- Učlanjen(a)
- 08.03.2003
- Poena
- 1,065
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600X
- Matična ploča
- Asus Prime B350-Plus
- RAM
- 16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
- GPU
- Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
- Storage
- XPG Gammix S11 Pro 1TB
- PSU
- Seasonic 520W 12Mii
- Monitor
- BenQ VZ2770 27"
- Miš & tastatura
- Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
- Mobilni telefon
- Poco F5
- Pristup internetu
- Optički internet
Da ne bi sve natrpali u sticky o ovom telefonu, hajde da o softveru za njega pričamo ovde. Do sada je prodato preko 13 miliona primeraka ovog telefona, tako da se očekuje da će za manje od mesec dana Nokia 5800 postati najprodavaniji touchscreen telefon ikad. Softver za tako popularan model će sigurno stići, ali za sada je situacija još uvek loša, zato hajde da se savetujemo i ispomažemo, samo bez javnog postovanja piraterije, PM je tu sa razlogom.
Ja sam do sada od interesantnih stvari pronašao:
- Handy Taskman 2.02. Ovaj process manager je nekad bio nezaobilazan alat na Symbian telefonima, ali ova verzija ne nudi bog zna šta, izgleda da Symbian 9.4 ne dozvoljava mnogo brljanja po sistemu. Ipak, zgodan za ubijanje neposlušnih procesa.
- Y Browser 0.88 podržava 5800, ali on nije bio naročito popularan file manager. X-plore još uvek nema verziju za 5800, ali bi trebalo da uskoro stigne (neki kažu da im 1.30 radi). Ko zna za nešto bolje, nek viče.
- TotalRecall 3.2.1. omogućava snimanje telefonskih razgovora bez propratnog povremenog pištanja, ali prijavljeni su problemi sa ovim programom.
- MDictionary 6.7 ima srpsko-engleski rečnik između ostalih.
- Handy Blacklist 3.03 radi na 5800, za one koji dobijaju uzemiravajuće pozive.
- FreeUnRAR 1.0.1, ako želite da svlačite arhive direktno na telefon.
- PuTTy 1.5.0, kome treba zna za šta služi.
- PhoneTorch 1.0.3, koristite LED kao baterijsku lampu.
- ScummVM 0.13 služi za pokretanje starih avantura sa PC-a.
Ono što mi treba, a nisam uspeo da nađem:
- QuickOffice ili nešto slično za posmatranje i editovanje dokumenata.
- Nešto za pregled pdf fajlova.
- CorePlayer još uvek nije izašao za 5800, a Smart Player je i dalje smeće kakvo je bio i ranije. Šta koristite dok nam ne stigne novi Core?
Takođe, kakva iskustva imate sa korišćenjem HelloOX ili drugih načina za isključivanje zaštite protiv instalacije raznih aplikacija? Kako vas služi Garmin i jeste li se namučili sa instalacijom, ja nalazim samo neka zakukuljena uputstva.
Neke teme za Nokiju 5800
http://gallery.mobile9.com/c/nokia-5800-xpressmusic-themes_1954/1/
Tražim još, za sad ih nema puno.
Ja sam do sada od interesantnih stvari pronašao:
- Handy Taskman 2.02. Ovaj process manager je nekad bio nezaobilazan alat na Symbian telefonima, ali ova verzija ne nudi bog zna šta, izgleda da Symbian 9.4 ne dozvoljava mnogo brljanja po sistemu. Ipak, zgodan za ubijanje neposlušnih procesa.
- Y Browser 0.88 podržava 5800, ali on nije bio naročito popularan file manager. X-plore još uvek nema verziju za 5800, ali bi trebalo da uskoro stigne (neki kažu da im 1.30 radi). Ko zna za nešto bolje, nek viče.
- TotalRecall 3.2.1. omogućava snimanje telefonskih razgovora bez propratnog povremenog pištanja, ali prijavljeni su problemi sa ovim programom.
- MDictionary 6.7 ima srpsko-engleski rečnik između ostalih.
- Handy Blacklist 3.03 radi na 5800, za one koji dobijaju uzemiravajuće pozive.
- FreeUnRAR 1.0.1, ako želite da svlačite arhive direktno na telefon.
- PuTTy 1.5.0, kome treba zna za šta služi.
- PhoneTorch 1.0.3, koristite LED kao baterijsku lampu.
- ScummVM 0.13 služi za pokretanje starih avantura sa PC-a.
Ono što mi treba, a nisam uspeo da nađem:
- QuickOffice ili nešto slično za posmatranje i editovanje dokumenata.
- Nešto za pregled pdf fajlova.
- CorePlayer još uvek nije izašao za 5800, a Smart Player je i dalje smeće kakvo je bio i ranije. Šta koristite dok nam ne stigne novi Core?
Takođe, kakva iskustva imate sa korišćenjem HelloOX ili drugih načina za isključivanje zaštite protiv instalacije raznih aplikacija? Kako vas služi Garmin i jeste li se namučili sa instalacijom, ja nalazim samo neka zakukuljena uputstva.
Neke teme za Nokiju 5800
http://gallery.mobile9.com/c/nokia-5800-xpressmusic-themes_1954/1/
Tražim još, za sad ih nema puno.
Poslednja izmena: