Šta je novo?

Softver za podešavanje voltaže

tamash

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Jel neko zna neki program za podešavanje voltaže procesora na laptopovima, pošto u biosu se ne može ništa uraditi, a ja bih da smanjim voltažu????

Ovo je sve super, ali se ništa ne dešava sa voltažom procesora, program kao sve uradi, ali se na procesoru ništa ne menja

*** cackaj i izvalices kako se podesava. Meni je smanjio sa 1.45v na 1.20 v. Najvaznije je da stavis u opcijama mobile procesor (default je desktop)

Uspelo je, ali čim restartujem sistem, sve se vraća na staro :(((

Sad sam video poruku, mozda si i vec uspeo da pronadjes resenje. Imas u opcijama start when windows start ili nesto na taj fazon.

Oprostite sto kradem temu ali reko da ne otvaram novu
da li je normalno da speedfan ocitava vcore1 1.39 a vcore2 1.84

Nije speedfan za AMD. ;)
Imaš everest, CPUID (iz koga možeš da menjaš napon, odlično ako COuješ iz Win-a), coretemp, coremeter, hwmonitor pro, hw sensors monitor, nxsensor i realtemp. :D Praktično sve osim speedfan :d
:wave:

Ok :D
inache pratim temperature preko everesta
posto sam imao cpuz - zaboravio na njega totalno - pogledao i pokazuje mi variranje voltaze nije mnogo ali o5 variranje od 0,01
znam da mi je cnq iskljucen ali o5 se variranje desava da nije neka greska
isto mi javlja i hw monitor pro

a gdje da skinem cpuid posto kad u google kucam prebaci me na cpuid.com ali tamo nema cpuid samo cpuz :D

Radi RM Clock, ali ništa ne pomaže, piše kao da je voltaža smanjena, ali temperatura je ista :(

Nazad
Vrh Dno