Šta je novo?

Softver za bazu podataka

Andrija 2

Cenjen
Učlanjen(a)
17.03.2014
Poena
151
Da li neko zna neki dobar softver za bazu podataka o nekretninama koji može vršiti pretraživanje interneta i povlačiti podatke o nekretninama koji bi se poslije u njemu obrađivali ( sortirali , izbacivali isti i slični , ubacivali komentari itd )
Mogu i dva softvera , jedan koji vrši pretraživanje interneta i povlači podatke i drugi koji obrađuje podatke

Kada kažem podatke o nekretninama , mislim na oglase da neko prodaje kuću , stan itd

svaka pomoć bi mi mnogo značila

Neće to baš moći kako si ti zamislio.

Prvo ti pretragom koristiš usluge nekih drugih baza koje se razlikuju itd drugo one nisu usklađene i po izgledu ni po količini podataka ni po načinu razvrstavanja itd

Ako je cilj da se pokupi tuđi rad onda sedi pa ručno a ne da bude automatizovano

Trenutno sarađujem sa jednom firmom za procjenu vrijednosti nekretnina , svakodnevno tražimo na određenim sajtovima na internetu oglase o prodaji ili davanju nekretnine u zakup , te podatke unosimo ručno u tabelu u ekcelu , u prvoj koloni tabele je godina , u drugoj je mjesec i redom vrsta nekretnine , kvadratura , cijena , cijena po metru kvadratnom , opis nekretnine i u posljednjoj koloni je link na kome se nalazi oglas na internetu i to nam predstavlja bazu podataka .

Tabela u ekcelu ima dobar filter i tu može da se uradi dobro sortiranje , ali ne mogu da se uklone isti oglasi ( mogu ako su 100% isti , ako se razlikuje jedno slovo , ne mogu ) , takođe ručni upis podataka u ovu tabelu dugo traje i pravljenje ovakve baze podataka oduzima dosta vremena .

Moje pitanje glasi : da li postoji softver za bazu podataka u koji ovi podaci koje sam naveo mogu lakše odnosno brže da se unesu , koji može da ukloni iste i slične oglase i koji ima dobar filter.

Kritika @ Možda si u pravu , moraćemo sami da tražimo oglase po intrenetu , očekivati da to softver obavlja automatski je možda nešto preambiciozno , pogrešno si me shvatio , nije mi cilj da pokupim ničiji tuđi rad .

Ja bih vas ZAMOLIO ako ima neko riješenje za ovo da mi pomognete , mnogo bi mi značilo , povećao se obim posla u firmi i ne stižemo da unesemo oglase iz novina .

Poslednja izmena:
Sve što ti treba za procenu možeš pronaći ovde

Nazad
Vrh Dno