenom ograničenje fajla (pojedinačnog je 2GB) Ideja o lan sinhroinizaciji je zapravo da je fajl na db serveru a potom i na lanu i da DB proverava da li neki računar na lanu ima taj fajl dakle da ge nevuče sa servera

Sa free varijantom je to nemoguće a čak i sa plaćenom ograničenje fajla (pojedinačnog je 2GB) Ideja o lan sinhroinizaciji je zapravo da je fajl na db serveru a potom i na lanu i da DB proverava da li neki računar na lanu ima taj fajl dakle da ge nevuče sa servera

Da, da. Znam kako Dropbox radi. Koristim ga redovno i intenzivno. Zato sam i pitao Tetsua kako to zamišlja.

Nazad
Vrh Dno