Šta je novo?

Softver za nokte na palcu :d

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
Može li mi neko reći kojim softverom da najlakše i najbrže napravim thumbnail-ove od gomile slika? Znači, imam folder sa npr. 20 slika, da kažemo iste rezolucije, i sad hoću 20 thumbsa, određene veličine, tih slika. Potrebno mi je za jedan sajt, znači kad se klikne na malu sliku, otvara se velika i to.

Fala.

AcdSee, FrontPage...i jos malih (besplatnih) milion, ali ovo verovatno vec imas pri ruci
poz

Kako se to radi u ACD-u? Mozda zvuci cudno, ali zbog brzine rada koristim verziju 2.4 ma da imam i ovu najnoviju verziju. Moze li ta moja to da radi ili moram da instaliram najnoviju?

izaberes sve slike i uradis masivni resize :)

edit: mislim da imas opciju u acdsee kad si u browser okruzenju "create thumbnails" e sad ne znam da li ima u staroj verziji. JA ga pre verzije 3 nisam ni vido, ni koristio.

Poslednja izmena:
A u krajnjem sluchaju mozesh da napravish i macro u photoshopu...

OK, hvala svima, videću da odradim, ako zagusti - I'll let you know :) ...

ACDSee ima ugradjenu opciju pravljenja thumbnail-ova. Nema potrebe da se radi massive resize. Create->HTML Album. Ova opcija pravi HTML stranu koja prikazuje thumb-ove, ali ti iskopiraj samo thumb-ove i resio si problem.

Ma gde bre, ovaj ACD 2.4... nema pas zasta da ga ujede kad su opcije upitanju... moracu da vidim da instaliram neki noviji... ali mrzim onda pokretanje traje sat vremena pre nego otvori sliku.

IrfanView ima opciju BatchConversion. Ucitas sve slike koje ti trebaju, podesis parametre, kliknes start, i gotovo.

Ma moze i Xn-View, kad smo vec kod toga...Photoshop ako ti je do mucenja...

Bojan Novakovic je napisao(la):
Ma gde bre, ovaj ACD 2.4... nema pas zasta da ga ujede kad su opcije upitanju... moracu da vidim da instaliram neki noviji... ali mrzim onda pokretanje traje sat vremena pre nego otvori sliku.

Ja koristim 2.4 kao defult za gledanje slikica i tako to, obradu radim u photoshopu, a imam i acdsee 7.0, pa ako mi nekada zatreab nesto 7.0 tu je.
Tako da ti preporucujem da ostanes na 2.4 a 7.0 koristi samo za ono sto nemoze 2.4.

Nazad
Vrh Dno